Verwijzing in seconden

Rijd direct weg in een van onze voorraadmodellen

Of ontdek wat Citroën Private Lease voor u kan betekenen

Wanneer u kiest voor een auto uit voorraad, rijdt u al heel snel in uw nieuwe Citroën. Via onze carstore kunt u online uw auto bestellen. U hoeft er de deur niet voor uit.

Liever private leasen? Dat kan ook.
Private Lease betekent geen grote investering in 1 keer en alle kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud voor de komende jaren zijn al inbegrepen. U hoeft alleen nog zelf te tanken! Met Private Lease FLEX is uw Citroën Private Lease opzegbaar als dat nodig is. Dat is dus écht zorgeloos autorijden!

Rijd direct weg in een Citroën C3

.

ONTDEK CITROËN C3 IN DE VIDEO

Er waait een frisse wind in de wereld van de compacte auto's! De Citroën C3 past perfect in deze moderne tijd, met een trendy en optimistisch design met gekleurde accenten en grafische elementen zoals de Airbumps®. Zijn bijzonder expressieve en unieke vormen maken hem onmiddellijk herkenbaar. Stijl, personalisatie, Citroën Advanced Comfort®, nieuwe technologieën en de ConnectedCAM Citroën™: leer de Citroën C3 kennen in de 6 video's. 

 

DESIGN

Citroën C3: compacte stadsauto

Een auto waar u op slag verliefd op wordt! De Citroën C3 heeft een unieke vorm die opvalt door de hoge en charismatische voorzijde en geprononceerde welvingen, die de auto een krachtig en energiek voorkomen geven. Met zijn gladde vormen, grafische signatuur en kleuren is het een verfrissend en trendy model. Met de Citroën C3 onderscheidt u zich en laat u zien dat u met uw tijd meegaat!

LICHTSIGNATUUR

Citroën C3: lichtsignatuur

Aan de voorzijde valt de Citroën C3 op door zijn tweelaags lichtsignatuur die de hoge neus accentueert. De verchroomde uiteinden van de chevrons strekken zich uit tot de led-dagrijverlichtingsunits en de koplampen hebben een ronde vorm. Het onderste gedeelte van de bumper maakt de voorzijde optisch hoger, wat de auto een extra stoer karakter geeft. De mistlampen kunnen worden voorzien van gekleurde sierlijsten. Dat geeft de voorzijde een extra verfrissend tintje!

EEN ZWEVEND DAK VOOR EEN ONDERSCHEIDEND ACCENT

Citroën C3: zwevend dak

Het zwevende dak is een van de meest opvallende stijlkenmerken van de Citroën C3. Dit dak, dat leverbaar is in drie kleuren, wordt gedragen door zwarte voorruitstijlen en gebogen achterstijlen die het dynamische silhouet van de auto accentueren. De verhouding tussen het plaatwerk en het glasoppervlak geeft het design van de Citroën C3 een beschermend en uitgebalanceerd karakter. Een karakter dat ook rust en ontspanning uitstraalt dankzij de vloeiende en ingetogen lijnen. 

Citroën C3: Airbumps®

AIRBUMP®:
BESCHERMEND DESIGN!

Als markant stijlelement dat zijn intrede deed bij de Citroën C4 Cactus, beschermen de Airbumps® de carrosserie terwijl ze het design van de auto extra karakter geven. Het zachte oppervlak met luchtcapsules beschermt de carrosserie. Het gebruikte materiaal, thermoplastisch polyurethaan, is bestand tegen invloeden van buitenaf: zonlicht, water, veroudering, krassen.

De Airbumps® bestaan uit 7 met lucht gevulde capsules en zijn op het onderste gedeelte van de portieren gemonteerd, het gedeelte dat het meest kwetsbaar is in de stad. Deze Airbumps® zijn afhankelijk van de kleur van het dak voorzien van een witte of rode gestileerde cirkel.

COMFORT

Citroën C3: comfort

Het cocon-effect van de Citroën C3 zorgt ervoor dat geluiden van buitenaf zo min mogelijk doordringen in het interieur. Het gevoel van comfort ervaart u bij het instappen al direct dankzij de comfortabel uitziende en zittende stoelen, het glazen panoramadak dat voor een zee van licht in het interieur zorgt en de handige opbergmogelijkheden. Dit harmonieuze interieur biedt u en uw passagiers een oase van rust. In het op casual chique kleding geïnspireerde interieur voelt u zich in de Citroën C3 net zo op uw gemak als thuis!

Citroën C3: ruimte en handige opbergmogelijkheden

VOLOP RUIMTE
EN HANDIGE OPBERGMOGELIJKHEDEN

In het ontwerp van de opbergvakken staat gebruiksvriendelijkheid voorop. De Citroën C3 is voorzien van een handig centraal opbergvak dat voorin zoveel mogelijk ruimte vrijhoudt, in combinatie met het grootste dashboardkastje van het segment (6,25 liter). Daarnaast zijn de voorportieren voorzien van grote portiervakken.

De binnenzijde van deze opbergvakken is uitgevoerd in een lichte kleur, zodat u uw spullen gemakkelijk kunt terugvinden. Ook uw bagage kunt u gemakkelijk kwijt in de Citroën C3 dankzij de bagageruimte met een inhoud van bijna 300 liter.

CASUAL CHIQUE MATERIALEN!

Citroën C3: casual chique materialen

Het interieur kenmerkt zich door vlakke en zachte vormen, zonder overbodige opsmuk. Dit geldt ook voor de bekleding van de portieren, de stoelen en het dashboard. Deze is uitgevoerd in dezelfde, fraai ogende en lichte stof die het interieur een unieke en kwalitatief hoogwaardige visuele harmonie geeft.


Het interieurdesign heeft zijn inspiratie gevonden buiten de autowereld, wat bijvoorbeeld blijkt uit de riemen op de armsteunen en de stoffen bekleding van het dashboard.

GLAZEN PANORAMADAK

Citroën C3: glazen panoramadak

Het optionele glazen panoramadak zorgt voor een zee van licht in het gehele interieur, wat voor de inzittenden van de Citroën C3 het ruimtegevoel vergroot en het uitzicht verbetert. De inzittenden kunnen op elk moment de hoeveelheid licht regelen met het zonnescherm van het glazen panoramadak.

EEN UITNODIGEND INTERIEUR

Het uitnodigende interieur van Citroën C3

Zodra u bent ingestapt, zult u het idee krijgen dat u in uw huiskamer zit! Dit gevoel van comfort wordt versterkt door het horizontaal gestrekte dashboard dat het interieur breder doet ogen en het ruimtegevoel vergroot.

COMFORTABELE STOELEN

De comfortabele stoelen van Citroën C3

Aan het comfort van de stoelen van de Citroën C3 is bijzonder veel aandacht besteed. Ze zijn breed en ruim bemeten voor een optimaal comfort, en bovendien modern vormgegeven. Deze royale stoelen bieden een uitstekende ondersteuning van de lendenen en dankzij de gekozen materialen en zachte vulling is het zitcomfort van een bijzonder hoog niveau.

TECHNOLOGIEËN

De intelligente technologie van Citroën C3


Ook de technologie van de Citroën C3 gaat met zijn tijd mee. Als wereldprimeur levert de Citroën C3 optioneel met de ConnectedCAM Citroën™, een online HD-camera.  Daarnaast kan deCitroën C3 worden voorzien van een groot aantal voorzieningen die het leven van de bestuurder vergemakkelijken: het Connect 3D-navigatiesysteem met spraakherkenning, de achteruitrijcamera, het Lane Departure Warning System en de dodehoekbewaking. 

.

ConnectedCAM Citroën™: FILM UW RIJBELEVENISSEN

ConnectedCAM Citroën™

Spectaculaire panorama's, bijzondere locaties, stadsritten: de Citroën C3 filmt uw rijervaringen met de ConnectedCAM Citroën™. Dit in de binnenspiegel ingebouwde camerasysteem legt vast wat u ziet als u in de auto door de voorruit naar buiten kijkt.
Deze camera is dus de getuige van uw dagelijkse rijervaringen:

 

  • U kunt met één klik een foto of een video maken en deze delen op sociale media. 
  • Alles wat er voor uw voorruit gebeurt, wordt vastgelegd. Dit systeem kan dus goed van pas komen bij een ongeval.

Citroën Connect Nav met Connected Services

Dit model is uit te rusten met het geavanceerde Citroën Connect Nav-systeem, voorzien van een 7 inch touchscreen, spraakherkenning, 3D kaartweergave en de nuttige Connected Services als:

  • Realtime verkeersinformatie
  • Tankstations
  • Parkeren
  • Weer
  • Lokaal zoeken

Daarnaast kunt u het Connect Nav-systeem optioneel laten uitrusten met de service Gevarenzones voor € 69 per jaar of € 139 voor drie jaar.

 

Klik hier voor meer informatie over het Citroën Connect-programma.


Citroën Connect Nav met Connected Services

RIJHULPSYSTEMEN: UW VEILIGHEID STAAT VOOROP

Citroën C3: Active Safety Brake

Dit noodremsysteem beperkt de kans op een aanrijding. Het werkt vanaf 5 km/h en detecteert vaste of bewegende objecten en, tot een bepaalde snelheid, ook voetgangers.

Citroën C3: Driver Attention Alert

Dit systeem analyseert de koers van de auto. Als de bestuurder niet goed oplet, klinkt er een geluidssignaal en wordt er een melding weergegeven.

Citroën C3: Hill Start Assist

Deze technologie vergemakkelijkt het wegrijden op een helling. De Hill Start Assist voorkomt dat de auto ongewenst in beweging komt op een helling als het rempedaal wordt losgelaten. Het systeem treedt in werking op hellingen van meer dan 3% en houdt de auto ongeveer twee seconden op zijn plaats. 

Citroën C3: dodehoekbewaking

De dodehoekbewaking geeft via een pictogram in de buitenspiegels aan of er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Dit systeem, dat volgens hetzelfde principe werkt als de parkeerhulp, vormt een belangrijk pluspunt voor uw veiligheid, bijvoorbeeld op drukke snelwegen.

Citroën C3: Lane Departure Warning System

Dit systeem komt bij een snelheid vanaf 60 km/h in actie in situaties waarbij de bestuurder indommelt of gewoon even niet oplet. Als de auto een witte streep overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld, slaat de computer van het systeem alarm. U wordt dan gewaarschuwd door geluidssignalen en een visuele waarschuwing.

Citroën C3: achteruitrijcamera

De achteruitrijcamera geeft, nadat de achteruitversnelling is ingeschakeld, het beeld van de omgeving achter de auto weer op het hoofdscherm van het dashboard.
Markeringen in verschillende kleuren geven op het beeld de afstand tussen de auto en een eventueel obstakel aan. Zo heeft de bestuurder een optimaal overzicht van de omgeving van de auto en wordt parkeren kinderspel!

Citroën C3: Coffee Break Alert

Last van een opkomende vermoeidheid? Dit systeem waarschuwt u als het tijd is om de autorit even te onderbreken met een pauze. U wordt door het systeem gewaarschuwd als u twee uur achtereen met een snelheid van ten minste 65 km/h hebt gereden. Als u geen pauze neemt, wordt de waarschuwing elk uur herhaald.

Citroën C3: Snelheidslimiet herkenning en -advies

Dit systeem herkent borden met een snelheidslimiet en geeft de informatie door aan de bestuurder door de ter plaatse geldende snelheidslimiet op het display weer te geven. Deze snelheid kan vervolgens worden gebruikt als ingestelde snelheid van de cruise control of de snelheidsbegrenzer. Het systeem werkt bij elke snelheid.

Motoren

BlueHDi DIESELMOTOREN en PureTech-BENZINEMOTOREN

De Citroën C3 is leverbaar met zuinige en schone PureTech-benzinemotoren en BlueHDi-dieselmotoren van de nieuwste generatie.

Het gamma benzinemotoren van de Citroën C3 bestaat uit de driecilindermotoren PureTech 82 en 110 (Stop & Start). Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een dieselmotor, dan is er BlueHDi 100 (Stop & Start) beschikbaar. Al deze motoren worden geleverd in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Voor maximaal rijplezier en comfort is de Citroën C3 ook leverbaar met de automatische transmissie EAT6.

Citroën C3: BlueHDi DIESELMOTOREN en PureTech-BENZINEMOTOREN

Het gemiddelde verbruik(1) van een Citroën C3

Om u goed te informeren geeft Groupe PSA u inzicht in een onafhankelijke en gecertificeerde meting van het verbruik in praktijkomstandigheden. Meer weten

  • Bereken uw verbruik
(1) Gemiddeld geschat werkelijk verbruik op basis van het gebruik van het voertuig in de praktijk, afkomstig van de gegevens verkregen in het meetprotocol of berekend uit deze gegevens. Deze schatting wordt ter indicatie gegeven en kan variëren naargelang de feitelijke gebruiksomstandigheden. De schatting moet onderscheiden worden van de meer algemene/theoretische verbruiksweergave gemeten aan de hand van de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden), en hangt af van de hypotheses en voorwaarden van het meetprotocol. De schatting van het werkelijk verbruik heeft dus geen algemene waarde. Het meetprotocol is beschikbaar op de website van de PSA Groep, www.groupe-psa.com

REVIEWS VAN CITROËN C3

Top Gear

“Deze Citroën C3 is het nieuwste excentrieke Franse wapenfeit, en ja, hij is net zo leuk, fris en goed als hij eruitziet”

AutoWeek

"Niet alleen is de vormgeving veel meer uitgesproken, ook het onderstel gaat nu heel duidelijk voor één ding: comfort. Met een hoofdletter C."

Autovisie

"Hij is zoals een echte Citroën hoort te zijn. Met een bijzonder design, een sterke focus op comfort en een niet te hoge prijs"

Autoweek: Testresultaten Citroën C3

"De eigenwijze Citroën C3 verslaat de Peugeot 208 en Renault Clio in de Franse triotest van AutoWeek"

Miniatuurversies Citroën C3

Bent u fan van de Citroën C3? Dan bent u vast ook weg van de miniatuurversie! Ontdek de Citroën C3 in een schaal van 1:64, die leverbaar is in de volgende kleuren: Blanc Banquise met dak in Rouge Aden, Blanc Banquise met dak in Noir Onyx, Rouge Rubis met dak in Blanc Opale en Cobalt Blue met dak in Blanc Opale. Hij is ook leverbaar in 1:43.

Miniatuurversies Citroën C3

Zoek Citroën C3

Ontdek of er een Citroën C3 bij uw in de buurt beschikbaar is

 

 

Top