Verwijzing in seconden

CITROËN C4 SPACETOURER

 

Citroën C4 Picasso wordt Citroën C4 Spacetourer. Nieuwe naam, net zo excellent.

Bij de ontwikkeling van C4 SpaceTourer heeft Citroën al zijn knowhow en creativiteit ingezet, met als resultaat een moderne en innovatieve MPV die veel te bieden heeft qua intelligente rijhulpsystemen, rijsensaties, comfort (Citroën Advanced Comfort®-programma) en efficiency.

DESIGN

Het design van de Citroën C4 SpaceTourer

Citroën C4 SpaceTourer onderscheidt zich direct door zijn dynamische en moderne design. Hij heeft een unieke carrosserievorm met dynamische en vloeiende lijnen, een gedurfd uiterlijk en een chique uitstraling. Het geslaagde uiterlijk wordt verder verfraaid door de glanzend zwarte chevrons met een verchroomde rand op de achterklep, de dynamische en krachtige voorzijde, het optioneel zwart uitgevoerde dak en de dakbogen in de kleur Silver. Citroën C4 SpaceTourer biedt een ruime keuze aan carrosseriekleuren (Blanc Banquise, Gris Platinium, Gris Acier, Rouge Rubi, Lazuli Blue, Noir Oxyx, Sable). 

VOORZIJDE

De voorzijde van de Citroën C4 SpaceTourer

Citroën C4 SpaceTourer heeft een voorzijde die niet alleen dynamisch is maar ook klasse uitstraalt, met de voor hedendaagse Citroën-modellen kenmerkende drielaags lichtsignatuur. De grille bestaat uit twee delen met daar tussenin de bumper in carrosseriekleur. De zeer scherp getekende koplampen zijn voorzien van een omlijsting waarmee ze naar de buitenzijde worden doorgetrokken. 

TWEEKLEURIGE COMBINATIE MET ZWART

Citroën C4 SpaceTourer: De tweekleurige combinatie met zwart

Het in een andere kleur uitgevoerde dak accentueert het karakter en de dynamiek van Citroën C4 SpaceTourer. Deze optie, die met alle carrosseriekleuren kan worden gecombineerd, biedt een personalisatiemogelijkheid om het uiterlijk van de MPV te verfraaien. De buitenspiegelkappen zijn daarbij glanzend zwart uitgevoerd.

ACHTERLICHTEN MET 3D-EFFECT

Citroën C4 SpaceTourer: achterlichten met 3D-effect

.

Achterlichten die nog meer de aandacht trekken! Citroën C4 SpaceTourer is standaard uitgerust met achterlichten met 3D-effect. Dit, moderne en hightech ontwerp geeft een eindeloos diepte-effect aan de verlichting.

17 INCH-VELGEN

Citroën C4 SpaceTourer

.

Citroën C4 SpaceTourer is uitgerust met nieuwe gepolijste zwarte 17 inch-velgen met vijf spaken. De gepolijste delen van de velgen zijn ook in het zwart uitgevoerd.

CHEVRONS ACHTER

Citroën C4 SpaceTourer: chevrons achter

.

De glanzend zwarte chevrons met een verchroomde rand borduren voort op de nieuwe positionering van het merk en versterken de moderne uitstraling van de MPV.

De afmetingen van Citroën C4 SpaceTourer

Lengte

4438 MM

Breedte

1826/2117 MM

Hoogte

1610/1625 MM

Inhoud kofferbak

0,537/0,630 M3

1 MPV, 4 THEMA'S

STANDAARDTHEMA

AMBIANCE WILD BLUE

AMBIANCE DUNE BEIGE

AMBIANCE HYPE GREY

.

Dit functionele thema legt de nadruk op de praktische aspecten en de kwaliteit van de in het interieur van Citroën C4 SpaceTourer gebruikte materialen, zoals de stoffen bekleding Milazzo Grey die perfect harmonieert met het dashboard. 

Citroën C4 SpaceTourer: standaardthema
Citroën C4 SpaceTourer: Ambiance Wild Blue

Kleuren, moderniteit, binnenruimte: het thema Wild Blue heeft een sportieve sfeer dankzij de bekleding Levanzo Blue, het dashboard in de kleur Délice Nacré met chroomaccenten en de blauwe lasergravering op de portiergrepen.

Bij dit thema beschikken de voorstoelen over een massagefunctie en zijn de ventilatieroosters van het dashboard en de dorpellijsten vóór verchroomd uitgevoerd.

.

Staat voor u comfort voorop? Het thema Dune Beige legt de nadruk op licht en welzijn. Dit interieurthema biedt volop comfort dankzij de onderbeensteun, de voorstoelen met massagefunctie, de luxe matten en de parfumeur. Dit thema wordt gecombineerd met de stoffen bekleding Yatago Grey.

Citroën C4 SpaceTourer: Ambiance Dune Beige
Citroën C4 SpaceTourer: Ambiance Hype Grey

.

Het bijzonder stijlvolle thema Hype Grey combineert het raffinement van de stoffen bekleding Finn Black of lederen bekleding Grey met de functies van het Pack Lounge, zodat u beschikt over alle exclusieve comfortvoorzieningen voor uw Citroën C4 SpaceTourer.

COMFORT

Het comfortabele interieur van de Citroën C4 SpaceTourer

In het interieur van Citroën C4 SpaceTourer merkt u direct waaraan het merk Citroën zijn comfortabele imago te danken heeft. Een uitnodiging om op reis te gaan, met familie of vrienden, dankzij het unieke rijplezier waaraan niet alleen het onberispelijke rijgedrag maar ook de rijke uitrusting ten grondslag ligt.

PACK LOUNGE: HET COMFORT VAN EEN LOFT

Citroën C4 SpaceTourer: Pack Lounge

In Citroën C4 SpaceTourer reizen alle inzittenden eersteklas. Met het Pack Lounge stapt u in een wereld waarin alles draait om uw comfort. Dit warme loft-effect komt in het bijzonder tot uiting in:

  • de voorstoelen met massagefunctie
  • een Relax-stoel waarop de voorpassagier zijn benen kan uitstrekken
  • extra steun gevende, comfortabele Relax-hoofdsteunen op de stoelen van de eerste en tweede zitrij

MATERIALEN MET EEN WARME AMBIANCE

Citroën C4 SpaceTourer: materialen met een warme ambiance

In het interieur wordt u verwelkomd door zachte materialen die voor een warme ambiance zorgen. Citroën C4 SpaceTourer heeft een zacht bekleed dashboard en ook de met speciaal materiaal beklede portierpanelen voelen zacht en prettig aan. Daarnaast is de auto leverbaar met een ruime keuze aan hoogwaardige stoffen en lederen bekledingen.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën C4 SpaceTourer past naadloos in het Citroën Advanced Comfort®-programma. Licht, een flexibel interieur, het cocon-effect dankzij het Pack Lounge, connectiviteit en een uniek veercomfort: de beide versies van deze MPV doen er alles aan om zowel korte als lange ritten ongekend comfortabel en ontspannen te maken.
CITROËN ADVANCED COMFORT®
Citroën C4 SpaceTourer: maximale binnenruimte

MAXIMALE BINNENRUIMTE

Hebt u veel ruimte nodig? Citroën C4 SpaceTourer kan aan al uw wensen voor wat betreft de indeling en vervoersmogelijkheden van het interieur voldoen.

Door de stoelen van de tweede zitrij neer te klappen ontstaat een volledig vlakke laadvloer. En wanneer u de voorpassagiersstoel in de tafelstand zet, kunt u lange voorwerpen (met een lengte van meer dan 2,5 m) vervoeren. En bij gezinsuitbreiding kunt u de onder de laadvloer opgeborgen stoelen opklappen.

HANDSFREE ACHTERKLEP

Het andere sterke punt van Citroën C4 SpaceTourer is de bagageruimte. De achterklep die de volledige achterzijde van de auto bedekt, geeft het design een krachtige en stoere uitstraling. Hij biedt royaal toegang tot een grote bagageruimte van 537 liter, die tot 630 liter kan worden uitgebreid als de stoelen van de tweede zitrij naar voren zijn geschoven.

De achterklep van Citroën C4 SpaceTourer is niet alleen elektrisch bedienbaar, maar biedt ook een handsfree-functie. Deze functie zorgt ervoor dat u de achterklep gemakkelijk met uw handen vol kunt openen dankzij een sensor aan de onderzijde van de achterbumper. Een voetbeweging is voldoende om de achterklep te openen of sluiten.
Citroën C4 SpaceTourer: handsfree achterklep

TECHNOLOGIEËN

De technologieën van de Citroën C4 SpaceTourer

In Citroën C4 SpaceTourer beschikt u over 3 connectiviteitstechnologieën, waarmee u zorgeloos kunt navigeren en de auto een verlengstuk van uw digitale wereld maakt. Communiceren, navigeren en uzelf ontspannen: de technologieën Citroën Connect Nav, Connect Box en Mirror Screen maken het mogelijk!

Bovendien staat Citroën C4 SpaceTourer met 15 rijhulpsystemen garant voor zorgeloos en veilig autorijden. U wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd als u indommelt of eenvoudigweg even niet oplet, zodat een ongeval kan worden voorkomen.

CONNECTIEF EN INTUÏTIEF

Mirror Screen

Citroën C4 SpaceTourer: Mirror Screen

Dankzij de Mirror Screen-functie via USB kan het scherm van een compatibele smartphone worden weergegeven op het touchscreen van Citroën C4 SpaceTourer.
Zo hebt u via het touchscreen gemakkelijk en rechtstreeks toegang tot de multimediabestanden en compatibele apps van uw smartphone. Afhankelijk van het aangesloten type smartphone kunnen de apps ook met spraakcommando's worden bediend, dankzij een spraakherkenningsfunctie.
Mirror Screen werkt met Apple CarPlay™, Android Auto en MirrorLink®.

Uitrusting afhankelijk van uitvoering

Citroën Connect Nav

Citroën C4 SpaceTourer: Citroën Connect Nav

Met dit online 3D-navigatiesysteem dat is gekoppeld aan een 7 inch touchscreen met capacitief scherm kunt u ook gebruikmaken van spraakcommando's om het navigatiesysteem, de telefoon en het multimediasysteem te bedienen terwijl u uw ogen op de weg gericht houdt. Dit systeem is gekoppeld aan online services zoals TomTom Traffic zodat u altijd beschikt over actuele verkeersinformatie, het actuele weerbericht, de locatie van tankstations en parkeergelegenheden met de bijbehorende brandstofprijzen en parkeertarieven, de mogelijkheid om op lokaal niveau te zoeken naar POI's en de optionele service Gevarenzones.

Uitrusting afhankelijk van uitvoering

Citroën Connect Box met Pack SOS en Assistance

Citroën C4 SpaceTourer: Citroën Connect Box met Pack SOS en Assistance

Noodoproep en pechhulpoproep met plaatsbepaling van de auto. Bij een ongeval of een andere situatie waarbij dringend ingrijpen is vereist, kunnen dankzij deze services de benodigde hulpdiensten worden opgeroepen. Bij een zware aanrijding gebeurt dit automatisch, maar een inzittende kan dit ook zelf doen door op de SOS-toets te drukken. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week, zonder een speciaal abonnement, gratis gebruikmaken van dit servicepakket. Bij pech onderweg is het even ingedrukt houden van de knop "Double Chevron" voldoende om contact op te nemen met de telefonische helpdesk.

Uitrusting afhankelijk van uitvoering

Citroën Connect Nav met Connected Services

Dit model is uit te rusten met het geavanceerde Citroën Connect Nav-systeem, voorzien van een 7 inch touchscreen, spraakherkenning, 3D kaartweergave en de nuttige Connected Services als:

  • Realtime verkeersinformatie
  • Tankstations
  • Parkeren
  • Weer
  • Lokaal zoeken

Daarnaast kunt u het Connect Nav-systeem optioneel laten uitrusten met de service Gevarenzones voor € 69 per jaar of € 139 voor drie jaar.

 

Klik hier voor meer informatie over het Citroën Connect-programma.

Citroën Connect Nav met Connected Services

RIJHULPSYSTEMEN

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL MET STOP-FUNCTIE

Adaptieve cruise control met stop-functie

Dit systeem detecteert met een radarsensor uw voorligger en zorgt door automatisch afremmen en gas terugnemen voor een van tevoren door de bestuurder ingestelde veilige afstand, waarbij de auto desnoods ook tot stilstand kan worden gebracht. De cruise control werkt bij een snelheid van 30 km/h tot 180 km/h. 

DRIVER ATTENTION ALERT

Driver Attention Alert

Dit systeem waarschuwt de bestuurder in twee stappen: bij de eerste keer dat slingeren wordt gedetecteerd met een melding "Let op!" in combinatie met een geluidssignaal. Bij de vierde keer slingeren wordt het geluidssignaal sterker en verschijnt de melding "Neem een pauze!". Het systeem grijpt niet in op de koers van de auto; u behoudt dus de controle over de auto. 

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Citroën C4 SpaceTourer technologie: Lane Departure Warning System

Het Lane Departure Warning System is een hulpsysteem voor situaties waarbij de bestuurder indommelt of gewoon even niet oplet. Met behulp van een camera die de wegmarkeringen herkent, corrigeert dit systeem de koers van de auto door u te waarschuwen wanneer de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld. 

ACTIEF DODEHOEK-DETECTIESYSTEEM

Citroën C4 SpaceTourer technologie: actief dodehoek-detectiesysteem

Dit systeem laat een pictogram branden in het buitenspiegelglas als er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Als het systeem is ingeschakeld, werkt het automatisch vanaf een snelheid van 12 km/h. Als u bij een uitvoering met het Lane Departure Warning System toch een stuurbeweging naar de desbetreffende zijde maakt terwijl de richtingaanwijzer is ingeschakeld, dan wordt er, om een aanrijding te voorkomen, een rukje aan het stuurwiel gegeven om u ervan te weerhouden de manoeuvre voort te zetten. 

ACTIVE SAFETY BRAKE

Citroën C4 SpaceTourer technologie: Active Safety Brake

Dit noodremsysteem helpt aanrijdingen te voorkomen. Met een aan de bovenzijde van de voorruit geplaatste camera detecteert het systeem een voertuig dat in dezelfde richting rijdt of een stilstaand voertuig voor de auto. Vanaf 5 km/h tot de topsnelheid stuurt de sensor het automatische remsysteem aan wanneer er een kans op een aanrijding wordt gedetecteerd (behalve als u het systeem handmatig hebt uitgeschakeld). 

SNELHEIDSLIMIETHERKENNING

Citroën C4 SpaceTourer technologie: Snelheidslimietherkening

Het systeem herkent de borden met de snelheidslimiet en geeft de informatie aan u door door de ter plaatse geldende snelheidslimiet op het instrumentenpaneel weer te geven. Deze snelheid kan worden gebruikt als ingestelde snelheid van de cruise control/snelheidsbegrenzer. Het systeem werkt bij elke snelheid.

WAARSCHUWING DREIGENDE AANRIJDING

Citroën C4 SpaceTourer systeem: waarschuwing dreigende aanrijding

Dit systeem waarschuwt u voor een dreigende aanrijding met uw voorligger. Het systeem werkt vanaf 30 km/h door middel van een radar aan de voorzijde van de auto, die uitsluitend in dezelfde richting rijdende voertuigen en geen vaste objecten detecteert. De waarschuwing dreigende aanrijding kan via het touchscreen worden in- en uitgeschakeld.

NIEUWE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE EAT8

Citroën C4 SpaceTourer: nieuwe automatische transmissie EAT8

Voor maximaal comfort en rijplezier is Citroën C4 SpaceTourer vanaf zomer 2018 ook leverbaar met de achttraps automatische transmissie EAT8 (Efficient Automatic Transmission 8). De automatische transmissie EAT8 schakelt altijd op het juiste moment en zorgt zo voor een lager brandstofverbruik en een geringere CO2-uitstoot.  De nieuwe automatische transmissie EAT8 vermindert het brandstofverbruik met 7% ten opzichte van de EAT6 dankzij een beter rendement door het tot 20 km/h vergrote werkingsgebied van het Stop & Start-systeem en de twee extra versnellingen. Bovendien is deze automatische transmissie lichter en compacter gebouwd. Het gebruikscomfort van deze automatische transmissie staat op zeer hoog niveau dankzij de eersteklas schakelsouplesse.

PureTech-BENZINEMOTOREN

Citroën C4 SpaceTourer: PureTech-benzinemotoren

De driecilinder PureTech 130 S&S-motor, die is voorzien van directe inspuiting en een hoogrendementsturbo van de nieuwste generatie (die met een toerental van 240.000 t/min draait) combineert de prestaties van de PureTech-benzinemotor met de efficiency van de aan deze motor gekoppelde automatische transmissie EAT6: een garantie voor ultiem comfortabel autorijden. Hij biedt de beste balans tussen koppel bij lage toeren en vermogen van de markt: 95% van het maximale koppel is beschikbaar tussen 1500 en 3500 t/min, voor een optimaal gebruik onder alle omstandigheden. 

Top