Verwijzing in seconden

ACTIES CITROËN C5 AIRCROSS SUV

PRIVATE LEASE VANAF € 549 P.M.

Profiteer met Citroën private lease van aantrekkelijk voordeel op geselecteerde C5 Aircross SUV voorraadmodellen. Nu tijdelijk vanaf € 549 p.m. Bekijk snel de actuele voorraad in Citroën Carstore of de Private lease calculator.


COMFORT BONUS

Nog deze maand comfortabel wegrijden in een nieuwe Citroën C5 Aircross SUV uit voorraad? Bekijk snel de actuele voorraad in Citroën Carstore of ontvang in een paar stappen de inruilwaarde van uw huidige auto en profiteer van de comfort bonus op geselecteerde voorraadmodellen.

Actievoorwaarden

EEN UITERST COMFORTABELE EN FLEXIBELE SUV MET EEN UNIEK KARAKTER

Citroën onthult de Citroën C5 Aircross SUV, een echte SUV, een gespierd en tegelijkertijd beschermend uiterlijk en een grote bodemvrijheid. En bovendien een echte Citroën, door zijn karakteristieke designelementen (Airbumps®, karakteristieke dakrelingen, bescherming van de dorpels en wielkasten) en vele personaliseringsmogelijkheden.

Dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma onderscheidt de Citroën C5 Aircross SUV zich als de meest comfortabele SUV van zijn segment met twee unieke innovaties van Citroën: vering met Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort Seats. De drie verschuifbare en wegklapbare individuele achterstoelen met verstelbare rugleuning maken van de C5 Aircross SUV de meest flexibele en ruime SUV van zijn segment. De bagageruimte zet met een inhoud van 580 tot 720 liter nieuwe maatstaven in het segment. Het is bovendien een SUV van de nieuwe generatie, met 20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitstechnologieën.

NU OOK BESCHIKBAAR ALS EEN PLUG-IN HYBRIDE

De plug-in hybride versie van de Citroën C5 Aircross SUV is vanaf nu te bestellen!

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid is Citroën's eerste plug-in hybride auto en het eerste model in het Low-Emission Vehicle offensief, wat zal leiden tot het aanbieden van geëlektrificeerde versies van elk model in het assortiment tegen 2025.

Alle Citroën-auto's zijn geïnspireerd door haar klanten, en deze nieuwe hybride versie is geen uitzondering. Het behoudt alle sterke punten van de normale verbrandingsmotor voor lange reizen, terwijl u van de voordelen van elektrisch vermogen profiteert voor dagelijkse ritten. De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid behoudt het ophangingssysteem van Citroën met Progressive Hydraulic Cushions en de Advanced Comfort-stoelen, en breidt het Citroën Advanced Comfort®-programma uit door zijn stille en naadloze besturings- en rijd gemak.

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid valt op met zijn CO2-uitstoot van minder dan 39 g/km gedurende een WLTP-cyclus en kan in elektrische modus werken met snelheden tot 135 km/u met een bereik van 50 km over een WLTP-cyclus *.

Design van Citroën C5 Aircross SUV

DESIGN CITROËN C5 AIRCROSS SUV

Een expressief en gedurfd design

De 4,50 m lange Citroën C5 Aircross SUV onderscheidt zich door een sterke en dynamische persoonlijkheid, zonder agressief over te komen. Hij heeft typische SUV-kenmerken: een brede en imposante voorzijde, een hoge en fraai gewelfde motorkap, een bodemvrijheid van 230 mm, bescherming op de dorpels en de wielkasten en in twee kleuren uitgevoerde gestileerde dakrelingen.

De Citroën C5 Aircross SUV is uitgerust met een panoramisch schuif-/kanteldak. Het zijaanzicht onderscheidt zich door een optisch zwevend dak dankzij het rondom aansluitende glasoppervlak. Het passagierscompartiment wordt geaccentueerd door de verchroomde "C" rond de portierruiten. De brede en verticale achterzijde suggereert een uiterst royale bagageruimte (580 tot 720 liter). De in reliëf uitgevoerde achterlichten zijn voorzien van vier ovale 3D LED-modules.

DESIGN CITROËN C5 AIRCROSS SUV

Een interieur dat de inzittenden geborgenheid en volop comfort biedt

De Citroën C5 Aircross SUV heeft een ruim en chic interieur. Het interieur biedt de inzittenden veel bewegingsvrijheid, zonder dat de functionaliteit uit het oog verloren wordt. Het dashboard heeft een robuuste uitstraling en is horizontaal opgebouwd, met een zacht bekleed paneel dat zich over de gehele breedte uitstrekt.

De bestuurder beschikt over een instrumentenpaneel dat bestaat uit een te configureren 12,3 inch digitaal TFT-scherm waarop alle geselecteerde rijinformatie in zijn directe gezichtsveld wordt weergegeven.

Ook de brede en hoge middenconsole, de veel steun gevende stoelen met een hoge zitpositie voor een onbelemmerd zicht op de weg en de gebruikte kleuren en materialen dragen bij aan het gevoel van geborgenheid en raffinement in het interieur.
Het ruime en chique interieur van Citroën C5 Aircross SUV

30 KLEURCOMBINATIES VOOR DE CARROSSERIE EN 5 INTERIEURAMBIANCES

De Citroën C5 Aircross SUV biedt vele personaliseringsmogelijkheden. Voor het exterieur zijn er 30 combinaties mogelijk met een keuze uit 7 carrosseriekleuren (Polar White, Perla Nera Black, Platinium Grey, Steel Grey, Volcano Red, Tijuca Blue en Pearl White) en 3 Color Packs (Anodised Silver, Anodised White en Anodised Red). De carrosseriekleuren kunnen worden gecombineerd met een dak in de kleur Perla Nera Black.

De personalisering van de Citroën C5 Aircross SUV gaat verder in het interieur met 5 ambiances die spelen met licht, warmte en verfijning: naast de standaardambiance zijn dit de ambiances Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey en Hype Brown. Deze ambiances worden gecombineerd met Advanced Comfort Seats.

 

INTERIEURAMBIANCES CITROËN C5 AIRCROSS SUV

Citroën C5 Aircross SUV: Ambiance Wild Grey

Ambiance Wild Grey

De ambiance Wild Grey legt de nadruk op dynamiek en levenslust: stoelen bekleed met de stof Stone Grey en een zwarte stof met ledereffect, oranje baan aan de bovenzijde van de rugleuningen, sierpanelen van de middenconsole en dashboardpaneel in grijs uitgevoerd.

Citroën C5 Aircross SUV: Ambiance Metropolitan Beige

Ambiance Metropolitan Beige

De ambiance Metropolitan Beige accentueert de interieurruimte met lichte kleuren en verfijnde accenten: stoelen bekleed met grijs nerfleder en grijze stof, donkergrijze baan aan de bovenzijde van de rugleuningen, sierpanelen van de middenconsole en dashboardpaneel in grijs-beige uitgevoerd.

Citroën C5 Aircross SUV: Thema Metropolitan Grey

Thema Metropolitan Grey

De ambiance Metropolitan Grey valt op door de geraffineerde ton-sur-ton kleuren: stoelen bekleed met nerfleder Graphite en stof Graphite, lichtgrijze baan aan de bovenzijde van de rugleuningen, sierpanelen van de middenconsole en dashboardpaneel in grijs uitgevoerd.

Citroën C5 Aircross SUV: Ambiance Hype Brown

Ambiance Hype Brown

De ambiance Hype Brown heeft een bijzonder luxueus karakter: stoelen bekleed met bruin nappaleder en een zwarte stof met ledereffect, lichtgrijze alcantara baan aan de bovenzijde van de rugleuningen, middenconsole, dashboardpaneel en kap van het instrumentenpaneel in bruin uitgevoerd, met in twee kleuren (zwart/bruin) nerfleder bekleed stuurwiel.

COMFORT CITROËN C5 AIRCROSS SUV

 

Vering met Progressive Hydraulic Cushions®
Vering met Progressive Hydraulic Cushions®

De Citroën C5 Aircross SUV is uitgerust met een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions®, een innovatie van Citroën die voortkomt uit de expertise van het merk op het gebied van ondersteltechnologie en de ervaringen in de autosport. Dit veersysteem zorgt ervoor dat hobbels in de weg beter worden verwerkt. Het doel van dit nieuwe veersysteem is het verbeteren van de schokdemping, zodat het voor Citroën kenmerkende en bij klanten van het merk zo geliefde "vliegend tapijt"-effect wordt verkregen. 

Advanced Comfort Seats
Advanced Comfort Seats

De uitnodigende stoelen van de Citroën C5 Aircross SUV bieden alle inzittenden een ongekend zitcomfort. Deze stoelen bieden een zachte zit en een optimale steun dankzij het toegevoegde schuimmateriaal met een dikte van 15 mm. De voorstoelen zijn gevuld met schuimmateriaal met een hoge dichtheid, zodat ze bij een lange rit niet inzakken. Bovendien zijn ze meervoudig verstelbaar en voorzien van een multipoint-massagefunctie.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Met zijn drie even grote individuele, verschuifbare en wegklapbare achterstoelen met verstelbare rugleuning is de Citroën C5 Aircross SUV de meest flexibele SUV van zijn segment. Met deze verschuifbare stoelen met een in 5 standen verstelbare rugleuning kunt u afhankelijk van uw wensen kiezen voor meer ruimte voor de passagiers of voor meer bagageruimte. Eenmaal neergeklapt vormen deze stoelen een praktische vlakke laadvloer. De Citroën C5 Aircross SUV beschikt bovendien over talloze opbergmogelijkheden, waaronder de middenarmsteun die een grote gekoelde opbergruimte bevat.

Vering met Progressive Hydraulic Cushions®

Het veersysteem van de Citroën C5 Aircross SUV is uniek in de autowereld en biedt een optimaal rijcomfort. Zowel kleine als grotere oneffenheden in het wegdek worden door dit innovatieve systeem moeiteloos gladgestreken zodat u het gevoel krijgt te zweven over de weg, terwijl carrosseriebewegingen perfect onder controle blijven en de auto een dynamisch rijkarakter behoudt. Een conventioneel veersysteem bestaat uit een schokdemper, een veer en een mechanische aanslag. Het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions® beschikt daarnaast over twee hydraulische aanslagen, één voor de uitgaande slag en één voor de ingaande slag van de vering. Bij diep in- en uitveren dempen de aanslagen op progressieve wijze de bewegingen, zonder stoten aan het einde van de veerweg. Kleine oneffenheden worden dankzij deze aanslagen volledig gladgestreken, wat zorgt voor een "vliegend tapijt"-effect. 

 

 

Citroën C5 Aircross SUV: Advanced Comfort Seats

ADVANCED COMFORT SEATS

De op de meubelwereld geïnspireerde stoelen van de Citroën C5 Aircross SUV kenmerken zich door hun brede zitting en rugleuning. Ze zijn op innovatieve wijze vervaardigd met een structuur die bestaat uit schuimmateriaal met een hoge dichtheid in de kern en getextureerd en 15 mm dikker schuimmateriaal aan het oppervlak, waardoor ze een zacht comfort bieden zonder dat u er diep in wegzakt. De voorstoelen van de Citroën C5 Aircross SUV zijn in hoogte verstelbaar en voorzien van in hoogte en diepte verstelbare hoofdsteunen. Ze zijn bovendien niet alleen te voorzien van verwarming, maar ook van een multipoint-massagesysteem. De bestuurder en voorpassagier kunnen onafhankelijk van elkaar, via het touchscreen, kiezen uit een van de 5 massageprogramma's: deze programma's combineren een massage van de lendenen met die van de rug en de schouders.

Citroën C5 Aircross SUV: de meest flexibele SUV van zijn segment

DE MEEST FLEXIBELE SUV VAN ZIJN SEGMENT

Er is bijzonder veel zorg besteed aan de geluidsisolatie van de Citroën C5 Aircross SUV. Door de gelaagde zijruiten vóór (afhankelijk van uitvoering), met tussen de twee lagen glas een isolerende laag, zijn de afrolgeluiden en het windgeruis sterk afgenomen. De inzittenden kunnen onderweg dus genieten van een ongekende rust. Ook de demping van motorgeluiden en -trillingen kreeg speciale aandacht.

Voor een optimaal comfort van de inzittenden is de Citroën C5 Aircross SUV ook te voorzien van een interieurluchtreinigingssysteem, dat AQS (Air Quality System) wordt genoemd. Dit systeem detecteert verontreinigingen in de van buitenaf aangevoerde lucht en filtert het door automatisch de luchtcirculatie in het interieur aan te passen.

De afmetingen van de Citroën C5 Aircross SUV

Lengte

4500 MM

Breedte

1969/2099 MM

Hoogte

1654/1689 MM

Inhoud kofferbak

580 / 1630 liter

De afmeting van de breedte en hoogte is afhankelijk van de vorm van de carrosserie. De inhoud van de kofferbak is afhankelijk van de stand van de achterste stoelen.

TECHNOLOGIEËN CITROËN C5 AIRCROSS SUV

Technologieën van de nieuwste generatie

Technologieën van de nieuwste generatie

De Citroën C5 Aircross SUV biedt een scala van hoogwaardige rijhulpsystemen, met 20 technologieën die ongeacht de omstandigheden het rijden veiliger, comfortabeler en gemakkelijker maken.

20 RIJHULPTECHNOLOGIEËN

   

Highway driver assist

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Met dit systeem wordt een eerste stap in de richting van autonoom rijden gezet, doordat automatisch de snelheid van de auto, de koers en de positie op de rijstrook worden geregeld. Het systeem is gekoppeld aan de adaptieve cruise control met Stop & Go-functie die, als een voorligger stopt en weer wegrijdt, de auto tot stilstand kan brengen en weer verder kan laten rijden.

Uitgebreide verkeersbordherkenning

UITGEBREIDE VERKEERSBORDHERKENNING

Dit systeem herkent borden met een snelheidslimiet en geeft deze snelheidslimiet weer op het instrumentenpaneel. Deze snelheid kan direct worden geselecteerd als ingestelde snelheid voor de cruise control of snelheidsbegrenzer. Naast borden met een snelheidslimiet worden ook verschillende andere verkeersborden herkend en op het instrumentenpaneel weergegeven (STOP / verboden in te rijden / einde snelheidslimiet).

Grootlichtassistent

GROOTLICHTASSISTENT

Dit systeem maakt rijden in het donker extra ontspannen en veilig doordat het overschakelen van grootlicht naar dimlicht (en omgekeerd) automatisch wordt geregeld.

C5 Aircross SUV

TECHNOLOGIEËN CITROËN C5 AIRCROSS SUV

6 connectiviteitstechnologieën

De Citroën C5 Aircross SUV biedt zijn passagiers intuïtief te gebruiken en hoogwaardige technologieën waarmee ze van de auto het verlengstuk van hun digitale wereld kunnen maken: een 8 inch touchscreen met capacitief scherm voor de configuratie van de auto en de bediening van het multimediasysteem, de telefoon, de airconditioning en het navigatiesysteem, maar ook de functie Mirror Screen en de Citroën Connect Nav.

Dit uitgebreide pakket connectiviteitstechnologieën wordt gecompleteerd door Citroën Connect Box met Pack SOS & Assistance, een draadloze smartphonelader en de ConnectedCAM Citroën®.

MOTOREN

Nieuwe automatische transmissie EAT8 Nieuwe Euro 6.2-motoren

De Citroën C5 Aircross SUV biedt keuze uit een gamma efficiënte en krachtige Euro 6.2-motoren in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak (BVM6) of de achttraps automatische transmissie EAT8:

  • 2 uitvoeringen met benzinemotor, PureTech 130 S&S BVM6 en PureTech 180 S&S EAT8
  • 3 uitvoeringen met dieselmotor: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 en BlueHDi 180 S&S EAT8.

De EAT8 (Efficient Automatic Transmission) is een achttraps automatische transmissie van de nieuwste generatie met Shift and Park by Wire-bediening, die garant staat voor lage verbruikscijfers en veel rijplezier: Een ten opzichte van de automatische transmissie EAT6 tot wel 7% lager brandstofverbruik dankzij de 2 extra versnellingen, meer souplesse doordat dankzij de 2 extra versnellingen het schakelen vloeiender verloopt.

De achttraps automatische transmissie EAT8

REVIEWS VAN C5 AIRCROSS SUV

Artikelen

Review De Volkskrant

Volgens de Volkskrant is de Citroën C5 Aircross ‘een heerlijk Frans cruisescheepje’.

Review Algemeen Dagblad

Onze C5 Aircross SUV is uitgebreid getest door het Algemeen Dagblad en de hiervan afgeleide regionale kranten voor o.a. de regio’s Twente, Brabant en Zeeland. De vraag of een SUV ook een echte Citroën kan zijn wordt beantwoord, het comfort geroemd en de hybride variant aangekondigd.

Review Dutch Cowboys

Dutch Cowboys is erg enthousiast over Citroën de C5 Aircross SUV; “Het is misschien wel de meest comfortabele en veelzijdige SUV in het segment. In het kort kun je hem samenvatten met de woorden; stoer, comfortabel en snel.”

Review ANWB

De ANWB is heeft al eerste een autotest gedaan voor de Citroën C5 Aircross SUV en dit zijn de resultaten: “Citroën heeft veel moeite gestoken in het comfort van de C5 Aircross. En met succes. Het is, vooral dankzij de standaard gemonteerde, speciale vering een erg comfortabele gezinsauto met bovendien aardig wat binnenruimte en een flexibel interieur.”

Review AutoWeek

De Citroën C5 Aircross SUV wint dubbeltest in Autoweek! Het gezaghebbende automagazine kent de Citroën C5 Aircross SUV de hoogste score toe en wijst hem aan als testwinnaar in een titanenstrijd met een van zijn grootste concurrenten. Lees het artikel om meer te weten waarom de C5 Aircross SUV de beste kaarten heeft.

Review TopGear

Ook de eerste rij indruk van de C5 Aircross SUV door TopGear is positief: ‘Zeker een aanwinst’.

Review autokopen.nl

Uit de eerste rij indruk door Autokopen blijkt dat de C5 Aircross SUV ‘comfortabeler dan de meeste andere SUV's in dit segment’ is en beschikt de auto over een ‘vliegend-tapijt-comfort’.

Review: Autoweek

‘Wat blijft hangen na 2.546 km is dat de C5 [Aircross] in zijn missie slaagt: dit is echt een indrukwekkend comfortabele reisgenoot.’.

Miniatuurversies CITROËN C5 AIRCROSS SUV

MINIATUURVERSIES CITROËN C5 AIRCROSS SUV

De meest comfortabele SUV heeft ook recht op zijn miniatuurversies! Vind een Citroën C5 Aircross SUV in een schaal van 1:64 in de kleuren Rouge, Bleu Tijuca, Blanc en Gris.
Top