Verwijzing in seconden

 

DESIGN

Citroën Grand C4 SpaceTourer

Citroën Grand C4 SpaceTourer (voorheen Grand C4 Picasso) onderscheidt zich direct door zijn dynamische en moderne design. Hij heeft een unieke carrosserievorm met dynamische en vloeiende lijnen, een gedurfd uiterlijk en een chique uitstraling. Het geslaagde uiterlijk wordt verder verfraaid door de glanzend zwarte chevrons met een verchroomde rand op de achterklep, de dynamische en krachtige voorzijde en de dakbogen in de kleur Silver. Citroën Grand C4 SpaceTourer biedt een ruime keuze aan carrosseriekleuren (Blanc Banquise, Gris Platinium, Gris Acier, Rouge Rubi, Lazuli Blue, Noir Oxyx, Sable).

VOORZIJDE

De voorzijde van de Citroën Grand C4 SpaceTourer

Citroën Grand C4 SpaceTourer heeft een voorzijde die niet alleen dynamisch is maar ook klasse uitstraalt, met de voor hedendaagse Citroën-modellen kenmerkende drielaags lichtsignatuur. De uiteinden van het merkembleem lopen over in de bovenste grille, waarbij ze zijn doorgetrokken tot in de flanken en daarbij ook de dagrijverlichtingsunits met chroom omvatten. 

DAKBOGEN

De dakbogen van de Citroën Grand C4 SpaceTourer

De dakbogen van Citroën Grand C4 SpaceTourer zijn uitgevoerd in de kleur "Silver". Deze dakbogen zijn niet alleen onderscheidend, maar geven Citroën Grand C4 SpaceTourer ook een extra elegant voorkomen.

ACHTERLICHTEN MET 3D-EFFECT

Citroën Grand C4 SpaceTourer: achterlichten met 3D-effect

.

Achterlichten die nog meer de aandacht trekken! De achterlichten met 3D-effect zijn standaard op Citroën Grand C4 SpaceTourer. Het moderne en hightech ontwerp van deze achterlichten geeft een eindeloos diepte-effect aan de verlichting.

17 INCH-VELGEN

Citroën Grand C4 SpaceTourer: 17 inch-velgen

.

De gepolijste delen van de bestaande velgen zijn nu in het zwart uitgevoerd, passend bij de nieuwe carrosseriekleur Lazuli Blue. 

CHEVRONS ACHTER

Citroën Grand C4 SpaceTourer: chevrons achter

.

De nieuwe glanzend zwarte chevrons met een verchroomde rand op de achterzijde van Citroën Grand C4 SpaceTourer borduren voort op de nieuwe positionering van het merk en versterken de moderne uitstraling van de 7-persoons MPV.  

Afmetingen Citroën Grand C4 SpaceTourer

Lengte

4602 MM

Breedte

1826/2117 MM

Hoogte

1638/1644 MM

Inhoud kofferbak

645 / 704 liter

1 MPV, 4 THEMA'S

STANDAARDTHEMA

AMBIANCE WILD BLUE

AMBIANCE DUNE BEIGE

AMBIANCE HYPE GREY

.

Dit functionele thema legt de nadruk op de praktische aspecten en de kwaliteit van de in het interieur van Citroën Grand C4 SpaceTourer gebruikte materialen, zoals de stoffen bekleding Milazzo Grey die perfect harmonieert met het dashboard. 

Citroën Grand C4 SpaceTourer: Standaardthema
Citroën Grand C4 SpaceTourer: Ambiance Wild Blue

.

Wie een avontuurlijk karakter heeft, is uitstekend bediend met de ambiance Wild Blue, voor een actief en sportief leven. U kunt de voorpassagiersstoel in de tafelstand zetten en de achterstoelen verschuiven, zodat u de flexibiliteit van Citroën Grand C4 SpaceTourer optimaal kunt benutten.

.

De ambiance Dune Beige legt de nadruk op licht en welzijn. De Relax-voorpassagiersstoel met onderbeensteun en de voorstoelen met massagefunctie zorgen voor een onovertroffen comfort. Dankzij de heerlijk zacht aanvoelende stof Yatago Grey en de parfumeur reist u extra ontspannen.

Citroën Grand C4 SpaceTourer: Ambiance Dune Beige
Citroën Grand C4 SpaceTourer: Ambiance Hype Grey

.

Het thema Hype Grey combineert het raffinement van gedeeltelijk lederen bekleding met de functionaliteiten van het Pack Lounge en het Pack Enfant, voor een comfort op het hoogste niveau.

COMFORT

Citroën Grand C4 SpaceTourer: comfort

Met deze MPV waarin alles is gericht op het comfort van zijn inzittenden, toont Citroën op overtuigende wijze zijn knowhow op het gebied van comfort. Citroën Grand C4 SpaceTourer nodigt u uit om op reis te gaan, met familie of vrienden, dankzij het unieke rijplezier waaraan niet alleen het onberispelijke rijgedrag maar ook de rijke uitrusting ten grondslag ligt. 

PACK LOUNGE: HET COMFORT VAN EEN LOFT

Citroën Grand C4 SpaceTourer: Pack Lounge

De zee van licht, de gebruiksvriendelijkheid en het ruimtegevoel geven het interieur van Citroën Grand C4 SpaceTourer de sfeer van een loft. De MPV is, afhankelijk van de uitvoering, leverbaar met het Pack Lounge met:

- voorstoelen met massagefunctie,
- een voorpassagiersstoel met uitklapbare onderbeensteun zodat de voorpassagier onderweg zijn benen kan strekken.

Daarnaast zijn de voorstoelen voorzien van een verstelbare Relax-hoofdsteun met 3 standen en zijsteunen die voor een optimale ondersteuning van het hoofd zorgen. Ook aan details zoals een individueel leeslampje bij de tafeltjes voor de achterpassagiers is gedacht. Het Pack Lounge is leverbaar in combinatie met de thema's Dune Beige en Hype Grey.

MATERIALEN MET EEN WARME AMBIANCE

Citroën Grand C4 SpaceTourer: materialen met warme ambiance

Alle inzittenden worden verwelkomd door zachte materialen die voor een warme ambiance zorgen. Citroën Grand C4 SpaceTourer heeft een zacht bekleed dashboard en ook de met speciaal materiaal beklede portierpanelen voelen zacht en prettig aan. Daarnaast is de auto leverbaar met een ruime keuze aan hoogwaardige stoffen en lederen bekledingen.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën heeft een compleet programma opgezet dat erop is gericht alle inzittenden van de auto, zowel de bestuurder als de passagiers, in alle opzichten een uniek comfort te bieden. Onder de noemer Citroën Advanced Comfort® voorziet dit programma in de toepassing van innovatieve, hightech en intelligente oplossingen ten dienste van comfort.


Het programma is opgebouwd rond vier pijlers: zachte materialen in combinatie met een prettige akoestiek, een onder alle omstandigheden gebruiksvriendelijk interieur, een aangename en ontspannen sfeer en ten slotte intuïtieve en nuttige technologieën.

Citroën Grand C4 SpaceTourer: CITROËN ADVANCED COMFORT®
De maximale binnenruimte van Citroën Grand C4 SpaceTourer

MAXIMALE BINNENRUIMTE

Hebt u veel ruimte nodig? Dan kunt u rekenen op het ruime en flexibele interieur van Citroën Grand C4 SpaceTourer.

Door de stoelen van de tweede zitrij neer te klappen ontstaat een volledig vlakke laadvloer. En wanneer u de voorpassagiersstoel in de tafelstand zet, kunt u lange voorwerpen (met een lengte van meer dan 2,5 m) vervoeren. En bij gezinsuitbreiding kunt u de onder de laadvloer opgeborgen stoelen opklappen.

TECHNOLOGIEËN

Altijd verbonden met de buitenwereld, voor zorgeloos autorijden

De technologieën van de Citroën Grand C4 SpaceTourer

In Citroën Grand C4 SpaceTourer beschikt u over 3 connectiviteitstechnologieën, waarmee u zorgeloos kunt navigeren en de auto een verlengstuk van uw digitale wereld maakt. Communiceren, navigeren en uzelf ontspannen: de technologieën Citroën Connect Nav, Connect Box en Mirror Screen maken het mogelijk!

Bovendien staat Citroën Grand C4 SpaceTourer met 15 rijhulpsystemen garant voor zorgeloos en veilig autorijden. U wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd als u indommelt of eenvoudigweg even niet oplet, zodat een ongeval kan worden voorkomen.

CONNECTIEF EN INTUÏTIEF

Mirror Screen

Citroën Grand C4 SpaceTourer: Mirror Screen

Dankzij de Mirror Screen-functie via USB kan het scherm van een compatibele smartphone worden weergegeven op het touchscreen van Citroën Grand C4 SpaceTourer.
Zo hebt u via het touchscreen gemakkelijk en rechtstreeks toegang tot de multimediabestanden en compatibele apps van uw smartphone. Afhankelijk van het aangesloten type smartphone kunnen de apps ook met spraakcommando's worden bediend, dankzij een spraakherkenningsfunctie.
Mirror Screen werkt met Apple CarPlay™, Android Auto en MirrorLink®.

Uitrusting afhankelijk van uitvoering

Citroën Connect Nav

Citroën Grand C4 SpaceTourer: Citroën Connect Nav

Met dit online 3D-navigatiesysteem dat is gekoppeld aan een 7 inch touchscreen met capacitief scherm kunt u ook gebruikmaken van spraakcommando's om het navigatiesysteem, de telefoon en het multimediasysteem te bedienen terwijl u uw ogen op de weg gericht houdt. Dit systeem is gekoppeld aan online services zoals TomTom Traffic zodat u altijd beschikt over actuele verkeersinformatie, het actuele weerbericht, de locatie van tankstations en parkeergelegenheden met de bijbehorende brandstofprijzen en parkeertarieven, de mogelijkheid om op lokaal niveau te zoeken naar POI's en de optionele service Gevarenzones.

Uitrusting afhankelijk van uitvoering

Citroën Connect Box met Pack SOS en Assistance

Citroën Grand C4 SpaceTourer: Citroën Connect Box met Pack SOS en Assistance

Noodoproep en pechhulpoproep met plaatsbepaling van de auto. Bij een ongeval of een andere situatie waarbij dringend ingrijpen is vereist, kunnen dankzij deze services de benodigde hulpdiensten worden opgeroepen. Bij een zware aanrijding gebeurt dit automatisch, maar een inzittende kan dit ook zelf doen door op de SOS-toets te drukken. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week, zonder een speciaal abonnement, gratis gebruikmaken van dit servicepakket. Bij pech onderweg is het even ingedrukt houden van de knop "Double Chevron" voldoende om contact op te nemen met de telefonische helpdesk.

Uitrusting afhankelijk van uitvoering

Citroën Connect Nav met Connected Services

Citroën Grand C4 SpaceTourer is uit te rusten met het geavanceerde Citroën Connect Nav-systeem, voorzien van een 7 inch touchscreen, spraakherkenning, 3D kaartweergave en de nuttige Connected Services als:

  • Realtime verkeersinformatie
  • Tankstations
  • Parkeren
  • Weer
  • Lokaal zoeken

Daarnaast kunt u het Connect Nav-systeem optioneel laten uitrusten met de service Gevarenzones voor € 69 per jaar of € 139 voor drie jaar.

 

Klik hier voor meer informatie over het Citroën Connect-programma.


Citroën Connect Nav met Connected Services

RIJHULPTECHNOLOGIEËN

 

Motoren

NIEUWE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE EAT8

Citroën Grand C4 SpaceTourer: nieuwe automatische transmissie EAT8

Voor maximaal comfort en rijplezier is Citroën Grand C4 SpaceTourer vanaf zomer 2018 ook leverbaar met de achttraps automatische transmissie EAT8 (Efficient Automatic Transmission 8). De automatische transmissie EAT8 schakelt altijd op het juiste moment en zorgt zo voor een lager brandstofverbruik en een geringere CO2-uitstoot.  De nieuwe automatische transmissie EAT8 vermindert het brandstofverbruik met 7% ten opzichte van de EAT6 dankzij een beter rendement door het tot 20 km/h vergrote werkingsgebied van het Stop & Start-systeem en de twee extra versnellingen. Bovendien is deze automatische transmissie lichter en compacter gebouwd. Het gebruikscomfort van deze automatische transmissie staat op zeer hoog niveau dankzij de eersteklas schakelsouplesse.

PureTech-BENZINEMOTOREN

Citroën Grand C4 SpaceTourer: PureTech-Benzinemotoren


De driecilinder PureTech 130 S&S-motor, die is voorzien van directe inspuiting en een hoogrendementsturbo van de nieuwste generatie (die met een toerental van 240.000 t/min draait) combineert de prestaties van de PureTech-benzinemotor met de efficiency van de aan deze motor gekoppelde automatische transmissie EAT6: een garantie voor ultiem comfortabel autorijden. Hij biedt de beste balans tussen koppel bij lage toeren en vermogen van de markt: 95% van het maximale koppel is beschikbaar tussen 1500 en 3500 t/min, voor een optimaal gebruik onder alle omstandigheden.Top