Verwijzing in seconden
Veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™
Veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™

De Nieuwe C4 Cactus is uitgerust met een hightech veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) die garant staan voor een onovertroffen rijcomfort. Deze strijken zowel kleine als grotere oneffenheden in het wegdek moeiteloos glad, zodat u het gevoel krijgt te zweven over de weg terwijl de wegligging en de stabiliteit van de carrosserie onder alle omstandigheden van een hoog niveau zijn.

Advanced Comfort Seats
Advanced Comfort Seats

De stoelen zijn op innovatieve wijze vervaardigd met een structuur die bestaat uit schuimmateriaal met een hoge dichtheid in de kern en een extra laag getextureerd schuimmateriaal aan het oppervlak, waardoor ze een zacht comfort en een optimale steun bieden.

Binnenruimte
Binnenruimte

De Nieuwe C4 Cactus is een ruime en veelzijdige hatchback die zich dankzij zijn compacte afmetingen (lengte 4,17 m, breedte 1,71) niet alleen op de snelweg en op buitenwegen maar ook in de stad thuis voelt.

Een zee van licht: Glazen panoramadak met hoge thermische bescherming
Een zee van licht: Glazen panoramadak met hoge thermische bescherming

Alle inzittenden van de Nieuwe Citroën C4 Cactus kunnen genieten van het gevoel van welzijn en ruimte dat het glazen panoramadak met hoge thermische bescherming te bieden heeft.

MAAK KENNIS MET DE NIEUWE C4 CACTUS TIJDENS EEN PROEFRIT!

Citroën onthult de Nieuwe Citroën C4 Cactus (2018), de nieuwe compacte hatchback van het merk. De vernieuwde C4 Cactus is met zijn moderne technologieën en motoren een serieuze speler binnen zijn segment en onderscheidt zich bovendien door zijn unieke karakter en comfort.

Het is de eerste auto in Europa die is voorzien van een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) en de eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats®. Het resultaat is een onovertroffen rijcomfort dat, bij uitstek, in de praktijk moet worden ervaren!

Neem plaats achter het stuur van de Nieuwe Citroën C4 Cactus en maak een proefritafspraak bij de dichtstbijzijnde Citroën-dealer.

 

BEKIJK DE VIDEO VAN NIEUWE CITROËN C4 CACTUS

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

EXTERIEURDESIGN

De originele Nieuwe Citroën C4 Cactus laat een frisse wind waaien door het segment van compacte hatchbacks. Hij is direct herkenbaar aan zijn pure en vloeiende design met typische Citroën-stijlkenmerken: zoals de Airbumps® aan de onderzijde van de portieren, de doorlopende lijn van de zijruiten, het zwevende dak, de voorzijde met de over twee niveaus verdeelde lichtsignatuur en de brede LED 3D-achterlichten.

De Nieuwe C4 Cactus biedt keuze uit 31 kleurcombinaties voor het exterieur, met 9 carrosseriekleuren en 4 Color Packs met geraffineerde kleuraccenten.

DE ULTRACOMFORTABELE HATCHBACK

De Nieuwe Citroën C4 Cactus vormt een belangrijk nieuw hoofdstuk in het Citroën Advanced Comfort®-programma. Het is de eerste auto in Europa die is voorzien van een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) en de eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats. Het resultaat is een onovertroffen rijcomfort, typisch Citroën.


De 12 rijhulpsystemen en 3 connectiviteitstechnologieën staan garant voor gemakkelijk en zorgeloos rijden.
Nouvelle Berline C4 Cactus Sièges Ambiance Métropolitan Grey

Een uniek karakter en een gedurfd design

Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré sur la jetée

De Nieuwe Citroën C4 Cactus kenmerkt zich door een organisch en vloeiend design met onderscheidende elementen die hem een uniek karakter geven:

  • Een optisch zwevend dak door het rondom aansluitende glasoppervlak,
  • Een vloeiend silhouet dat wordt geaccentueerd door de nieuwe, slankere Airbumps aan de onderzijde van de portieren en de robuuste wielkastbeschermers die met name in de stad de carrosserie optimaal beschermen.

De combinatie van compacte afmetingen en een lange wielbasis zorgt niet alleen voor een dynamisch en wendbaar rijkarakter, maar ook voor veel ruimte voor alle inzittenden.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

De nieuwe voorzijde oogt breder door de in de flanken doorlopende nieuwe LED-dagrijverlichting in het verlengde van de chevrons en smallere koplampen die worden geaccentueerd door glanzend zwarte sierlijsten. De in de carrosseriekleur uitgevoerde bumper is voorzien van luchtinlaten aan de flanken die de dynamiek versterken.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Aan de achterzijde wordt het hatchback-karakter benadrukt door de gladde en puur vormgegeven achterklep en de nieuwe geraffineerde LED 3D-achterlichten die de auto breder doen ogen en een moderner karakter geven.

Stijlvolle personaliseringsmogelijkheden

600x268-New-C4-Cactus-4-Pack-Colors

De Nieuwe C4 Cactus biedt keuze uit 31 kleurcombinaties voor het exterieur, met:

  • 9 carrosseriekleuren.
  • 4 trendy Color Packs: Glossy Black, Silver Chrome, White en Red. Deze op de Airbumps® en het onderste gedeelte van de voorbumper aangebrachte kleuraccenten contrasteren op subtiele wijze met de carrosseriekleur.

 

Met de diverse leverbare lichtmetalen velgen kunt u uw auto een nog persoonlijker tintje geven.

Veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™

De vering met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) strijkt zowel kleine als grotere oneffenheden in het wegdek moeiteloos glad zodat u het gevoel krijgt te zweven over de weg, terwijl de wegligging en de stabiliteit van de carrosserie onder alle omstandigheden van een hoog niveau zijn.


Het werkingsprincipe is eenvoudig. Een conventioneel veersysteem bestaat uit een schokdemper, een veer en een mechanische aanslag. Als het veersysteem bij grote oneffenheden maximaal in- of uitveert, veroorzaakt de mechanische aanslag een verminderd comfort. Het door Citroën ontwikkelde veersysteem beschikt over twee additionele hydraulische aanslagen, één voor de ingaande slag en één voor de uitgaande slag van de vering. Bij grote oneffenheden dempen de hydraulische aanslagen op progressieve wijze de bewegingen zonder harde schokken aan het einde van de veerweg en zonder nadeinen. Kleine oneffenheden worden volledig gladgestreken, wat zorgt voor een "vliegend tapijt"-effect. Het resultaat: een onovertroffen comfort.

Afmetingen van de Citroën C4 Cactus

Lengte

4170 MM

Breedte

1714/1979 MM

Hoogte

1480 MM

Inhoud kofferbak

0,348/0,358 M3

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue CAC

Omdat comfort in het DNA van Citroën zit, blijft het merk innoveren op dit gebied. De Nieuwe Citroën C4 Cactus biedt dan ook een comfort van het hoogste niveau. Het is de eerste auto in Europa die is voorzien van een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) waarmee het vliegend tapijt-effect bereikbaar wordt voor een groter publiek. Het is ook de eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats. Het resultaat is een onovertroffen rijcomfort, typisch Citroën.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue
Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

HANDIGE EN SLIMME OPBERGMOGELIJKHEDEN

Nouvelle Berline C4 Cactus Rangements

De Nieuwe Citroën C4 Cactus is voorzien van talrijke slimme en functionele opbergmogelijkheden die over het gehele interieur zijn verspreid:

  • Een opbergvak voor uw telefoon, vlak bij een USB-aansluiting.
  • De bijzonder praktische bagageruimte biedt plaats aan alle soorten bagage. De inhoud bedraagt 358 liter en kan dankzij de in twee delen (1/3 - 2/3) neerklapbare achterbank worden vergroot tot 1170 liter.
  • Het dashboard bevat aan de passagierszijde een groot Top Box-dashboardkastje. In het onderste gedeelte van het dashboard bevindt zich aan de passagierszijde bovendien een groot opbergvak met antislipbekleding.

TECHNOLOGIEËN

Voor zorgeloos autorijden

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

De Nieuwe Citroën C4 Cactus staat met 12 rijhulpsystemen garant voor zorgeloos en veilig autorijden. U wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd als u indommelt of eenvoudigweg even niet oplet, zodat een ongeval kan worden voorkomen.

De passagiers beschikken over 3 connectiviteitstechnologieën waarmee ze van de auto het verlengstuk van hun digitale wereld kunnen maken. Met CITROËN Connect Nav, Mirror Screen met Android Auto, Apple CarPlay™ of MirrorLink® en CITROËN Connect Box bent u altijd verbonden met de buitenwereld en profiteert u onderweg van vele praktische functies die garant staan voor ontspannen rijden.

Active Safety Brake

Beperkt de kans op een kop-staartbotsing door de auto af te remmen voordat de bestuurder ingrijpt, bij een snelheid hoger dan 5 km/h.

Driver Attention Alert

Waarschuwt de bestuurder als deze niet goed oplet, wanneer bij een snelheid hoger dan 65 km/h een afwijking in de koers van de auto ten opzichte van de wegmarkeringen wordt gedetecteerd.

Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré

MOTOREN

Efficiëntie en rijplezier

De Nieuwe Citroën C4 Cactus biedt volop dynamiek en rijplezier dankzij het lichte en efficiënte platform en de motoren van de nieuwste generatie. De tot Engine of the Year verkozen PureTech-benzinemotoren en de BlueHDi-dieselmotoren voldoen aan de Euro 6-normen die met name zijn bedoeld om de NOx-uitstoot te verminderen.

De automatische transmissie EAT6, die wordt geleverd in combinatie met de PureTech 110 S&S-motor, staat garant voor snel en soepel schakelen en een ongekend gebruikscomfort. De Nieuwe Citroën C4 Cactus is ook leverbaar met de PureTech 130 S&S-motor in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

REVIEWS

AutoWeek Lab

autoweek-logo.jpg

"Citroën heeft de C4 Cactus opgefrist. Onder andere het uiterlijk is aangepakt en ook de vering kreeg een upgrade. Een aantal lezers die deelnemen aan het AutoWeek LAB zijn uitgenodigd om kennis te maken met de vernieuwde C4 Cactus, op en om het testcircuit in Lelystad."

ANWB Auto

anwb-logo_review

"Velen zien in de Nieuwe Citroën C4 Cactus de spirituele opvolger van de Lelijke Eend. Die 2CV bestaat 70 jaar, de C4 Cactus is net vernieuwd. Welk model voldoet het meeste aan de oorspronkelijke ontwikkeldoelstellingen?"

AutoZine

autozine_review

“Dankzij het nieuwe onderstel "zweeft" de nieuwe C4 Cactus over de snelweg, zoals de klassieke Citroëns dat deden”

Citroën-forum.nl

citroen-forum_review

“Een Cactus die minder polariseert met zijn vernieuwde uiterlijk , maar dat nu misschien juist wel zal doen door zijn zeer uitgesproken keuze voor comfort.”

Autokopen.nl

autokopen_review

“Is de C4 Cactus met z’n grote Airbumps ook z’n karakter kwijt? Zeker niet! Dankzij het toegenomen rijcomfort is het meer dan ooit een echte Citroën.”

Autovandaag.nl

logo-autovandaag

“Op alle terreinen heeft Citroën de C4 Cactus naar een hoger niveau getild”

AutoRAI.nl

review-autorai

"Knap is dat de C4 Cactus – ondanks al die aanpassingen – nog altijd als een hele echte Cactus oogt en dus anders is dan de rest."

AutoWeek

autoweek-logo.jpg

"Progressive Hydraulic Cushions ®: om maar direct met de deur in huis te vallen, we zijn aangenaam verrast!"

MINIATUURVERSIE NIEUWE CITROËN C4 CACTUS

Breid uw miniatuurcollectie uit met de fantastische schaalmodellen (1:43 of 1:64) van de Nieuwe Citroën C4 Cactus. De nieuwste aanwinst van de Citroën-familie is een combinatie van durf en elegantie, die wordt gekenmerkt door een uniek ontwerp. Dit ontwerp is zeer nauwkeurig gereproduceerd op deze replica’s.

nouvelle-c4-cactus-1-43.265000
Top