Verwijzing in seconden

NIEUWE CITROËN C5 X EN C5 X PLUG-IN HYBRID

DURF, ZELFVERZEKERD EN HIGHTECH OPLOSSINGEN VOOR EEN ULTIEM COMFORTABELE REISERVARING

  

De Nieuwe Citroën C5 X weet de elegantie van een berline en de dynamiek van een stationwagon te combineren met de hoge zitpositie van een SUV. Bij deze auto wordt COMFORT met hoofdletters geschreven dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma en het ruime interieur in lounge-stijl. De Nieuwe Citroën C5 X beschikt over de modernste technologieën die het autorijden vergemakkelijken, zoals semi-autonoom rijden en een nieuwe communicatie-interface van het 12 inch HD-touchscreen met spraakherkenning. De Nieuwe Citroën C5 X is leverbaar met een plug-in hybride-aandrijflijn of met een benzinemotor. Aan u de keus!

BEKIJK DE VIDEO OM KENNIS TE MAKEN MET DE NIEUWE CITROËN C5 X EN C5 X PLUG-IN HYBRID

VLOEIENDE EN AERODYNAMISCHE LIJNEN

ELEGANTIE EN DYNAMIEK

De Nieuwe Citroën C5 X onderscheidt zich nadrukkelijk van zijn tamelijk conventionele concurrenten.
De achterklep en de lage laaddrempel bieden gemakkelijk toegang tot de bagageruimte.

De lange motorkap, de gestrekte vormen, de hoge taillelijn en de oplopende lijn boven de achterwielen geven hem een gedistingeerd en rank uiterlijk.

In het verlengde van het ver naar achteren doorlopende dak is een aerodynamische spoiler aangebracht. Een tweede, glanzend zwarte achterspoiler zorgt voor extra neerwaartse druk en stabiliteit tijdens het remmen.
Grijze Citroën C5 X, schuin van achteren gezien, rijdend op een weg

DESIGN C5 X

VOORUITSTREVEND DESIGN

Het uiterlijk van de C5 X is uniek. Met zijn lange motorkap combineert hij de elegantie van een berline met de dynamische vormen van een stationwagon, een garantie voor een grote bagageruimte. En met zijn grote wielen biedt hij de inzittenden een prettig hoge zitpositie.

Grijze Citroën C5 X, schuin van voren gezien, op een rechte weg
Grijze Citroën C5 X, schuin van voren gezien, op een weg

HOGE ZITPOSITIE

VOOR OPTIMAAL ZICHT OP DE WEG

Dankzij de grotere bodemvrijheid en de grote wielen met een diameter van 720 mm is de Nieuwe Citroën C5 X hoger dan een conventionele berline.
Daardoor hebt u als bestuurder een uitstekend zicht op de weg, wat de veiligheid ten goede komt.

LICHTSIGNATUUR

MODERN EN HIGHTECH

De Nieuwe Citroën C5 X wordt zowel voor als achter gekenmerkt door de nieuwe V-vormige lichtsignatuur van Citroën die met de Nieuwe C4 werd geïntroduceerd.

Hiermee is de auto direct als een Citroën herkenbaar. Deze hightech lichtsignatuur brandt zowel overdag als 's nachts en accentueert het bijzondere silhouet van de Nieuwe Citroën C5 X.
Alle uitvoeringen zijn voorzien van led-koplampen.
Man vóór een Citroën C5 X, van voren gezien
Animatie waarin de 6 carrosseriekleuren van de Citroën C5 X worden gepresenteerd

6 CARROSSERIEKLEUREN

5 TWOTONE-KLEURCOMBINATIES MET ZWART DAK

De Nieuwe Citroën C5 X biedt u de keuze uit 6 metallic of parelmoerlakken:
 • Amazonite Grey
 • Pearl White
 • Magnetic Grey
 • Platinum Grey
 • Steel Grey
 • Perla Nera Black
 • Met uitzondering van de laatste kleur kunnen alle carrosseriekleuren worden gecombineerd met een in de kleur Perla Nera Black gespoten dak, voor een nog elegantere uitstraling.

  Vrouw gezeten voor in de Citroën C5 X

  INTERIEURAMBIANCES

  EEN INTERIEUR DAT BIJ U PAST

  Net als elke andere Citroën biedt de Nieuwe C5 X de keuze uit meerdere originele en geraffineerde interieurambiances zodat iedereen het interieur naar zijn smaak kan samenstellen.
  Naast de ingetogen standaardambiance met een grijze stoffen bekleding met sergeantstreep kunt u kiezen uit de volgende vijf interieurambiances:
 • Ambiance Urban Grey
 • Ambiance Metropolitan Grey
 • Ambiance Metropolitan Blue
 • Ambiance Hype Black
 • Ambiance Hype Adamantium
 • ZACHTE EN WARME MATERIALEN

  Vier details van de interieurambiances van de Citroën C5 X

  Het ruime interieur ademt een rustgevende sfeer, waarbij veel aandacht is besteed aan de details en het materiaal- en kleurgebruik:

  • Hoogwaardige stoffen en lederen bekledingen, geïnspireerd op het maken van reizen de reiswereld
  • Drie mogelijkheden voor de interieurafwerking, waaronder een getextureerde ""woody""-look met chevrons-motief
  • Zachte materialen voor de gedeeltes die regelmatig worden aangeraakt door de bestuurder en passagiers: armsteunen, middenconsole, dashboardpaneel, enz.

  COMFORT

  HET ULTIEME COMFORT VAN EEN ECHTE REISAUTO

  Het interieur van de Nieuwe Citroën C5 X ademt warmte, rust en ruimte. Het beschikbare volume, het comfort, het oog voor detail en de praktische voorzieningen maken van de Nieuwe Citroën C5 X de ultieme reisauto.

  Vrouw gezeten voor in de Citroën C5 X

  ACTIVE CITROËN ADVANCED COMFORT®-VERING

  EEN WERELDPRIMEUR

  Natuurlijk is de Nieuwe Citroën C5 X uitgerust met de voor het merk exclusieve Citroën Advanced Comfort®-vering. Deze vering biedt hetzelfde vliegend-tapijteffect als de iconische Citroëns uit het verleden. Grote en kleine oneffenheden, drempels, dwarsrichels in het wegdek: alles wordt even soepel genomen.

  De plug-in hybride-uitvoering van de C5 X gaat zelfs nog een stap verder met de Active Citroën Advanced Comfort®-vering. Dit systeem combineert de Progressive Hydraulic Cushions® met een actieve aansturing van de vering. De auto past de vering van elk wiel afzonderlijk aan, door deze afhankelijk van de omstandigheden meer of minder soepel te maken.

  Sensoren lezen als het ware de oneffenheden in het wegdek en geven hun informatie door aan een computer die de vering in real time aanpast om de inzittenden een maximaal comfort te kunnen bieden. Naast de sensoren van het ESP gebruikt de actieve vering de wagenhoogtesensoren en de snelheidssensoren van de wielen om de carrosseriebewegingen en het rijtempo te analyseren. De elektronische aansturing van de vering zorgt voor een perfect comfort op rechte wegen door alle oneffenheden moeiteloos glad te strijken, maar ook voor een uitstekende wegligging in bochten.
  Een Citroën C5 X in een haarspeldbocht op een bergpas
  Interieur van de Citroën C5 X, voor- en achterstoelen

  LOUNGERUIMTE

  EEN UITNODIGEND INTERIEUR

  Het interieur van de Nieuwe Citroën C5 X ademt de sfeer van een lounge. De strakke lijnen zorgen voor een hightech uitstraling en elke inzittende beschikt over een royale ruimte.

  De geraffineerd afgewerkte oppervlakken en de zorg die aan elk detail is besteed, creëren een uniek gevoel van comfort. Elementen die dankzij de indirecte verlichting als het ware lijken te zweven, geven het interieur een ranke en elegante uitstraling.

  ADVANCED COMFORT SEATS

  COMFORT VERZEKERD

  Binnenruimte stond centraal bij de ontwikkeling van de Citroën C5 X. De vorm van de comfortabele stoelen en het strak gelijnde dashboard zorgt voorin voor een aangename hoeveelheid ruimte.
  Elke passagier kan zich volledig ontspannen. Zo beschikken de achterpassagiers over beenruimte in overvloed. Bovendien profiteren ze van de breedte van het interieur en de royale hoofdruimte. Iedereen geniet van het ultieme comfort van deze echte reisauto.
  Advanced Comfort Seats van de Citroën C5 X
  Vrouw die zich opmaakt, gezeten achter in de Citroën C5 X

  BINNENRUIMTE VAN DE C5 X

  UITNODIGEND INTERIEUR

  Binnenruimte stond centraal bij de ontwikkeling van de Citroën C5 X.
  De vorm van de comfortabele stoelen en het strak gelijnde dashboard zorgt voorin voor een aangename hoeveelheid ruimte.
  Elke passagier kan zich volledig ontspannen. Zo beschikken de achterpassagiers over beenruimte in overvloed. Bovendien profiteren ze van de breedte van het interieur en de royale hoofdruimte. Iedereen geniet van het ultieme comfort van deze echte reisauto.

  GLAZEN SCHUIF-/KANTELDAK

  Citroën C5 X met glazen schuif-/kanteldak, van bovenaf en van achteren gezien

  Het interieur is aangenaam licht dankzij het grote glasoppervlak rondom, met extra zijruiten achter, en het grote glazen schuif-/kanteldak. Met het zonnescherm kunt u regelen hoeveel licht het interieur binnenkomt.

  Achterste zijruit van de Citroën C5 X waarin een vrouw weerspiegeld wordt

  GELAAGDE EN GELUIDDEMPENDE RUITEN

  UITZONDERLIJK COMFORT

  Om de rust in het interieur verder te vergroten en lange reizen zo ontspannen mogelijk te maken is veel zorg besteed aan de geluidsisolatie van de Nieuwe Citroën C5 X.
  Zo zijn de zijruiten voor en achter van gelaagd en geluiddempend glas waardoor er nauwelijks geluiden tot het interieur doordringen.

  GROTE BAGAGERUIMTE

  Afbeelding met animatie van de bagageruimte met neergeklapte achterbank van de Citroën C5 X

  ALLE VOORDELEN VAN EEN STATIONWAGON

  De Nieuwe Citroën C5 X heeft een grote bagageruimte die vergelijkbaar is met die van een stationwagon. Zo is de opening van de achterklep breed en rechthoekig, is de laaddrempel laag en zijn de wanden van de bagageruimte recht. En als de achterbank is neergeklapt, beschikt u over een vlakke laadvloer.

  Jongen die een rugzak in de bagageruimte van een Citroën C5 X legt

  MULTIFUNCTIONEEL

  Om de voorwerpen in de bagageruimte aan het zicht te onttrekken, is de auto voorzien van een bagageafdekking. Deze is aan de achterklep bevestigd, wat erg praktisch is bij het in- en uitladen. De elektrisch bedienbare achterklep beschikt over een handsfree-functie zodat u hem altijd gemakkelijk kunt openen of sluiten.

  GEMOEDSRUST

  TECHNOLOGIE TEN DIENSTE VAN UW VEILIGHEID EN COMFORT

  De Nieuwe Citroën C5 X beschikt over vooruitstrevende voorzieningen die elke reis nog comfortabeler, zorgelozer en veiliger maken.

  Man achter het stuur van de Citroën C5 X
  Man die het Extended Head-Up Display van de Citroën C5 X gebruikt

  EXTENDED HEAD-UP DISPLAY

  HEAD-UP DISPLAY VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

  Het Extended Head-Up Display projecteert alle voor het rijden benodigde informatie in het directe blikveld van de bestuurder in kleur en in groot formaat op de voorruit.

  De bestuurder kan met de stuurwieltoetsen de weergave instellen en aanpassen. Deze innovatie vergroot de veiligheid doordat de bestuurder informatie over de rijsnelheid, de werking van de rijhulpsystemen, het Connect-navigatiesysteem en de media- en telefoonfuncties kan bekijken zonder de blik van de weg te hoeven wenden.

  RIJHULPSYSTEMEN
  HIGHWAY DRIVER ASSIST

  Deze functie neemt een deel van de taken van de bestuurder over en is met name geschikt voor gebruik op auto- en snelwegen.

  Nadat de bestuurder een snelheid van ten minste 30 km/h heeft ingesteld met de cruise control, registreert het systeem de positie van de C5 X binnen de rijstrook: de bestuurder hoeft vervolgens niet meer de snelheid en de koers van de auto te regelen.

  De bestuurder moet wel beide handen op het stuurwiel houden, anders wordt de Highway Driver Assist uitgeschakeld. Natuurlijk kan hij op elk moment de controle weer overnemen.
  Afbeelding van het rijhulpsysteem Highway Driver Assist
  Afbeelding van het rijhulpsysteem Rear Traffic Alert

  REAR TRAFFIC ALERT

  Dit systeem detecteert tijdens het achteruitrijden voetgangers, motorfietsen, fietsen of voertuigen die mogelijk in de baan van de auto zouden kunnen komen. Dit handige systeem is een echt pluspunt voor de veiligheid, vooral in de stad.

  Afbeelding van het rijhulpsysteem long range dodehoekbewaking

  LONG RANGE DODEHOEKBEWAKING

  Door middel van een in de hoek van de buitenspiegel oranje led, wordt de bestuurder attent gemaakt op een voertuig in de dode hoek. Een bijzonder nuttig systeem, vooral op de auto- en snelwegen. De sensoren kunnen voertuigen tot wel 70 m achter de C5 X detecteren.

  C5-X-Proximity-315x425

  PROXIMITY KEYLESS ENTRY AND START

  Deze functie ontgrendelt automatisch de portieren als de bestuurder de C5 X nadert en vergrendelt ze als de bestuurder bij de auto vandaan loopt. De bestuurder hoeft alleen maar de sleutel op zak te hebben.

  C5-X-Panneaux-315x425

  UITGEBREIDE VERKEERSBORDHERKENNING EN SNELHEIDSADVIESSYSTEEM

  Dit systeem informeert de bestuurder over de ter plaatse geldende snelheidslimiet. Als de camera een verkeersbord met een snelheidslimiet heeft gedetecteerd, kan de bestuurder deze snelheid gebruiken als ingestelde snelheid van de cruise control of de snelheidsbegrenzer. Ook stopborden, borden "verboden in te rijden" en borden met een inhaalverbod worden gedetecteerd.

  C5-X-Vision-315x425

  TOP 360 VISION

  Dit videosysteem helpt de bestuurder bij alle manoeuvres op lage snelheid. Het wordt automatisch geactiveerd als de achteruitversnelling wordt ingeschakeld, maar kan ook handmatig worden geactiveerd. Het gebruikt vier HD-camera's om een 360°-beeld van bovenaf van de omgeving van de C5 X weer te geven op het touchscreen.

  C5-X-Ligne-315x425

  ACTIVE LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

  Dit systeem werkt met behulp van een camera die doorgetrokken en onderbroken rijstrookmarkeringen herkent. Als de auto een rijstrookmarkering nadert zonder dat de bestuurder de richtingaanwijzers heeft ingeschakeld, stuurt het systeem geleidelijk tegen om ervoor te zorgen dat de auto binnen de rijstrook blijft.

  C5-X-Feux-315x425

  GROOTLICHTASSISTENT

  Dit systeem schakelt de verlichting automatisch over van dimlicht naar grootlicht en vice versa, afhankelijk van de aanwezigheid van tegenliggers of voorliggers. Het zorgt voor een optimale verlichting tijdens nachtelijke ritten.

  C5-X-Attention-315x425

  DRIVER ATTENTION ALERT

  Deze functie bepaalt de mate van oplettendheid van de bestuurder aan de hand van afwijkingen in de koers ten opzichte van de rijstrookmarkeringen. Deze functie is met name effectief op auto- en snelwegen (snelheden boven de 65 km/h).

  Naast de hierboven beschreven rijhulpsystemen beschikt de Nieuwe Citroën C5 X ook onder andere over Active Safety Brake, Collision Risk Alert, adaptieve cruise control met Stop & Go-functie en Trailer Stability Control.

  12'' HD-touchscreen van de Citroën C5 X

  MY CITROËN DRIVE PLUS

  NIEUWE COMMUNICATIE-INTERFACE

  De Nieuwe Citroën C5 X is als eerste auto van het merk voorzien van een volledig nieuwe, intuïtief werkende communicatie-interface. Deze interface kan met widgets worden gepersonaliseerd en biedt natuurlijk de nodige connectieve functies. U kunt uw favoriete apps en content weergeven op het instrumentenpaneel en het 12 inch touchscreen van de auto.

  Deze interface bevat een natuurlijk werkende spraakherkenning; een echte personal assistant die begrijpt wat u bedoelt, antwoordt geeft op uw vragen en uw commando's uitvoert. Om My Citroën Drive Plus met uw stem aan te sturen hoeft u alleen maar ""Hello Citroën"" te zeggen.

  Naast het 12 inch HD-touchscreen is de Nieuwe Citroën C5 X voorzien van 4 USB Type C-aansluitingen en een draadloze inductielader voor uw smartphone.
  Profiel van een man achter het stuur van de Citroën C5 X

  ASSORTIMENT CONNECTED SERVICES

  Voor nog meer comfort en veiligheid kunt u in de Nieuwe Citroën C5 X gebruikmaken van de Citroën Connected Services, een pakket online diensten:
 • MY CITROËN ASSIST: Deze 24/7 beschikbare gratis dienst, waarvoor u geen abonnement hoeft af te sluiten, bestaat uit de functies noodoproep en pechhulpoproep met plaatsbepaling van de auto. Bij een zware aanrijding gebeurt dit automatisch, maar een inzittende kan dit ook zelf doen door op de SOS- of Assistance-toets te drukken. De benodigde hulpdiensten worden dan zo snel mogelijk naar u toegestuurd.
 • MY CITROËN DRIVE PLUS: Tot de Connected Services TomTom Traffic en Gevarenzones, die de eerste drie jaar gratis worden aangeboden, behoren onder andere verkeersinformatie in real time, een functie om tankstations te lokaliseren, een functie die beschikbare parkeerplaatsen in uw omgeving lokaliseert en een service die u onderweg met visuele waarschuwingen en geluidssignalen op de hoogte houdt van gevarenzones (indien toegestaan in het desbetreffende land).
 • MY CITROËN PLAY PLUS: Deze service is compatibel met Apple CarPlay™ en Android Auto en biedt allerlei draadloze connectiviteitsmogelijkheden. Verbind uw smartphone met het systeem en gebruik uw favoriete navigatie-app of de telefoonfunctie, verstuur berichten of speel muziek af. En dit alles in alle veiligheid, zonder dat u uw blik van de weg hoeft te wenden. Al uw apps worden rechtstreeks weergegeven op het centrale scherm.
 • MY CITROËN-APP

  Met de My Citroën-app bent u altijd verbonden met uw Nieuwe Citroën C5 X
 • Hiermee kunt u onder andere:
 • Uw auto lokaliseren
 • Een werkplaatsafspraak maken bij uw dealer
 • De boorddocumentatie raadplegen
 • Het onderhoudsboekje raadplegen
 • Contact opnemen met Citroën Assistance

 • Voor de C5 X Plug-in Hybrid biedt de app nog extra functionaliteiten:
 • Belangrijke informatie bekijken over de elektrische aandrijflijn van de auto, zoals de laadtoestand van het accupakket, de resterende laadtijd en de resterende actieradius
 • Tips over het laden
 • Het programmeren van het laden
 • Het starten van de voorverwarming/-koeling van het interieur
 • Man die op zijn smartphone kijkt en scherm van de My Citroën-app
  Nieuwe Citroën C5 X op een weg, van voren gezien

  MOTOREN

  PLUG-IN HYBRIDE OF BENZINE

  De Nieuwe Citroën C5 X is voorzien van sterke en efficiënte benzinemotoren die aan de Euro 6.3-norm voldoen. U kunt kiezen uit de PureTech 130 Stop & Start en de PureTech 180 Stop & Start.
  Voor nog meer souplesse en comfort wordt de Nieuwe Citroën C5 X geleverd met de automatische transmissie EAT8.

  De veelzijdige Citroën C5 X Plug-in Hybrid combineert dankzij de 81,2 kW sterke elektromotor alle voordelen van 100% elektrisch rijden tijdens de dagelijkse kortere ritten met de extra actieradius van de PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3-benzinemotor. Ook lange reizen kunt u dus zorgeloos tegemoetzien. Dankzij deze technologie bedraagt de CO2-uitstoot conform de WLTP-cyclus slechts minimaal 29 g/km.
  De geëlektrificeerde automatische transmissie ë-EAT8 schakelt ongekend soepel en biedt veel rijplezier, mede dankzij het direct beschikbare koppel van 360 Nm.
  Top