Verwijzing in seconden

ELEGANTIE VAN EEN SEDAN, DYNAMIEK VAN EEN STATIONWAGON, ROBUUSTHEID VAN EEN SUV

Te bestellen vanaf de tweede helft van 2021

  

De Nieuwe Citroën C5 X weet de elegantie van een berline en de dynamiek van een stationwagon te combineren met de hoge zitpositie van een SUV. Bij deze auto wordt COMFORT met hoofdletters geschreven dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma en het ruime interieur in lounge-stijl. Uiteraard wordt de C5 X voorzien van de Citroën Advanced Comfort-vering die voor het befaamde vliegende-tapijteffect zorgt.

Hij beschikt over de modernste technologieën die het autorijden vergemakkelijken, zoals het Extended Head-Up Display, semi-autonoom rijden en een nieuwe communicatie-interface van het 12 inch touchscreen met een natuurlijk werkende spraakherkenning.

De C5 X is te bestellen vanaf de tweede helft van 2021. Meld u aan voor het laatste nieuws over de C5 X en houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over uitvoeringen en prijzen.

BEKIJK DE VIDEO VAN DE NIEUWE CITROËN C5 X

 

DE NIEUWE CITROËN C5 X: EEN GEDURFD SILHOUET

Nieuwe Citroën C5 X

De Nieuwe Citroën C5 X onderscheidt zich nadrukkelijk van zijn tamelijk conventionele concurrenten. De achterklep en de lage laaddrempel bieden gemakkelijk toegang tot de bagageruimte. De lange motorkap, de aerodynamische vorm, de hoge taillelijn en de oplopende lijn boven de achterwielen geven hem een gedistingeerd en rank uiterlijk.

Ten opzichte van een conventionele sedan heeft de Nieuwe Citroën C5 X een hogere zitpositie en 720 mm grote wielen, zaken die SUV-rijders zullen waarderen. Met zijn lengte van 4805 mm, breedte van 1865 mm, hoogte van 1485 mm en wielbasis van 2785 mm is de Nieuwe Citroën C5 X een indrukwekkende verschijning. Hij beschikt over de voor een Citroën kenmerkende V-vormige lichtsignatuur voor en achter.

DE NIEUWE CITROËN C5 X: ULTIEM COMFORT VAN EEN ECHTE REISAUTO

Een als een lounge ontworpen interieur

Nieuwe Citroën C5 - interieur

De Advanced Comfort Seats van de Nieuwe Citroën C5 X bieden een ongeëvenaard comfort dankzij het speciale gecapitonneerde effect, de vulling met hoge dichtheid en het extra dikke gestructureerde schuimmateriaal. Samen met het strak gevormde dashboard zorgen ze voor een riant interieur. De achterpassagiers beschikken over beenruimte in overvloed.

Bovendien profiteren ze van de breedte van het interieur en de royale hoofdruimte. De bagageruimte is vergelijkbaar met die van een stationwagon en heeft een inhoud van 545 liter (maximaal 1640 liter met de achterbank neergeklapt). De elektrisch bedienbare achterklep heeft een handsfree functie.

De doorlopende ruitlijn zorgt voor een zee van licht. En de gelaagde ruiten voor en achter garanderen een perfecte geluidsisolatie. De Citroën C5 X beschikt natuurlijk over de Citroën Advanced Comfort-vering die voor het befaamde vliegende-tapijteffect zorgt.

HET Ë-COMFORT VAN DE PLUG-IN HYBRIDE

Nieuwe Citroën C5 X - Plug-in Hybrid

De Nieuwe Citroën C5 X is ook leverbaar als Plug-in Hybrid met een vermogen van 225 pk en een elektrische actieradius van meer dan 50 km, meer dan voldoende voor de meeste dagelijkse ritten. De auto kan bovendien tot een snelheid van 135 km/h volledig elektrisch rijden.

Door de auto thuis, op het werk of bij een openbaar laadpunt op te laden is het dus mogelijk om de gehele week de dagelijkse ritten af te leggen zonder de verbrandingsmotor te gebruiken.

De Citroën C5 X Plug-in Hybrid gaat dankzij de actieve Citroën Advanced Comfort®-vering qua controle en comfort nog een stapje verder. Met deze auto profiteert u van alle voordelen van het ë-comfort: een stil en trillingsvrij interieur, een soepel rijgedrag en optimaal gebruiksgemak.

TECHNOLOGIE TEN DIENSTEN VAN HET COMFORT

Nieuwe Citroën C5 - Extended Head-Up Display

De Nieuwe Citroën C5 X beschikt als noviteit over het Extended Head-Up Display. Dit systeem projecteert alle nuttige informatie op de voorruit, voor extra comfort voor de bestuurder. Ook de nieuwe communicatie-interface, My Citroën Drive Plus, is een primeur. Hiermee werkt het 12 inch HD-touchscreen op dezelfde manier als een tablet. Dit systeem beschikt over spraakherkenning. De Citroën C5 X is bovendien voorzien van een scala aan rijhulpsystemen, waaronder:

  • Highway Driver Assist; het semi-autonoom rijden.
  • Long-range dodehoekbewaking (70 m)
  • Rear Cross Traffic Alert; detecteert een bewegend voertuig tijdens achteruit rijden.
  • Top 360 Vision; maakt het manoeuvreren gemakkelijker doordat de omgeving volledig wordt weergegeven.

REVIEWS VAN NIEUWE CITROËN C5 X

autorai.nl

"Iedereen rijdt tegenwoordig in een SUV. Traditionele estates en sedans worden minder populair. Wat doe je dan als autofabrikant? Juist, je ontwikkelt een auto die deze drie werelden samenbrengt."

autoscout24.nl

"Wat is de Citroën C5 X precies? Citroën heeft het over een auto met de elegantie van een sedan, de dynamiek van een stationwagen en de robuustheid van een SUV. Kortom: een allegaartje, een auto die zich niet in een hokje laat plaatsen."

autopaper.nl

"De nieuwe Citroën C5 X is de meest geavanceerde interpretatie van de Citroën-filosofie, inclusief unieke comfortfeatures, een uitgesproken styling en toptechnologie zoals een 12-inch HD-touchscreen. Het nieuwe topmodel van Citroën is als eerste leverbaar met de geheel nieuwe Citroën Advanced Comfort-actieve vering waarmee reizen voelt als zweven op een vliegend tapijt – een ervaring die nauw verbonden is met de geschiedenis van Citroën."

autovisie.nl

"Hoe ziet het wagenpark er van de Franse autobouwer in de hogere klasses uit? Met de C5 X keert Citroën terug in het D-segment. Bekijk hier de video van Sjoerd van Bilsen."

Autoweek.nl

"Citroën belooft dat de ruimte op de achterbank van de C5 X meer dan riant is. Veel beenruimte is natuurlijk al bevorderlijk voor het comfort, maar de boterzachte Advanced Comfort Seats zijn dat evenzeer. Citroën geeft 'm standaard het Advanced Comfort-onderstel met Progressive Hydraulic Cushions. In het geval van de C5 X Plug-in Hybrid komen daar zelfs adaptieve dempers bij aan te pas. Een primeur in Citro-land."

autoblog.nl

"Het interieur ziet er op het eerste gezicht lekker strak uit. Een groot 12-inch touchscreen met fysieke knoppen voor de climate control. Achter het stuur zit een digitaal scherm en dan is er ook nog een head-up display."

autozine.nl

"De lange motorkap, vloeiende en aerodynamische lijnen, hoge taille en knik boven de achterwielen zorgen voor onderscheid en dynamiek. Die kenmerken doen bovendien terugdenken aan verschillende auto's die de geschiedenis van het topgamma van Citroën hebben gekenmerkt."

autovisie.nl

"Op technisch vlak introduceert Citroën een opgewaardeerde versie van het Advanced Comfort-programma, inclusief de Advanced Comfort-stoelen. De C5 X krijgt als eerste het Advanced Comfort-actieve onderstel. Om het comfort verder te verhogen, monteert Citroën akoestische voor- en achterruiten."

Top