Doorgaan
Private Lease Mobiliteitsbudget

MOBILITEITSBUDGET

Citroën private lease vervangt auto van de zaak en bijtelling

In een veranderende wereld reizen we minder en werken vaker thuis of op afstand buiten de klassieke kantooromgeving. Dit heeft ook gevolgen voor de mobiliteitsregelingen die ondernemingen en instellingen hun medewerkers aanbieden. Steeds vaker wordt een mobiliteitsbudget aangeboden als modern alternatief voor een auto van de zaak.

Met een mobiliteitsbudget heeft de werknemer meer vrijheid om te bepalen wat de meest praktische keuze is. Daarbij speelt het financiële plaatje ook een grote rol. Zeker wanneer een leaseauto ook privé gebruikt wordt en deze dus fiscaal belast is met de bekende bijtelling.

 

WAT IS EEN MOBILITEITSBUDGET?

Het is een toelage voor een werknemer die zelf het werkverkeer dient te betalen. Dus de kosten om naar de werkplek te komen, maar ook het reizen naar eventuele klanten en relaties. In veel gevallen ontvangt de werknemer een maandelijks bedrag. Bij een tekort zal de werknemer dit zelf moeten aanvullen. Het is dus belangrijk dat deze mobiliteitskosten laag, inzichtelijk en goed te managen zijn. Meestal mag ook een auto van de zaak niet gebruikt worden door een partner of delen met familie of vrienden. Los van deze praktische onhandigheid is dat nu wel de keuze bestaat om deze maandelijkse kosten te delen.

De werkgever zit niet ‘vast’ aan een meerjarig leasecontract en de werknemer zelf heeft meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Want bedrijven hebben meestal maar beperkte keuzelijst van merken en types bij een auto van de zaak. Nu kan de milieubewuste rijder voor een auto te kiezen met minder CO2-uitstoot of misschien liever elke 2 jaar in een nieuwe, ruimere of juist een meer compacte auto rijden.

 

CITROËN PRIVATE LEASE IS PASSENDE INVULLING VAN EEN MOBILITEITSBUDGET

Hier kiest u voor gemak en zekerheid, en bepaalt u ook zelf hoe lang u in deze auto wilt rijden. U kan voor een vast bedrag per maand een nieuwe Citroën rijden zonder hoog aankoopbedrag en geen zorgen over onderhoud, wegenbelasting, verzekering en reparatie. U hoeft in dit geval geen bijtelling te betalen. Vaak biedt de werkgever ook nog een brandstof- of een laadpas.
 

Citroën biedt een ruim aanbod aan modellen aan, die snel leverbaar zijn. Ook wanneer u duurzamer wilt rijden en kiest voor een hybride of 100% elektrisch aangedreven Citroën.

VOORDELEN CITROËN PRIVATE LEASE

  • Geen fiscale bijtelling
  • Gemak en zekerheid, alle kosten zijn inbegrepen m.u.v. brandstof
  • Flexibiliteit in modelkeuze en looptijd contract
  • Keuze vrijheid om milieubewuster te rijden
  • Ook deelcontracten met partner of familie mogelijk
  • Onderhoud en reparatie via de officiële merkwerkplaats

PRIVATE LEASE ACTIES

Met Citroën Private Lease rijdt u al een Citroën voor een vast bedrag per maand.

Bekijk voor meer informatie over de actievoorwaarden per model op onze Private Lease actiepagina’s.