Verwijzing in seconden

Het conservatoire van Citroën

DE COLLECTIE AUTO'S

DE GROOTSTE TER WERELD

Met meer dan 400 modellen heeft het Conservatoire Citroën 's werelds grootste collectie Citroëns. De meeste auto's verkeren in een perfecte staat.

Onder de metalen balken van het hoofdgebouw van het Conservatoire zijn de modellen zorgvuldig op tijdperk (vanaf 1919 tot de jaren 2000) en thema opgesteld:

 • sport, 
 • avontuur, 
 • lichte bedrijfswagens, 
 • bijzondere voertuigen, 
 • concept cars en prototypes.
DE COLLECTIE AUTO'S

Vooroorlogse modellen

Vooroorlogse modellen

Met de vooroorlogse modellen is het merk Citroën groot geworden. Het Conservatoire bezit een groot aantal vooroorlogse modellen, vanaf het Type A, via de B10, de C4, de C6 en de Rosalie, tot en met de Traction Avant. Duik in het verleden en maak kennis met de technologieën en innovaties die Citroën vanaf het begin een voorsprong gaven.

Naoorlogse modellen

Naoorlogse modellen

In het Conservatoire vindt u niet alleen de modellen uit de tijd van André Citroën. Er zijn ook veel naoorlogse auto's, waarvan sommigen een plaats hebben gekregen in ons collectieve geheugen: de 2CV, de prachtige DS, de luxueuze sportcoupé SM en recentere modellen in zeldzame uitvoeringen. Ontdek zo stap voor stap de modellen en innovatieve technologieën waaraan Citroën wereldwijd zijn faam heeft te danken.

Bedrijfswagens

Bedrijfswagens

Ook bedrijfswagens worden niet vergeten. De rijke collectie van het Conservatoire bevat namelijk een aantal unieke modellen. Zo vindt u er het laatste exemplaar van de Type H, de beroemde ribbelbus, dat in 1981 de fabriek van Aulnay-sous-Bois verliet. Een model dat zijn carrière in 1947 begon!

Sport & Avontuur

Sport & Avontuur

Sport en avontuur zijn onlosmakelijk verbonden met het merk Citroën. De Croisière Jaune en de Croisière Noire, de rally-raids, het WRC en - sinds kort- de deelname van het merk aan het WTCC zijn hiervan goede voorbeelden.
In het Conservatoire kunt u in een C4 Kégresse met rupsbanden gaan zitten, teruggaan in de tijd met de 2CV Cross of de ZX starten die heeft deelgenomen aan de rally-raid Parijs-Moskou-Peking in 1992.

Bijzondere voertuigen

Bijzondere voertuigen

In het Conservatoire staan ook een aantal auto's die vanwege hun geschiedenis of speciale kenmerken bijzonder mogen worden genoemd. Wist u bijvoorbeeld dat: bij het Type J het Citroën-logo zelfs terugkomt in de banden? En kunt u zich voorstellen dat het merk in de jaren 70 een tweezitshelicopter heeft ontwikkeld? Kent u de geschiedenis achter de DSpécial "brandkast"?

ARCHIEVEN

BIJNA ANDERHALVE KILOMETER KASTRUIMTE

CITROËN-ARCHIEVEN

Het Conservatoire Citroën verzamelt en restaureert niet alleen auto's. Het bevat ook een andere schat aan materiaal: de archieven van het merk.

Treed binnen in deze normaal gesproken voor het publiek afgesloten ruimte en snuffel in een unieke verzameling documenten:

 • productieregisters, 
 • tekeningen en schema's van het Bureau d'Études van Citroën, 
 • posters, brochures, 
 • informatiebulletins en tijdschriften, 
 • persmappen, 
 • technische documentatie,
 • ontwerpschetsen enz.

PRAKTISCHE INFORMATIE

U kunt nu, onder bepaalde voorwaarden, het Conservatoire Citroën bezoeken. Stuur een email naar: martine.darblade@citroen.com

Le Conservatoire Citroën - Adresse

Adres :
Citroën Conservatoire 
Case Courrier AN 081
Bd André Citroën
BP 13
93601 Aulnay-sous-Bois CEDEX
Frankrijk

Le Conservatoire Citroën - Contact

Contact :
Telefoon : +33 (0)1 56 50 80 22
Email : conservatoire@citroen.com

Top