Verwijzing in seconden

Subsidie elektrische auto in 2022

Dank voor uw interesse in de Nieuwe Citroën ë-C4 en/of ë-Berlingo, beide 100% elektrisch. Rijdt u vanaf januari in alle denkbare comfort en rust 100% elektrisch in de rijk uitgeruste Citroën ë-C4 of ë-Berlingo tegen voor een ongekend scherpe aanschafprijs of private lease tarief?

Nu de benzineprijzen alsmaar stijgen en richting de 2,15 euro kruipen, bespaart u met elektriciteit bij gelijk gebruik al snel meer dan 100 euro per maand. Maar er is meer besparingsnieuws! Vanaf 3 januari geeft de overheid u een subsidie van 3350 euro als u een elektrische auto aanschaft of via private lease. De subsidiepot heeft een limiet onder het motto, wie eerst komt, het eerst maalt.

Als u nu vast uw ë-C4 of ë-Berlingo reserveert, kunt u als eerste in aanmerking komen voor de milieusubsidie. Want uw dealer neemt dan direct contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale ë-C4 of ë-Berlingo samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Uw dealer helpt u dan meteen ook met de subsidieaanvraag.

De dealer van uw keuze neemt na ontvangst van uw reservering zo snel mogelijk contact met u op.

Berekening subsidie

Subsidie op de ë-C4

Subsidie op de ë-C4

PRIVATE LEASE  Citroën ë-C4 EV 50kWh Live
Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden vanaf   € 359
Subsidie op de eerste 48 maanden € 69,79 
Nieuw maandtarief vanaf € 289,21

   

KOOP
Vanafprijs € 33.990
Subsidie   € 3350
Nieuwe vanafprijs    € 30.640

 

Subsidie op de ë-Berlingo

Subsidie op de ë-Berlingo

PRIVATE LEASE  Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live 
Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden vanaf   € 499
Subsidie op de eerste 48 maanden € 69,79 
Nieuw maandtarief vanaf Binnenkort bekend

   

KOOP
Vanafprijs € 38.670
Subsidie   € 3350
Nieuwe vanafprijs    € 35.320
*Disclaimer

RESERVEER HIER UW ELEKTRISCHE CITROËN

Disclaimer*

Toelichting subsidie regeling

Dankzij de subsidie in 2022 op elektrische personenauto’s stapt u straks voordelig in een nieuwe of gebruikte Citroën ë-C4 of ë-Berlingo. Vrijwel alle uitvoeringen vallen voor wat betreft aanschafprijs en WLTP actieradius binnen de gestelde voorwaarden van de subsidieregeling (zie onderstaand verdere details). Door het reserveringformulier in te vullen, stelt u vast een productieplaats veilig. De Citroën dealer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale Citroën ë-C4 of ë-Berlingo samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat u akkoord bent kunt u vanaf 3 januari een koop- of private lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.

Overheidssubsidie aanschaf nieuwe – of gebruikte elektrische personenauto

Vanaf 3 januari 2022 heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. Voor de aanschaf van nieuwe elektrische personenauto’s wordt in totaal € 71 miljoen vanuit de overheid ter beschikking gesteld. Hiermee is de verwachting dat ongeveer 21.000 particuliere kopers en/of particulieren die een private lease contract afsluiten voor ondersteuning in aanmerking komen. De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren. Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.

De subsidie is van toepassing op een nieuwe- of gebruikte elektrische auto, die als elektrische auto geproduceerd te zijn (geen voertuig omgebouwd tot elektrische auto) met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Tevens de elektrische personenauto over een actieradius van minimaal 120 km WLTP te beschikken. Binnen het personenauto gamma van Citroën komt de Citroën ë-C4 en een aantal versies van de ë-Berlingo in aanmerking

In 2022 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 3.350 bij een nieuwe van een elektrische personenauto en € 2.000 bij aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald.

Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 69,79 per maand (€ 3.350 gedeeld door 48 maanden), bij gebruikte elektrische personenauto is dit € 41,67 per maand (€2.000 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert

De subsidie aanvraag kan vanaf 3 januari 2022 worden aangevraagd via: www.rvo.nl/sepp. De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 3 januari 2022 komen in aanmerking voor subsidie. Zonder koop- of private lease overeenkomst kan er geen aanvraag voor subsidie worden ingediend. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om uw aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, u dient er dus voor te zorgen dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient. Uw Citroën dealer kan u met de subsidie aanvraag helpen. Actuele informatie en een actuele stand met betrekking tot het nog beschikbare budget is te vinden via rvo.nl/sepp.

Top