DOORGAAN
ALLES OVER DE SUBSIDIEREGELING IN 2023

RUIM AANBOD ELEKTRISCHE AUTO'S VAN CITROËN 

  • Hoeveel subsidie ontvang ik in 2023?
  • Hoe moet ik subsidie aanvragen?
  • Op welke elektrische auto's ontvang ik subsidie?


Wij geven u graag antwoord op alle vragen over subsidie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUBSIDIE ELEKTRISCHE AUTO IN 2023

Ook voor 2023 stelt de overheid weer een subsidie (SEPP) ter beschikking voor de particuliere aanschaf of private lease van een volledig elektrische auto. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie is het van belang dat de auto in 2023 aangeschaft of geleased wordt. Zodra het bekend is hoe groot de totale subsidiepot is, kunt u dat hier lezen of op de website van het rvo. Wat we wél weten is dat het totaal beschikbare subsidiebudget beperkt is, dus is het aan te raden dit zo snel mogelijk na 2 januari 2023 aan te vragen. Uw Citroën-dealer helpt u met uw aanvraag tijdens het afsluiten van uw koop- of leaseovereenkomst.

Om zeker te weten dat u vooraan in de rij staat, kunt u zich hieronder aanmelden voor nieuws en updates. U ontvangt later dit jaar dan ook de mogelijkheid om uw favoriete elektrische Citroën samen te stellen en vrijblijvend vast een productieplek te reserveren. U bent dan vrijwel verzekerd dat u begin 2023 comfortabel rijdt in uw elektrische Citroën voorzien van de subsidiekorting van 2950 euro.

 

 

 

 

ELEKTRISCHE AUTO'S VAN CITROËN

CITROËN Ë-C4

Reizen in de ë-comfort class!
 
ONTDEK DE Ë-C4

CITROËN Ë-C4 X

Rust, comfort, stilte en een nieuwe generatie connectiviteit. 
 
ONTDEK DE Ë-C4 X

CITROËN Ë-BERLINGO

Bij uitstek dé 100% elektrische gezinsauto! 
ONTDEK DE Ë-BERLINGO

BEREKENING SUBSIDIE

SUBSIDIE OP DE Ë-C4

PRIVATE LEASE Citroën ë-C4 EV 50kWh Live
Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden vanaf  € 388,79
Subsidie op de eerste 48 maanden € 69,79
Nieuw maandtarief vanaf € 319
KOOP
Vanafprijs € 33.990
Subsidie € 3.350
Nieuwe vanafprijs € 30.640

SUBSIDIE OP DE Ë-BERLINGO

PRIVATE LEASE  Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live
Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden vanaf  € 569
Subsidie op de eerste 48 maanden € 69,79
Nieuw maandtarief vanaf € 499,21
KOOP
Vanafprijs € 38.670
Subsidie € 3.350
Nieuwe vanafprijs € 35.320
*Disclaimer

Disclaimer private lease

Vermelde tijdelijke vanaf prijs voor Citroën Private Lease vanaf € 388,79 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Metallic lak en opties tegen meerprijs. Eigen risico op basis van € 450 per niet-verhaalbare schade. Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Private Lease aanbieding alleen van toepassing op via PSA Finance aan te vragen Private Lease contracten. Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 69,79 per maand (€ 3.350 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert. Het getoonde nieuwe maandtarief vanaf € 299 per maand is derhalve van toepassing voor een periode van maximaal 48 maanden op een Citroën private lease contract gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Metallic lak en opties tegen meerprijs. De maandtermijn voor de resterende 12 maanden (maand 49 t/m 60) bedraagt het reguliere vanaf tarief van € 389 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.
 

Disclaimer koop

Vermelde vanafprijs ë-C4 op basis van EV 50kWh Live vanaf € 34.490 incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken. Exclusief metallic lak en opties. In 2022 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 3.350 bij aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. Getoonde nieuwe vanafprijs ad € 31.140 incl BTW/BPM betreft vanafprijs  ë-C4 EV 50kWh Live van € 34.490 minus subsidie ad € 3.350. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland.
 

Toelichting subsidie regeling

Dankzij de subsidie in 2022 op elektrische personenauto’s stapt u straks voordelig in een nieuwe of gebruikte Citroën ë-C4 of ë-Berlingo. Vrijwel alle uitvoeringen vallen voor wat betreft aanschafprijs en WLTP actieradius binnen de gestelde voorwaarden van de subsidieregeling (zie onderstaand verdere details). Door het reserveringformulier in te vullen, stelt u vast een productieplaats veilig. De Citroën dealer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale Citroën ë-C4 of ë-Berlingo samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat u akkoord bent kunt u vanaf 3 januari een koop- of private lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.
 

Overheidssubsidie aanschaf nieuwe – of gebruikte elektrische personenauto

Vanaf 3 januari 2022 heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. Voor de aanschaf van nieuwe elektrische personenauto’s wordt in totaal € 71 miljoen vanuit de overheid ter beschikking gesteld. Hiermee is de verwachting dat ongeveer 21.000 particuliere kopers en/of particulieren die een private lease contract afsluiten voor ondersteuning in aanmerking komen. De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren. Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.
 

De subsidie is van toepassing op een nieuwe- of gebruikte elektrische auto, die als elektrische auto geproduceerd te zijn (geen voertuig omgebouwd tot elektrische auto) met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Tevens de elektrische personenauto over een actieradius van minimaal 120 km WLTP te beschikken. Binnen het personenauto gamma van Citroën komt de Citroën ë-C4 en een aantal versies van de ë-Berlingo in aanmerking
 

In 2022 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 3.350 bij een nieuwe van een elektrische personenauto en € 2.000 bij aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald.
 

Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 69,79 per maand (€ 3.350 gedeeld door 48 maanden), bij gebruikte elektrische personenauto is dit € 41,67 per maand (€2.000 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert
 

De subsidie aanvraag kan vanaf 3 januari 2022 worden aangevraagd via: www.rvo.nl/sepp. De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 3 januari 2022 komen in aanmerking voor subsidie. Zonder koop- of private lease overeenkomst kan er geen aanvraag voor subsidie worden ingediend. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om uw aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, u dient er dus voor te zorgen dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient. Uw Citroën dealer kan u met de subsidie aanvraag helpen. Actuele informatie en een actuele stand met betrekking tot het nog beschikbare budget is te vinden via rvo.nl/sepp.Disclaimer private lease

Vermelde tijdelijke vanaf prijs voor Citroën Private Lease vanaf € 569 per maand gebaseerd op Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw. Metallic lak en opties tegen meerprijs. Eigen risico op basis van € 450 per niet-verhaalbare schade. Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Private Lease aanbieding alleen van toepassing op via PSA Finance aan te vragen Private Lease contracten. Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 69,79 per maand (€ 3.350 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert. Het getoonde nieuwe maandtarief vanaf € 499,21 per maand is derhalve van toepassing voor een periode van maximaal 48 maanden op een Citroën private lease contract gebaseerd op Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Metallic lak en opties tegen meerprijs. De maandtermijn voor de resterende 12 maanden (maand 49 t/m 60) bedraagt het reguliere vanaf tarief van € 569 per maand gebaseerd op Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.
 

Disclaimer koop

Vermelde vanafprijs ë-Berlingo op basis van EV 50kWh Live vanaf € 38.670 incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken. Exclusief metallic lak en opties. In 2022 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 3.350 bij aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. Getoonde nieuwe vanafprijs ad € 35.320 incl BTW/BPM betreft vanafprijs  ë-Berlingo EV 50kWh Live van € 38.670 minus subsidie ad € 3.350. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland.
 

Toelichting subsidie regeling

Dankzij de subsidie in 2022 op elektrische personenauto’s stapt u straks voordelig in een nieuwe of gebruikte Citroën ë-C4 of ë-Berlingo. Vrijwel alle uitvoeringen vallen voor wat betreft aanschafprijs en WLTP actieradius binnen de gestelde voorwaarden van de subsidieregeling (zie onderstaand verdere details). Door het reserveringformulier in te vullen, stelt u vast een productieplaats veilig. De Citroën dealer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale Citroën ë-C4 of ë-Berlingo samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat u akkoord bent kunt u vanaf 3 januari een koop- of private lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.
 

Overheidssubsidie aanschaf nieuwe – of gebruikte elektrische personenauto

Vanaf 3 januari 2022 heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. Voor de aanschaf van nieuwe elektrische personenauto’s wordt in totaal € 71 miljoen vanuit de overheid ter beschikking gesteld. Hiermee is de verwachting dat ongeveer 21.000 particuliere kopers en/of particulieren die een private lease contract afsluiten voor ondersteuning in aanmerking komen. De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren. Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.
 

De subsidie is van toepassing op een nieuwe- of gebruikte elektrische auto, die als elektrische auto geproduceerd te zijn (geen voertuig omgebouwd tot elektrische auto) met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Tevens de elektrische personenauto over een actieradius van minimaal 120 km WLTP te beschikken. Binnen het personenauto gamma van Citroën komt de Citroën ë-C4 en een aantal versies van de ë-Berlingo in aanmerking
 

In 2022 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 3.350 bij een nieuwe van een elektrische personenauto en € 2.000 bij aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald.
 

Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 69,79 per maand (€ 3.350 gedeeld door 48 maanden), bij gebruikte elektrische personenauto is dit € 41,67 per maand (€2.000 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert
 

De subsidie aanvraag kan vanaf 3 januari 2022 worden aangevraagd via: www.rvo.nl/sepp. De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 3 januari 2022 komen in aanmerking voor subsidie. Zonder koop- of private lease overeenkomst kan er geen aanvraag voor subsidie worden ingediend. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om uw aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, u dient er dus voor te zorgen dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient. Uw Citroën dealer kan u met de subsidie aanvraag helpen. Actuele informatie en een actuele stand met betrekking tot het nog beschikbare budget is te vinden via rvo.nl/sepp.
 

WACHT NIET LANGER, BESTEL HIER UW ELEKTRISCHE CITROËN