Doorgaan

 

 

 

 

SUBSIDIE ELEKTRISCH RIJDEN

 

 

 

 

BESTEL UW ELEKTRISCHE CITROËN EN MAAK OOK GEBRUIK VAN DE SUBSIDIEREGELING

ONTDEK ONS AANBOD ELEKTRISCHE MODELLEN

BESTEL UW ELEKTRISCHE CITROËN EN MAAK OOK GEBRUIK VAN DE SUBSIDIEREGELING

Ontdek ons ruime aanbod elektrische modellen!

  • Hoeveel subsidie ontvang ik in 2023?
  • Hoe moet ik subsidie aanvragen?
  • Hoe reserveer ik een elektrische Citroën?
  • Op welke elektrische auto's ontvang ik subsidie?


Wij geven u graag antwoord op alle vragen over subsidie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUBSIDIE ELEKTRISCHE AUTO IN 2023

Ook voor dit jaar stelt de overheid weer een subsidie (SEPP) ter beschikking voor de particuliere aanschaf of private lease van een volledig elektrische auto. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie is het van belang dat u de auto zo spoedig mogelijk aangeschaft of leaset. Het totaal beschikbare subsidiebudget is namelijk beperkt, dus is het aan te raden dit zo snel mogelijk vanaf 10 januari aan te vragen. Uw Citroën-dealer helpt u met uw aanvraag tijdens het afsluiten van uw koop- of leaseovereenkomst.

Op deze pagina kunt u hieronder het reserveringsformulier invullen of ervoor kiezen om uw ë-C4 naar wens samen te stellen via Citroën Private Lease. U bent dan vrijwel verzekerd dat u dit jaar comfortabel rijdt in uw elektrische Citroën voorzien van de subsidiekorting van €2.950 bij koop of €61,45 per maand in geval van Private Lease.

Getoond tijdelijk Citroën private lease tarief vanaf €499 (€438 na aftrek subsidie) per maand op basis van 72 maanden en 5.000 km.

ELEKTRISCHE AUTO'S VAN CITROËN

BEREKENING SUBSIDIE 2023

CITROËN Ë-C4

Reizen in de ë-comfort class!
 
PRIVATE LEASE Citroën ë-C4 EV 50kWh YOU
Maandtarief o.b.v. 72 maanden vanaf € 499
Subsidie over maximaal 48 maanden € 61,45
Nieuwe maandtarief (max 48 maanden) vana € 437,55
KOOP Citroën ë-C4 EV 50kWh YOU
Vanafprijs € 34.880
Subsidie € 2.950
Nieuwe vanafprijs € 31.930

CITROËN Ë-C4 X

Rust, comfort, stilte en een nieuwe generatie connectiviteit.
 
PRIVATE LEASE Citroën ë-C4 X EV 50kWh You!
Maandtarief incl BRW o.b.v. 72 maanden vanaf € 579
Subsidie op de eerste 48 maanden € 61,45
Nieuw maandtarief vanaf (max 48 maanden) € 517,55
KOOP
Vanafprijs € 38.680
Subsidie € 2.950
Nieuwe vanafprijs € 35.730

WACHT NIET LANGER, BESTEL HIER UW ELEKTRISCHE CITROËN

*Disclaimer

Disclaimer private lease ë-C4
Vermelde tijdelijke vanaf prijs voor Citroën Private Lease vanaf € 499 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh You! op basis van een leasetermijn van 72 maanden en 5.000 km per jaar incl. btw, 12 schadevrije jaren en € 2.950 incl BTW Citroën subsidie verdubbelaar ë-C4 YOU (€ 2.950 / 72 maanden = € 40 per maand). Metallic lak en opties tegen meerprijs. Eigen risico op basis van € 450 per niet-verhaalbare schade. Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Private Lease aanbieding alleen van toepassing op via Stellantis Financial Services aan te vragen Private Lease contracten. Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 61,45 per maand (€ 2.950 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert. Het getoonde nieuwe maandtarief vanaf € 437,55 per maand is derhalve van toepassing voor een periode van maximaal 48 maanden op een Citroën private lease contract gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh you! op basis van een leasetermijn van 72 maanden en 5.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. De maandtermijn voor de resterende 12 maanden (maand 49 t/m 72) bedraagt het reguliere vanaf tarief van € 499 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh You! op basis van een leasetermijn van 72 maanden en 5.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.


Disclaimer koop ë-C4

Vermelde tijdelijke vanafprijs ë-C4 op basis van Citroën ë-C4 EV 50kWh YOU vanaf € 34.880 incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken op basis van vanafprijs ë-C4 EV 50kWh YOU € 37.830 incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken verminderd met € 2.950 incl BTW Citroën subsidie verdubbelaar ë-C4 YOU.  Metallic lak en opties tegen meerprijs tegen meerprijs. In 2023 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 2.950 bij aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. Getoonde nieuwe vanafprijs ad € 31.930 incl BTW/BPM betreft tijdelijke vanafprijs Citroën ë-C4 EV 50kWh YOU van € 34.880 minus subsidie ad € 2.950. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland.


Disclaimer private lease ë-C4 X

Vermelde tijdelijke vanaf prijs voor Citroën Private Lease vanaf € 579 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 X EV 50kWh You! op basis van een leasetermijn van 72 maanden en 5.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Metallic lak en opties tegen meerprijs. Eigen risico op basis van € 450 per niet-verhaalbare schade. Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Private Lease aanbieding alleen van toepassing op via Stellantis Financial Services aan te vragen Private Lease contracten. Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 61,45 per maand (€ 2.950 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert. Het getoonde nieuwe maandtarief vanaf € 517,55 per maand is derhalve van toepassing voor een periode van maximaal 48 maanden op een Citroën private lease contract gebaseerd op Citroën ë-C4 X EV 50kWh You! op basis van een leasetermijn van 72 maanden en 5.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. De maandtermijn voor de resterende 12 maanden (maand 49 t/m 72) bedraagt het reguliere vanaf tarief van € 579 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 X EV 50kWh You! op basis van een leasetermijn van 72 maanden en 5.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.


Disclaimer koop ë-C4 X
Vermelde vanafprijs ë-C4 op basis van Citroën ë-C4 X EV 50kWh You! vanaf € 38.680 incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken. . Metallic lak en opties tegen meerprijs tegen meerprijs. In 2023 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 2.950 bij aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. Getoonde nieuwe vanafprijs ad € 35.730 incl BTW/BPM betreft vanafprijs Citroën ë-C4 X EV 50kWh You! van € 38.680 minus subsidie ad € 2.950. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.

 

Toelichting subsidie regeling

Dankzij de subsidie in 2023 op elektrische personenauto’s stapt u straks voordelig in een nieuwe of gebruikte Citroën ë-C4 of ë-C4 X. Vrijwel alle uitvoeringen vallen voor wat betreft aanschafprijs en WLTP actieradius binnen de gestelde voorwaarden van de subsidieregeling (zie onderstaand verdere details). Door het reserveringformulier in te vullen, stelt u vast een productieplaats veilig. De Citroën dealer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale Citroën ë-C4 of ë-C4 X samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat u akkoord bent kunt u vanaf 3 januari een koop- of private lease contract afsluiten en per 10 januari met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.

Overheidssubsidie aanschaf nieuwe – of gebruikte elektrische personenauto

Vanaf 10 januari 2023 heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren. Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.

De subsidie is van toepassing op een nieuwe- of gebruikte elektrische auto, die als elektrische auto geproduceerd te zijn (geen voertuig omgebouwd tot elektrische auto) met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Tevens de elektrische personenauto over een actieradius van minimaal 120 km WLTP te beschikken. Binnen het personenauto gamma van Citroën komen een aantal versies van de Citroën ë-C4 en ë-C4 X in aanmerking

In 2023 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 2.950 bij een nieuwe van een elektrische personenauto en € 2.000 bij aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald.

Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 61,45 per maand (€ 2.950 gedeeld door 48 maanden), bij gebruikte elektrische personenauto is dit € 41,67 per maand (€2.000 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert

De subsidie aanvraag kan vanaf 10 januari 2023 worden aangevraagd via: www.rvo.nl/sepp. De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 1 januari 2023 komen in aanmerking voor subsidie. Zonder koop- of private lease overeenkomst kan er geen aanvraag voor subsidie worden ingediend. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om uw aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, u dient er dus voor te zorgen dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient. Uw Citroën dealer kan u met de subsidie aanvraag helpen. Actuele informatie en een actuele stand met betrekking tot het nog beschikbare budget is te vinden via www.rvo.nl/sepp.