DOORGAAN
RESERVEER ALVAST UW ELEKTRISCHE CITROËN EN MAAK OOK GEBRUIK VAN DE SUBSIDIEREGELING IN 2023

ONTDEK ONZE RUIME AANBOD ELEKTRISCHE MODELLEN! 

  • Hoeveel subsidie ontvang ik in 2023?
  • Hoe moet ik subsidie aanvragen?
  • Hoe reserveer ik alvast een elektrische Citroën?
  • Op welke elektrische auto's ontvang ik subsidie?


Wij geven u graag antwoord op alle vragen over subsidie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUBSIDIE ELEKTRISCHE AUTO IN 2023

Ook voor 2023 stelt de overheid weer een subsidie (SEPP) ter beschikking voor de particuliere aanschaf of private lease van een volledig elektrische auto. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie is het van belang dat de auto in 2023 aangeschaft of geleased wordt. Zodra het bekend is hoe groot de totale subsidiepot is, kunt u dat hier lezen of op de website van het rvo. Wat we wél weten is dat het totaal beschikbare subsidiebudget beperkt is, dus is het aan te raden dit zo snel mogelijk na 2 januari 2023 aan te vragen. Uw Citroën-dealer helpt u met uw aanvraag tijdens het afsluiten van uw koop- of leaseovereenkomst.


Om zeker te weten dat u vooraan in de rij staat, kunt u hieronder het reserveringsformulier invullen. Hiermee reserveert u geheel vrijblijvend een productieplek. U bent dan vrijwel verzekerd dat u begin 2023 comfortabel rijdt in uw elektrische Citroën voorzien van de subsidiekorting van 2950 euro.

WACHT NIET LANGER, RESERVEER HIER UW ELEKTRISCHE CITROËN

ELEKTRISCHE AUTO'S VAN CITROËN

BEREKENING SUBSIDIE 2023

CITROËN Ë-C4

Reizen in de ë-comfort class!
 
PRIVATE LEASE Citroën ë-C4 EV 50kWh Feel
Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden vanaf  € 569
Subsidie op de eerste 48 maanden € 61,45
Nieuw maandtarief vanaf € 507.55
KOOP
Vanafprijs € 40.240
Subsidie € 2.950
Nieuwe vanafprijs € 37.290

CITROËN Ë-C4 X

Rust, comfort, stilte en een nieuwe generatie connectiviteit.
 
PRIVATE LEASE Citroën ë-C4 X
Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden vanaf  Binnenkort bekend
Subsidie op de eerste 48 maanden € 61,45
Nieuw maandtarief vanaf Binnenkort bekend
KOOP
Vanafprijs Binnenkort bekend
Subsidie € 2.950
Nieuwe vanafprijs Binnenkort bekend

CITROËN Ë-BERLINGO

Bij uitstek dé 100% elektrische gezinsauto!
 
PRIVATE LEASE  Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live
Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden vanaf  Binnenkort bekend
Subsidie op de eerste 48 maanden € 61,45
Nieuw maandtarief vanaf Binnenkort bekend
KOOP
Vanafprijs € 38.715
Subsidie € 2.950
Nieuwe vanafprijs € 35.765

*Disclaimer
 

Disclaimer private lease ë-C4

Vermelde tijdelijke vanaf prijs voor Citroën Private Lease vanaf € 569 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh Feel op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Metallic lak en opties tegen meerprijs. Eigen risico op basis van € 450 per niet-verhaalbare schade. Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Private Lease aanbieding alleen van toepassing op via PSA Finance aan te vragen Private Lease contracten. Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 61,45 per maand (€ 2.950 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert. Het getoonde nieuwe maandtarief vanaf € 507,55 per maand is derhalve van toepassing voor een periode van maximaal 48 maanden op een Citroën private lease contract gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh Feel op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Metallic lak en opties tegen meerprijs. De maandtermijn voor de resterende 12 maanden (maand 49 t/m 60) bedraagt het reguliere vanaf tarief van € 569 per maand gebaseerd op Citroën ë-C4 EV 50kWh Feel op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Disclaimer koop ë-C4

Vermelde vanafprijs ë-C4 op basis van Citroën ë-C4 EV 50kWh Feel vanaf € 40.240 incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken. Exclusief metallic lak en opties. In 2023 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 2.950 bij aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. Getoonde nieuwe vanafprijs ad € 37.290 incl BTW/BPM betreft vanafprijs Citroën ë-C4 EV 50kWh Feel van € 40.240 minus subsidie ad € 2.950. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland.

Disclaimer private lease ë-Berlingo

Vermelde tijdelijke vanaf prijs voor Citroën Private Lease vanaf € 569 per maand gebaseerd op Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw. Metallic lak en opties tegen meerprijs. Eigen risico op basis van € 450 per niet-verhaalbare schade. Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Private Lease aanbieding alleen van toepassing op via PSA Finance aan te vragen Private Lease contracten. Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 61,45 per maand (€ 2.950 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert. Het getoonde nieuwe maandtarief vanaf € 507,55 per maand is derhalve van toepassing voor een periode van maximaal 48 maanden op een Citroën private lease contract gebaseerd op Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Metallic lak en opties tegen meerprijs. De maandtermijn voor de resterende 12 maanden (maand 49 t/m 60) bedraagt het reguliere vanaf tarief van € 569 per maand gebaseerd op Citroën ë-Berlingo EV 50kWh Live op basis van een leasetermijn van 60 maanden en 10.000 km per jaar incl. btw en 12 schadevrije jaren. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Disclaimer koop ë-Berlingo

Vermelde vanafprijs ë-Berlingo op basis van EV 50kWh Live vanaf € 38.715 incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken. Exclusief metallic lak en opties. In 2023 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 2.950 bij aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. Getoonde nieuwe vanafprijs ad € 35.765 incl BTW/BPM betreft vanafprijs  ë-Berlingo EV 50kWh Live van € 38.715 minus subsidie ad € 2.950. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Alle wijzigingen voorbehouden aan Citroën Nederland.

Toelichting subsidie regeling

Dankzij de subsidie in 2023 op elektrische personenauto’s stapt u straks voordelig in een nieuwe of gebruikte Citroën ë-C4, ë-C4 X of ë-Berlingo. Vrijwel alle uitvoeringen vallen voor wat betreft aanschafprijs en WLTP actieradius binnen de gestelde voorwaarden van de subsidieregeling (zie onderstaand verdere details). Door het reserveringformulier in te vullen, stelt u vast een productieplaats veilig. De Citroën dealer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale Citroën ë-C4, ë-C4 X of ë-Berlingo samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat u akkoord bent kunt u vanaf 3 januari een koop- of private lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.

Overheidssubsidie aanschaf nieuwe – of gebruikte elektrische personenauto

Vanaf 2 januari 2023 heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren. Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.

De subsidie is van toepassing op een nieuwe- of gebruikte elektrische auto, die als elektrische auto geproduceerd te zijn (geen voertuig omgebouwd tot elektrische auto) met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Tevens de elektrische personenauto over een actieradius van minimaal 120 km WLTP te beschikken. Binnen het personenauto gamma van Citroën komt de Citroën ë-C4, de ë-C4 X en een aantal versies van de ë-Berlingo in aanmerking

In 2022 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 2.950 bij een nieuwe van een elektrische personenauto en € 2.000 bij aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald.

Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 61,45 per maand (€ 2.950 gedeeld door 48 maanden), bij gebruikte elektrische personenauto is dit € 41,67 per maand (€2.000 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert

De subsidie aanvraag kan vanaf 2 januari 2023 worden aangevraagd via: www.rvo.nl/sepp. De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 2 januari 2023 komen in aanmerking voor subsidie. Zonder koop- of private lease overeenkomst kan er geen aanvraag voor subsidie worden ingediend. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om uw aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, u dient er dus voor te zorgen dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient. Uw Citroën dealer kan u met de subsidie aanvraag helpen. Actuele informatie en een actuele stand met betrekking tot het nog beschikbare budget is te vinden via www.rvo.nl/sepp.