Verwijzing in seconden

De bandenservice van Citroën

Loopvlak van een op een Citroën gemonteerde band

VEILIGHEID ZONDER COMPROMISSEN

Natuurlijk vindt u veiligheid, een goede wegligging en rijplezier belangrijk!

Wij bieden een ruim assortiment banden en deskundig advies, zodat u bent verzekerd van de juiste banden voor uw auto en budget.

 • Compleet aanbod: zomerbanden, all-season banden en winterbanden,
 • Verschillende merken, van premium tot budget.
 • Alle bandenmaten,
 • Deskundig advies op basis van uw rijgedrag, kilometrage en budget.
Technicus van het Citroën-netwerk die de slijtage van een band controleert

DE JUISTE BAND VOOR UW AUTO

Onze vakmensen kennen uw auto perfect en kunnen als geen ander de beste banden voor uw auto aanbevelen. Citroën bepaalt als merk van de Stellantis-groep immers al bij de ontwikkeling van uw auto aan welke technische eisen de banden moeten voldoen.

De experts van onze servicepunten herkennen slijtage aan uw banden direct en kunnen u een offerte op maat aanbieden voor het vervangen en/of balanceren van uw banden.

Citroën C3 Aircross op een helling omlaag, bij een skilift

WINTERBANDEN: VEILIGHEID VÓÓR ALLES

Wist u dat de grip van zomerbanden minder wordt bij temperaturen beneden de 7°C? Bij een snelheid van 50 km/u op een besneeuwd wegdek is uw remweg dan al snel 30m korter! Laat u zomerbanden daarom tijdig vervangen. Kom langs bij de Citroën dealer voor advies over winterbanden of all-season banden voor uw auto.

Vrouw met een bord over de bandenhotelservice van Citroën in haar handen

OPSLAG VAN UW BANDEN

Wilt u bij het wisselen van het seizoen, ook wisselen van banden. Maar heeft u geen ruimte om uw zomer- of winterbanden op te slaan? Geen zorgen, wij helpen u graag bij het opslaan van de banden die u op dat moment niet gebruikt. U banden worden gereinigd en gecontroleerd op slijtage om vervolgens goed opgeslagen te worden. Ook ontvangt u van ons een bericht zodra het weer tijd wordt om uw banden te wisselen.

Banden zijn van levensbelang

Banden zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw auto: ze vormen het enige contactpunt tussen uw auto en het wegdek en moeten maar liefst 300 keer hun eigen gewicht kunnen dragen!
Het rijden met geschikte banden (voor de auto en het seizoen) biedt dan ook veel voordelen:
• Veiligheid:kortere remweg, minder kans op aquaplaning, veiliger rijden onder winterse omstandigheden,
• Wegligging: meer grip bij accelereren, remmen en sturen,
• Meer rijcomfort
• Een lager brandstofverbruik,
• Geen bandenproblemen bij een APK-controle.

Vergelijking tussen het loopvlak van een zomerband en dat van een winterband
Reservewiel in een Citroën

RESERVEWIEL

Met een reservewiel aan boord rijdt u zorgeloos. Kies daarom voor ons reservewielpakket. Hierbij is het volgende inbegrepen:
 • Het reservewiel,
 • Het gereedschap dat u in geval van een lekke band nodig hebt bij het verwisselen van een wiel,
 • De bevestigingssteun die bij bepaalde modellen, zoals de Citroën SpaceTourer en de Citroën Berlingo, nodig is,
 • Het arbeidsloon.

  EUROREPAR Reliance

  VERSTANDIGE & BETAALBARE KEUZE

  Naast bekende, premium bandenmerken als BRIDGESTONE, GOODYEAR, CONTINENTAL en MICHELIN kan uw Citroën Erkend Reparateur nu ook een nieuw merk band leveren. EUROREPAR Reliance. Een alternatieve keuze voor een ander budget, en andere wensen op het gebied van rijgedrag en/of kilometrage.

  Vraag uw Citroën Erkend Reparateur naar de beschikbaarheid en prijzen voor uw auto en uw budget.

   

  ROBUUSTE, BRANDSTOFBESPARENDE EN VEILIGE BANDEN MET DE PERFECTE PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING.

   

  Forfait pneumatiques Kwaliteit/Prijs Forfait pneumatiques Veiligheid
  Forfait pneumatiques Levensduur Forfait pneumatiques Grip op een nat wegdek
  Forfait pneumatiques Brandstofverbruik Forfait pneumatiques Geluidcomfort

   

  EUROREPAR Reliance

  MICHELIN E.PRIMACY

  ECO VERANTWOORD, GEMAAKT OM LANG MEE TE GAAN

  Ontdek de eerste CO2-neutrale MICHELIN band op het moment van aanschaf: de MICHELIN e.Primacy! Deze eco-verantwoorde en zuinige band garandeert alle prestaties waar MICHELIN banden om bekend staan: veiligheid, grip en levensduur. Naast een laag brandstofverbruik en CO2-uitstoot, biedt de band voor elektrische voertuigen een groter accubereik. Een belangrijke bijdrage hieraan wordt geleverd door de lage rolweerstand en diverse energiebesparende technieken van de MICHELIN e.Primacy.

  EEN VERANTWOORDE KEUZE, OOK VOOR UW PORTEMONNEE
  Met de Michelin e.PRIMACY banden kunt u tot wel €80 aan brandstofkosten besparen en de actieradius van een elektrische voertuig tot wel 7% te vergroten! Kom gerust langs bij de Citroën dealer voor meer informatie over MICHELIN e.PRIMACY banden.

  MICHELIN e.Primacy band

  Nieuwe generatie all season banden

  Ontdek MICHELIN CrossClimate 2

  Michelin investeert en innoveert voortdurend om aan de veranderende behoeften van zijn klanten tegemoet te komen. Met de introductie van de MICHELIN CrossClimate 2 brengt Michelin dit jaar een nieuwe generatie all season banden op de markt die nog beter presteren. Deze band spreekt automobilisten aan die hun voertuig ongeacht het weer, willen gebruiken en stelt hen gerust. Hij is veiliger, gaat langer mee en is zuiniger.

   

  UITBLINKER

  De MICHELIN CrossClimate 2 blinkt uit in de volgende punten:

  • Uitstekende levensduur, dankzij de gebruikte compounds en de MICHELIN Evertread Technologie die de rolweerstand verlagen en de levensduur verlengen;
  • Blijvende prestaties van de eerste tot en met de laatste kilometer, dus helemaal tot aan het bereiken van de minimale wettelijke profieldiepte;
  • Banden hoeven minder vaak te worden gewisseld; enkel nog aan het einde van hun levensduur;
  • Minder te vervangen banden betekent dat er minder grondstoffen nodig zijn en minder afval wordt geproduceerd;
  • Brandstofbesparing door de lage rolweerstand. De rolweerstand is vergelijkbaar met die van de standaard binnen de zomerbanden.
  wk4121_MICHELIN-CrossClimate-2-628x540

  MICHELIN CROSSCLIMATE 2 PROFITEERT VAN

  1. MICHELIN EverWinterGrip technologieën; ontwikkeld om de prestaties tijdens de winter te optimaliseren.

  • Superieure grip als de band is versleten voor extra veiligheid op besneeuwde wegen. Dit is te danken aan groeven die worden vernieuwd bij het slijten van de banden.
  • Getrapte lamellen vangen de sneeuw op in de tussenruimten zodat de band meer tractie heeft.
  • Een groter percentage silica en carbonzwart zorgt ervoor dat de compound verschillende weersomstandigheden aan kan (droog, regen, sneeuw, enz.).

  2. MICHELIN EverGrip technologieën; garanderen goede prestaties bij nat weer totdat de slijtage indicator is bereikt. De steeds breder wordende V-vormige groeven voeren het water efficiënt af van het midden naar de randen van het loopvlak. De afgeschuinde hoeken van de profielblokken verbeteren het contactvlak van de band voor efficiënter remgedrag op droge wegen.

  3. MICHELIN EverTread technologieën; dragen bij aan de levensduur van de MICHELIN CrossClimate doordat ze het contactvlak optimaliseren om tot een effectievere verdeling te komen van de krachten die de band ondergaat bij het optrekken, het remmen en het nemen van bochten.

  BANDENVERZEKERING

  wk0521_assurance-pneu_1500x500

  Hebt u zojuist een nieuwe auto aangeschaft of gaat u uw banden vervangen en wilt u een bandenverzekering afsluiten om uw mobiliteit te garanderen en uw financiën te beschermen? Dan is de Bandenverzekering van PSA Insurance Solutions een uitstekende oplossing.

  Deze verzekering dekt vanaf slechts € 3,50 per jaar de vervangingskosten van een band als deze niet te repareren blijkt te zijn. U kunt zelfs de kosten voor de wieluitlijning, de montage en de reparatie aan de dekking toevoegen. Bovendien kunt er ervoor kiezen uw velgen mee te laten verzekeren als u kiest voor het derde niveau. U kunt deze verzekering in enkele muiskliks volledig online afsluiten.

  Top