Doorgaan
Onderhoudspakket Bandenservice

BANDENCHECK

Het rijden met goede banden biedt meer veiligheid, een betere wegligging, meer rijcomfort en een lager brandstofverbruik. Wilt u weten of uw banden nog in goede staat verkeren. Kom dan langs voor een deskundige bandencheck, geheel vrijblijvend. 

BANDENSERVICE

Banden

Bij Citroën betaalt u een all-in pakketprijs voor de montage, het balanceren van de banden, nieuwe ventielen en een uitgebreide visuele inspectie door Citroën experts met een overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden.

 

RUIME KEUZE COMPLETE WINTERWIELEN

Citroën biedt u een ruime keuze aan complete sets winterwielen met winterbanden. Een winterwiel is samengesteld uit originele Citroën wielen, staal of lichtmetaal, voorzien van winterbanden waardoor uw veiligheid is gewaarborgd. Professioneel gemonteerd door uw Citroën Erkend Reparateur waarbij u ook de keuze heeft voor opslag van de zomerbanden.

Blijf elke situatie meester!

Controleer regelmatig de bandenspanning, zeker voor elke lange rit. De door de fabrikant aanbevolen bandenspanning vindt u op een sticker in de sponning van het bestuurdersportier van uw auto. 

Ziet u een beschadiging op een band, zoals een bult of haarscheurtjes, zit er een bijvoorbeeld een spijker in het loopvlak of merkt u onregelmatige slijtage? Laat uw banden dan controleren door uw Citroën Erkend Reparateur. 

Winter-, zomer- of all-season banden?

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor een kortere remweg bij hogere temperaturen. Bij temperaturen onder de zeven graden wordt het u aangeraden om winterbanden onder de auto te plaatsen. Winterbanden zorgen voor meer grip, niet alleen op sneeuw maar ook op een nat wegdek in de herfst of winter.

All-season banden kunnen een alternatief zijn voor zomerbanden met meer veiligheid het gehele jaar door, voor als u geen winterbanden nodig heeft. Let wel! In een aantal landen zijn winterbanden onder bepaalde omstandigheden verplicht.

Citroën biedt ook een uitgebreide assortiment sneeuwkettingen en andere winterse accessoires.

 

Controle om de 5 jaar

Als uw banden 5 jaar oud zijn, ongeacht het aantal gereden kilometers en de profieldiepte, raden wij u aan om ze te laten controleren, inclusief de band van het reservewiel.

CITROËN  BANDENASSORTIMENT 

Wij bieden een compleet assortiment aan banden. Naast bekende, premium bandenmerken kunt u ook kiezen voor EUROREPAR Reliance banden. Een kwalitatieve keuze voor een ander budget. De Citroën experts voorzien u graag van advies op basis van uw wensen. 

EUROREPAR RELIANCE

Naast bekende, premium bandenmerken als BRIDGESTONE, CONTINENTAL en MICHELIN kan uw Citroën Erkend Reparateur ook een nieuw merk band leveren. EUROREPAR Reliance. Een alternatieve keuze voor een ander budget, en andere wensen op het gebied van rijgedrag en/of kilometrage. Ontdek ook de nieuwe EUROREPAR Reliance AllSeason band. Speciaal ontworpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar 4-seizoenenbanden die vanwege hun veelzijdigheid en hun verhouding prijs/prestatie/levensduur een goed alternatief zijn op zomer-en winterbanden.
 

BANDENVERZEKERING

Hebt u zojuist nieuwe banden aangeschaft of staat u op het punt dat te doen en bent u op zoek naar een schadeverzekering om uw mobiliteit te garanderen en uw financiën te beschermen? Dan is de Bandenverzekering van PSA Insurance Solutions een uitstekende oplossing.

Deze verzekering dekt vanaf slechts 3 euro per jaar de vervangingskosten van een band als deze niet te repareren blijkt te zijn. U kunt zelfs de kosten voor de wieluitlijning, de montage en de reparatie aan de dekking toevoegen. Bovendien kunt er ervoor kiezen uw velgen mee te laten verzekeren. U kunt deze verzekering in enkele muiskliks volledig online afsluiten.

NIEUWE GENERATIE ALL SEASON BANDEN

Ontdek michelin crossclimate 2

Michelin investeert en innoveert voortdurend om aan de veranderende behoeften van zijn klanten tegemoet te komen. Met de introductie van de MICHELIN CrossClimate 2 brengt Michelin dit jaar een nieuwe generatie all season banden op de markt die nog beter presteren. Deze band spreekt automobilisten aan die hun voertuig ongeacht het weer, willen gebruiken en stelt hen gerust. Hij is veiliger, gaat langer mee en is zuiniger.
 

UITBLINKER

De MICHELIN CrossClimate 2 blinkt uit in de volgende punten:
 

 • Uitstekende levensduur, dankzij de gebruikte compounds en de MICHELIN Evertread Technologie die de rolweerstand verlagen en de levensduur verlengen;
 • Blijvende prestaties van de eerste tot en met de laatste kilometer, dus helemaal tot aan het bereiken van de minimale wettelijke profieldiepte;
 • Banden hoeven minder vaak te worden gewisseld; enkel nog aan het einde van hun levensduur;
 • Minder te vervangen banden betekent dat er minder grondstoffen nodig zijn en minder afval wordt geproduceerd;
 • Brandstofbesparing door de lage rolweerstand. De rolweerstand is vergelijkbaar met die van de standaard binnen de zomerbanden.
   

MICHELIN CROSSCLIMATE 2 PROFITEERT VAN

1. MICHELIN EverWinterGrip technologieën; ontwikkeld om de prestaties tijdens de winter te optimaliseren.
 

 • Superieure grip als de band is versleten voor extra veiligheid op besneeuwde wegen. Dit is te danken aan groeven die worden vernieuwd bij het slijten van de banden.
 • Getrapte lamellen vangen de sneeuw op in de tussenruimten zodat de band meer tractie heeft.
 • Een groter percentage silica en carbonzwart zorgt ervoor dat de compound verschillende weersomstandigheden aan kan (droog, regen, sneeuw, enz.).
   

2. MICHELIN EverGrip technologieën; garanderen goede prestaties bij nat weer totdat de slijtage indicator is bereikt. De steeds breder wordende V-vormige groeven voeren het water efficiënt af van het midden naar de randen van het loopvlak. De afgeschuinde hoeken van de profielblokken verbeteren het contactvlak van de band voor efficiënter remgedrag op droge wegen.
 

3. MICHELIN EverTread technologieën; dragen bij aan de levensduur van de MICHELIN CrossClimate doordat ze het contactvlak optimaliseren om tot een effectievere verdeling te komen van de krachten die de band ondergaat bij het optrekken, het remmen en het nemen van bochten.