Doorgaan
Distributieset en Distributieriem

CITROËN DISTRIBUTIERIEM-/KETTING VERVANGEN

De distributieriem is een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Hij moet in perfecte staat zijn om een goede werking van de motor te garanderen. Als hij breekt, kan dat onherstelbare schade tot gevolg hebben. In veel gevallen zal de motor zelfs moeten worden vervangen. Een goede reden om de distributieriem zorgvuldig te laten controleren door de experts van Citroën. 

CITROËN PAKKETPRIJS DISTRIBUTIERIEM

 

De kosten voor het vervangen van de distributieriem/-ketting is afhankelijk van uw type auto en de motor. U krijgt altijd vooraf een heldere all-in prijsopgave welke bestaat uit kosten voor de onderdelen en de arbeid.

De distributieriem/-ketting wordt vaak in één keer als set met andere slijtagegevoelige onderdelen onder de motorkap vervangen. Bijvoorbeeld spanrollen en de waterpomp. Zo voorkomt u later extra kosten.

 

Neem vrijblijvend contact op met de Citroën Erkend Reparateur voor meer informatie.

Waarom de distributieset controleren?

De onderdelen van de distributie worden voortdurend belast door de werking van de motor. Het is dus logisch dat ze slijten naarmate de kilometerstand van de auto oploopt. Ook de weersomstandigheden hebben invloed op de slijtage. Daarom is regelmatig onderhoud noodzakelijk. 

Een onmisbaar onderdeel!

De distributieriem is een zwaar belast onderdeel dat van essentieel belang is voor de goede werking van de motor. Het zorgt dat de zuigers en de kleppen synchroon bewegen. De distributieset bestaat uit de riem, de spanrol en de geleiderollen.