Verwijzing in seconden

Al sinds 1919 heeft het merk Citroën continu blijk gegeven van durf en aandacht voor de mens. Met een bijna 100-jarige merkhistorie die meer dan 300 modellen kent, waarvan een aantal geschiedenis hebben geschreven, heeft iedereen het merk Citroën in zijn hart gesloten. Met deze boeiende geschiedenis, waaraan het visionaire genie André Citroën ten grondslag lag, willen we u laten kennismaken.

HET INTERACTIEVE MUSEUM VAN HET MERK

HET INTERACTIEVE MUSEUM VAN HET MERK

Bent u klaar voor een reis door de tijd?

Met Citroën Origins kunt u het exterieur en interieur van meer dan 50 iconische Citroën-modellen over 360° bekijken. Modellen die van Citroën een legendarisch merk hebben gemaakt. Van historische auto's zoals de Citroën Type A tot de modellen die heden ten dage de kracht van het merk zijn, inclusief diverse wedstrijdauto's en concept cars. U maakt kennis met alle mythische auto's die de geschiedenis van Citroën hebben geschreven en ons een blik gunnen op de toekomst van het merk.

ALLES WAT U WILT WETEN OVER DE GESCHIEDENIS VAN CITROËN

Ontdek de chronologie van de bijna 100-jarige merkhistorie van Citroën: de belangrijkste data en industriële wapenfeiten, auto's die geschiedenis hebben geschreven en reclamespots die bij de kijkers in het geheugen staan gegrift.

De mens is altijd de belangrijkste inspiratiebron van het merk geweest en zal dat altijd blijven. Juist daarom is de geschiedenis van Citroën steeds zo'n fraaie afspiegeling van zijn tijd.

DE GESCHIEDENIS VAN CITROËN

HET CONSERVATOIRE VAN CITROËN

.

Citroën heeft sinds 1919 een ongekend automobiel erfgoed voortgebracht. Dit erfgoed wordt in stand gehouden in het Conservatoire in Aulnay-sous-Bois, een museum dat onderdak biedt aan een van de grootste autocollecties ter wereld met meer dan 400 historische modellen.

 

Daarnaast bevindt zich in het Conservatoire een enorm archief van industriële en commerciële documentatie, waarin alles is te vinden over de historie van het beroemde merk.

HET CONSERVATOIRE VAN CITROËN
Top