Doorgaan
Citroën Autonomous Mobility Vision

CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION

Een nieuwe kijk op stadsmobiliteit

Om vervoer binnen de stad eenvoudiger, prettiger en menselijker te maken komt Citroën met een creatieve oplossing: een nieuwe vorm van opensource-mobiliteit, collectief en in deelvorm, die voor iedereen toegankelijk is. Dat is wat Citroën Autonomous Mobility Vision te bieden heeft.

THE URBAN COLLËCTIF

Citroën, accor en jcdecaux bedenken samen de toekomst van de voor iedereen toegankelijke autonome stadsmobiliteit

Om plezier en gemak weer centraal te stellen bij onze verplaatsingen binnen de stad, hebben Citroën, Accor en JCDecaux een visionaire werkgroep gevormd: The Urban Collëctif. Dit collectief heeft een volledig nieuw mobiliteitsconcept bedacht dat is gebaseerd op The Citroën Skate, een hightech mobiliteitsplatform, en drie pods die drie verschillende en unieke diensten aanbieden: Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness en JCDecaux City Provider.

SOFITEL EN VOYAGE

Hoogwaardige en onderscheidende service

De Sofitel En Voyage-pod bestaat uit een opbouw in parallellepipediumvorm gemaakt van glas en inlegwerk met een intieme en toch naar buiten gerichte sfeer. 
CITROËN X ACCORD

Een chique en geraffineerde ruimte

In de Sofitel En Voyage-pod kunnen twee tot drie personen genieten van een geweldig comfort en uitzonderlijke services. De pod werkt als een luxe auto met chauffeur. De klanten profiteren gedurende hun gehele verblijf van de unieke gastvrijheid van de Sofitel-hotels, zowel in het hotel zelf als tijdens hun ritten door de stad: een geraffineerde en typisch Franse mobiliteitservaring.

PULLMAN POWER FITNESS

Reizen en sporten combineren

In de Pullman Power Fitness-pod staat de combinatie van sport, muziek en licht garant voor een unieke ervaring. 
PULLMAN POWER FITNESS

Een bewust futuristische ambiance

De Pullman Power Fitness-pod is een bijzondere glazen capsule die er van buiten donker uitziet maar binnenin veel licht biedt. Een digitale trainer op een holografisch scherm moedigt de sporter aan. Tijdens zijn cardiofitness kan de sporter echter ook naar buiten kijken, het nieuws volgen, informatie krijgen over de rit en geëntertaind worden. Met de kracht die hij of zij uitoefent op de pedalen of de riemen wordt bovendien het accupakket van The Citroën Skate bijgeladen.

JCDECAUX CITY PROVIDER

Een voor iedereen toegankelijke innovatieve stadsmobiliteitsdienst

De JCDecaux City Provider-pod, een rijdend bushokje, is het verlengstuk van het conventionele openbaar vervoer dat een volledig nieuwe invulling geeft aan collectief vervoer in stadscentra. 
CITROËN X JCDECAUX

Tijdloos design dat comfort en ruimte biedt

De JCDecaux City Provider-pod heeft strakke vormen en een tijdloos en sober design, en biedt comfort en ruimte. Tot wel 5 personen kunnen zich laten vervoeren in een open, prettige en lichte ruimte met een riant uitzicht op de stedelijke omgeving. De passagiers beschikken over handgrepen om veilig te kunnen reizen en USB-aansluitingen om draagbare apparaten op te laden. De pod beschikt over twee schermen met interactieve kaarten. Het ene scherm is naar de binnenzijde gericht en het andere naar de buitenzijde.

THE CITROËN SKATE

Hightech platform als ideale oplossing voor vervoer in de stad

The Citroën Skate is een mobiliteitstool die afhankelijk van de bijbehorende diensten is bestemd voor particulier of openbaar gebruik. Hij kan in alle stadscentra op speciale rijstroken rijden en garandeert een vloeiende en optimale mobiliteit. Het platform bevat alle intelligentie en technologie die nodig zijn voor autonoom en elektrisch rijden: accupakket, elektromotor, radars, lidars, enz. Met zijn snelheid van maximaal 25 km/h is hij uitsluitend voor stadsgebruik bedoeld.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Innovaties voor nog meer comfort

Voor een ongeëvenaard rijcomfort, maar ook om comfortabel en schokvrij een pod te koppelen is The Citroën Skate voorzien van mobiele Hydraulic Cushions. 

Elke Citroën staat tenslotte voor comfort.

REVOLUTIONAIRE WIELEN

Van goodyear

Goodyear heeft de Eagle 360-wielen ontwikkeld die in alle richtingen kunnen draaien. Ze bestaan uit bolronde banden waarin kleine elektromotoren zijn geïntegreerd. Dankzij deze innovatieve wielen kan het autonome platform in alle richtingen, over 360°, bewegen. 

OPEN-SOURCE

Een oneindige variëteit aan pods voor allerlei doelen

Dankzij de opensource-technologie van The Citroën Skate kan elk bedrijf een compatibele pod ontwikkelen, mits deze voldoet aan de technische specificaties van de Citroën-interface.  

The Citroën Skate, het platform dat voor de aandrijving zorgt, staat volledig los van de pod. Daardoor kunnen de ontwerpers van de pod hun creativiteit op het gebied van diensten, gebruiksmogelijkheden en individuele of collectieve mobiliteit de vrije loop laten. Naast de met Accor en JCDecaux ontworpen pods zijn er dan ook onbeperkte mogelijkheden voor andere pods.