Verwijzing in seconden
Citroen-200000-x-Berlingo

200.000 X BERLINGO

Nog geen anderhalf jaar na zijn lancering, heeft Citroën al 200.000 exemplaren van de derde generatie van de Berlingo verkocht.

 

De best(s)eller van het merk met de double chevron haalde in 2019 een Europees segmentaandeel van 16%. Twee derde van de Europese verkopen betrof een bestelwagen en een derde een personenwagen. De compacte bedrijfswagen is één van de grote pilaren onder het succes van Citroën dat in 2019 het sterkst groeiende top-12 automerk van Europa was.

 

De succesfactor van de Berlingo is zijn prijswinnende combinatie van bij ondernemers gewilde factoren, zoals de praktische eigenschappen, het kenmerkende Citroën-comfort en de lage exploitatiekosten. Hij is niet voor niets uitgeroepen tot International Van of the Year 2019. De Berlingo is er met keuze uit twee wielbases en met de innovatieve Extenso®-cabine die voorin plaats biedt aan drie inzittenden. Dankzij liefst 20 veiligheids- en rijhulpsystemen biedt hij veiligheid en comfort van top niveau.

 

De combinatie van de sterke eigenschappen van de Berlingo en het hoge serviceniveau van het dealernetwerk van Citroën werpt ook in Nederland  vruchten af. Ondernemend Nederland heeft al ruim 2.000 keer gekozen voor de compacte bestelwagen en geeft hem een maximale rating van 5-sterren op Citroën Advisor en bevelen de Berlingo rijders de Citroën dealer aan met een  gemiddelde score van 9,6.

 

Top