Verwijzing in seconden
Citroen-Ami-Autobest

CITROËN AMI ONTVANGT ‘A STAR IS BORN’-AWARD VAN AUTOBEST-JURY

De nieuwe Citroën Ami is bij de uitreiking van de prestigieuze AUTOBEST-awards in de prijzen gevallen. Het model is door de internationale jury van 31 autojournalisten onderscheiden met de ‘A STAR IS BORN’-award. Deze prijs is een erkenning van het innovatieve karakter van deze nieuwe, individuele mobiliteitsoplossing. De Ami is een praktisch antwoord op nieuwe mobiliteitsverwachtingen. Met zijn compacte afmetingen en unieke designbenadering zet de Ami nieuwe maatstaven op het gebied van stedelijke mobiliteit. De filosofie van ‘omdenken’ reikt verder dan het voertuig zelf. Het is van toepassing op het gehele Ami-ecosysteem: van de online bestelmethode tot de unieke distributiemethode.

 

Behalve de AUTOBEST-jury is ook het publiek onder de indruk van de Citroën Ami. Tot op heden hebben al 2.400 klanten in Frankrijk gekozen voor deze persoonlijke micro-mobiliteitsoplossing die is ontworpen voor de stad: simpel, elektrisch en toegankelijk. De factoren die de AUTOBEST-jury vooral waarderen, zijn:

 

 • Citroën Ami is elektrisch: lokaal emissievrij rijden, ideaal voor stadscentra, gemakkelijk, stil en vloeiend rijgedrag. Een batterij die in slechts drie uur via een normaal stopcontact is opgeladen, vergelijkbaar met een smartphone.
 • Compact en wendbaar: ultracompacte carrosserie van 2,41 meter lengte en een draaicirkel van slechts 7,20 meter: rijden in de stad is kinderspel.
 • Comfortabel en beschermend: compact vanbuiten, ruim vanbinnen, twee zitplaatsen naast elkaar in een comfortabel, gesloten en verwarmbaar interieur, geheel beschermd tegen de elementen van buitenaf.
 • Assertief en volledig te personaliseren: een origineel en innovatief design met symmetrische carrosseriepanelen en in totaal zes accessoire pakketten, geven de Ami een onderscheidende look.

 

VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

 • Citroën Ami in Frankrijk al te rijden vanaf 14 jaar, in Nederland vanaf 16 jaar.
 • Aantrekkelijk, flexibele ‘a la carte’-aanbiedingen maken mobiliteit voor iedereen toegankelijk, ongeacht het moment. Leverbaar vanaf € 6.000,- in Frankrijk (inclusief € 900,- bonus), of maandelijks te rijden vanaf€ 19,99 per maand. Ook te rijden via een autodeelconstructie voor slechts € 0,26 per minuut. Nederlandse prijzen en tarieven worden nog bekend gemaakt.
 • Ook voor professionals interessant.

 

VOLLEDIG DIGITAAL AANKOOPTRAJECT

 • Met de Ami kiest Citroën voor een compleet nieuwe distributiemethode, geheel in lijn met het veranderende consumptiegedrag van klanten. Citroën ontwikkelt per land een overzichtelijke verkoopwebsite – in Frankrijk is dat store.citroen.fr/ami – voor een gemakkelijke klantervaring die vrijheid biedt en tegelijkertijd tijd bespaart.
 • Website 24/7 beschikbaar, overal en vanaf elk digitaal device (smartphone, tablet of computer). Op de website kan de Ami worden geconfigureerd, besteld en betaald zonder dat de klant het huis hoeft te verlaten. Er kan een proefperiode geboekt worden en voor aanvullende informatie is een speciale klantenservice bereikbaar. Het is ook mogelijk om een lijst met geautoriseerde verkooppunten te bekijken en een afleveradres te kiezen.
 • Ander origineel kenmerk van de Ami: de auto kan net als elk ander consumentenproduct bij de klant thuis worden bezorgd.
 • Testritten kunnen eveneens bij de klant thuis worden gemaakt.
 • Uitgebreid netwerk van Citroën-dealers staat altijd klaar voor eventuele hulp.

 

UNIEKE ACCESSOIRES

 • De Citroën Ami wordt gepresenteerd als middelpunt binnen een pop-upkit, die breekt met de traditionele regels van een autoshowroom door te spelen met materialen (hout, metaal) en kleuren (oranje) om een fris, eigenzinnig gevoel te geven. Ami-accessoires worden met spanners op panelen bevestigd op een manier die doet denken aan de componenten van een bouwdoos.

 

Top