Verwijzing in seconden
Citroen-Milano-1

CITROËN VERRAST BIJ MILANO DESIGN CITY MET ‘TIME TO BE MY AMI’

Citroën heeft een opvallende bijdrage geleverd aan Milano Design City, een evenement gewijd aan design en innovatie, met een specifieke focus op stedelijke ruimte, duurzaamheid en circulaire economie. Dit wereldwijd belangrijke evenement staat voor de sterke aantrekkingskracht van de hele designwereld. Citroën schitterde hier met de 100% elektrische Ami.

 

De 100% elektrische Ami is een praktisch antwoord op de toekomstige verwachtingen van mobiliteit. Met zijn compacte formaat, unieke design en nieuwe visuele benadering herschrijft hij de regels en speelt hij in op gevoel en directe verbondenheid.

 

Presentatie ontwikkeld met Citroën Style Department

‘TIME TO BE MY AMI’ is ontworpen in samenwerking met het in Parijs gevestigde Citroën Style Department. Het is een meeslepende reis door de wereld van de 100 % elektrische Ami. Door de fil rouge, de rode draad, te volgen van de lifestyle-producten die op de 100 % elektrische Ami zijn geïnspireerd, werden bezoekers gestimuleerd om de opvallende kenmerken van dit revolutionaire object voor stedelijke mobiliteit te ontdekken. Een reis in het teken van innovatie, toegankelijkheid en gebruiksgemak. 

De presentatie toonde diverse producten uit de Lifestyle Ami collectie in XXL-formaat. Dat oogde speels  en benadrukte de ultracompacte en non-conformistische eigenschappen van de Ami, die qua mobiliteit zijn gelijke niet kent. Tegelijkertijd sierden moderne en kleurrijke Ami posters de buitenkant van het gebouw, waarin het stedelijke, innovatieve en non-conformistische karakter nog eens terugkwam.

 

De bezoekers werden eerst ontvangen door de drie Ami’s voor de ingang van het gebouw:

 • een My Ami Orange
 • twee Ami’s met een specifieke aankleding van de actie ‘Ami ❤️ Paris’ die eind augustus werd onthuld. De Ami staan voor de iconische Parijse wijken Pigalle en Saint-Germain-de-Prés. Als onderdeel van de introductie van de Ami voor car-sharing zijn de designs geïnspireerd op de Parijzenaren. Een identiek project vindt binnenkort ook in Milaan plaats, want de Ami ❤️ ook van Milaan.

 

Citroën Lifestyle producten

 

Eenmaal binnen zagen de bezoekers een 100% elektrische Ami op ware grootte, geplaats in een XXL-verpakking van een schaalmodel. Het opvallende contrast tussen de overmaatse schaalmodelverpakking en de 100 % elektrische Ami toonde extra goed het potentieel voor het revolutioneren van stedelijke mobiliteit.

 

Binnen was aan de zijkant, vlak bij de muren een XXL AMI MUG in fel oranje geplaatst. Eveneens aan de zijkant bedekte een groot karton als een ‘ongevouwen sculptuur’ de muur. Het karton vormde de omtrek van de accessoirebox van de 100% elektrische Ami, ook weer op zeer groot formaat. Het toonde de blauwdruk van de Ami, technische tekeningen van de 100 % elektrische Ami in verschillende perspectieven. Het was een grote 2D-weergave van de kartonnen verpakking van de accessoires die klanten kunnen kiezen om hun eigen Ami te personaliseren. De opstelling maakte duidelijk dat deze accessoireset online besteld kan worden, wordt thuisbezorgd en eenvoudig zelf is aan te brengen op en in de Ami. De accessoires omvatten functionele en decoratieve elementen voor de binnen- en buitenkant van de Ami. Een centraal afscheidingsnet, twee stickers voor de achterste zijruiten, wieldoppen, deurnetjes, deurstickers, vloerkleedjes, een smartphone-houder, een tassenhaak, drie opbergbakjes voor het dashboard en de DAT@MI smartphone-dongel.

 

Citroën Mok

 

Vlakbij was de Ultimate Ears speaker in Ami kleuren te zien in XXL-formaat. Hij is geïnspireerd op het Ami Bluetooth-speakeraccessoire, de draagbare en lichtgewicht Ultimate Ears Boom 3 Ami. Deze levert een krachtig en meeslepend geluid, is robuust en waterbestendig en heeft een batterijduur van 15 uur. Deze kan ook in de 100% elektrische Ami worden gebruikt, waar hij wordt geplaatst in een specifieke houder op het dashboard.

 

Vervolgens ontdekten de bezoekers een enorm 220 V huishoudelijk stopcontact, dat laat zien dat de Ami daarmee in 3 uur kan worden opgeladen. De stekker-met-snoer vormde een pad richting een comfortabele bank om te relaxen. Deze opzet was bedoeld als ode aan het typerende Citroën comfort en illustreerde hoe makkelijk het is om een Ami vanaf de bank te bestellen. Een designobject benadrukte hoe eenvoudig het is om de 100 % elektrische Ami overal op te laden, zelfs aan een simpel huishoudelijk stopcontact. De ‘snoerbank’ heeft een diameter van ongeveer 55 cm en is uitgerold 15 meter lang. Schuimvulling zorgt voor het typische comfort van een bank. De buitenvoering is van elastisch technisch textiel, een knipoog naar het uiterlijk van de laadkabel van de 100 % elektrische Ami.

 

Stekker

 

Het TIME TO BE MY AMI CAFE was uitgevoerd in de kleuren van de auto. Aan de toog konden bezoekers hun smartphone opladen.

 

Bezoekers konden in de AMI pop-up plaatsnemen. Deze pop-up-‘showroom’ is ontworpen voor de dealers, zodat de kleuren van de accessoirepakketten ervaren kunnen worden. Aan de hand van deze sets was te zien hoezeer de 100 % elektrische Ami is te personaliseren en structureren:

 • Een pakket in lijn met de Ami, speels en toegankelijk: het biedt de klant een positieve ervaring in een warme, gezellige feel-good-omgeving.
 • Een duurzaam, nomadisch, modulair pop-up-pakket: eenvoudig te installeren en aan te passen op locatie en gebruik. Een pakket dat de regels voor een autoshowroom breekt. Het speelt met materialen (hout, metaal) en kleuren (oranje) voor een fris en eigenzinnig gevoel.
 • Een tentoonstellingsstandaard voor Ami accessoires en lifestyle-producten, gebaseerd op het uiterlijk van een opslagkist. Het heeft houten panelen voorzien van gaten, waarin accessoires voor personalisatie en lifestyle-producten voor de Ami getoond kunnen worden. De accessoires worden gepresenteerd aan de voorkant van de panelen en zijn met elastieken vastgemaakt. Zo geven ze de klant het idee dat hij naar de doos van een bouwpakket kijkt. Het gebruik van kaal karton en het quasi-technische silhouet van de Ami doen de klant ook denken aan de doe-het-zelfwereld.

 

De bezoekers werden uitgenodigd om de eigenschappen van de Ami te ontdekken op zes panelen afgewisseld met schermen, voorzien van de slogan ‘TIME TO BE’:

 • SMALL, perfect voor stedelijke mobiliteit dankzij zijn ultra-compacte formaat
 • ELECTRIC, zelfs zonder autorijbewijs toegankelijk
 • FREE, met diverse formules dankzij concurrerende aanbiedingen
 • SIMPLE, met een actieradius van 75 km en in 3 uur opgeladen aan een huishoudelijk stopcontact
 • YOU, dankzij de personalisatiemogelijkheden
 • AMI, met een 100 % online beleving voor de klant

 

De toer eindigde in de AMI boutique, waarin alle op de 100 % elektrische Ami geïnspireerde lifestyle-producten lagen. De bezoekers konden hun aankopen direct online doen, in de Citroën Lifestyle Boutique (https://lifestyle.citroen.com).

 

100% elektrische Ami

Non-conformistische mobiliteit

 • 100% ELEKTRISCH: geen CO2-emissie, een voordeel voor iedereen en gegarandeerd toegang tot alle stadscentra en met gemakkelijke en soepele rijeigenschappen. Een batterij die in slechts 3 uur oplaadt aan een standaard stopcontact, net als een smartphone.
 • COMPACT EN WENDBAAR: met een ultracompact formaat van 2,41 m lengte en met een draaicirkel van 7,20 m wordt rijden en parkeren in de stad simpel.
 • COMFORTABEL EN BESCHERMEND: klein vanbuiten en groot vanbinnen. Met de Ami zijn twee personen comfortabel onderweg in een afgesloten, verwarmd en licht passagierscompartiment, beschermd tegen weer en wind.
 • ASSERTIEVE EN AANPASBARE IDENTITEIT: de originele stijl, speelse uiting van symmetrische structuur en unieke uitstraling geven de Ami zijn eigen karakter. De personalisatiemogelijkheden nodigen uit om te experimenteren dankzij de zes leverbare kleurrijke accessoirepakketten.

 

Mobiliteit voor iedereen

 • GEEN AUTORIJBEWIJS NODIG: te rijden vanaf 16 jaar (met brommerrijbewijs).
 • ‘A LA CARTE’: de Ami is op ieder moment toegankelijk dankzij het aanbod dat is aangepast op ieders behoeften. Van één minuut gebruik tot een jaar of langer, als deelauto, huur of koop.
 • BETAALBAAR: de Nederlandse prijzen voor koop, huurkoop en eventuele carsharing worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

 

Nieuwe klantbeleving

 

Kleurpakketten

De 100% elektrische Citroën Ami is leverbaar met diverse Packs. Allereerst zijn er de Pack My Ami-kleurenpakketten Orange, Khaki, Grey en Blue, waarbij diverse details in die kleuren zijn uitgevoerd. Dat zijn bijvoorbeeld de wieldoppen, stickers, de drie opbergbakken, de tassenhaken, twee zwart omrande vloermatten en de strips van de portiernetten. Verder zijn er standaard een central afscheidingsnet, een DAT@AMI smartphone-vak om de smartphone met de Ami te verbinden en een gewone smartphone-houder. De klant kan deze Packs zelf op de Ami aanbrengen en installeren.

 

My Ami Pop en My Ami Vibe

De Packs Orange en Grey zijn nog verder uit te breiden met de My Ami uitrustingspakketten Pop en Vibe. Beide zijn voorzien van contrasterende bumperdelen. Verder biedt de My Ami Pop een extra stickerset voor op de portieren, een zwarte achterspoiler en zwarte achterlichtafwerking. Met de My Ami Vibe biedt in plaats daarvan spatbordverbreders, zwarte dakdragers en portierstickers met lijnmotief. Deze uitrustingen worden door onze experts van Citroën geïnstalleerd.

Top