Verwijzing in seconden
e-Jumpy-campagnevideo

NIEUWE CITROËN Ë-JUMPY GEÏNTRODUCEERD MET OPVALLENDE CAMPAGNEVIDEO

Citroën zet de marktintroductie van de volledig elektrische ë-Jumpy extra kracht bij met de release van een bijzondere campagnevideo, getiteld ‘Citroën ë-Jumpy – 100% ëlectric: now silent, and still as practical’. De video is al te bekijken op alle sociale kanalen. De ë-Jumpy markeert een nieuwe fase in het productoffensief van Citroën om elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar te maken.

 

2020 is voor Citroën een jaar waarin de elektrificatie van de modellen van het merk centraal staat. Dat blijkt wel uit de talrijke presentaties van nieuwe geëlektrificeerde modellen. Tot op heden heeft Citroën onder de noemer ‘Citroën goes ëlectric for all’ al zes modellen met een vorm van elektrificatie gepresenteerd, te weten de volledig elektrische Ami, ë-C4, ë-SpaceTourer, ë-Jumpy en ë-Jumper én de plug-in hybride C5 Aircross Hybrid SUV.

De 100% elektrische versie van Jumpy biedt professionals een concrete oplossing voor de nieuwe uitdagingen op het gebied van mobiliteit in stedelijk gebied. Het model biedt echter ook daarbuiten uitkomst, dankzij zijn riante actieradius die voldoende is voor de meeste ritten. De nieuwe ë-Jumpy sluit perfect aan op de ‘Inspired by Pro’-strategie van Citroën, die op maat gemaakte oplossingen biedt om aan de eisen van alle professionele klanten te voldoen.

 

DE CAMPAGNE, ‘CITROËN GOES ËLECTRIC FOR ALL’

In de campagnevideo ‘Citroën ë-Jumpy – 100% ëlectric: now silent, and still as practical’ blikt Citroën terug op het glorieuze verleden van zijn modellen in gebruik bij professionals. Van de C4 bedrijfsauto – geïntroduceerd in 1931 – via de HY uit 1948 en de C25 uit 1981: deze legendarische bestelauto’s – die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het Franse bedrijfsleven – komen allemaal voorbij in de speciale video.

In de diverse periodes veranderden het modebeeld en de voertuigen, maar de ochtendroutine blijkt tijdloos. Vroeg uit bed, snel ontbijten en dan aan het werk met de bedrijfsauto. Tot nu toe kon dat laatste best vervelend zijn voor de huisgenoten van professionals: die werden nogal eens gewekt door het starten van de motor. De nieuwe 100% elektrische Citroën ë-Jumpy brengt daar verandering in. De elektrische versie heeft alle voordelen en gebruiksmogelijkheden van de versies met verbrandingsmotor, maar voegt daar stilte aan toe.

Voor de video werkte Citroën samen met de firma Traction (BETC group). Het merk schakelde de hulp in van Joachim Back (Control Films production), die in 2010 een Oscar kreeg voor zijn korte film The New Tenants.

 

JUMPY: BENCHMARK VOOR COMPACTE BESTELAUTO’S

De Citroën Jumpy – geïntroduceerd in 2016 en inmiddels al meer dan 145.000 keer verkocht – voldoet na recente updates meer dan ooit aan de eisen van professionals. De Jumpy combineert kracht met een groot laadvermogen en is leverbaar in diverse uitvoeringen, onder meer als Worker, Driver en CityVan, die specifiek gericht zijn op drie soorten gebruik. De Worker is perfect geschikt voor aannemers en bouwplaatsen dankzij verhoogde vering, een beschermplaat onder het voertuig, verhoogd laadvermogen en Grip Control. De Driver is ideaal voor langere ritten met rijhulpmiddelen gericht op comfort en veiligheid en de CityVan voelt zich thuis in de stad met meer wendbaarheid en gebruiksgemak. De keuze is letterlijk reuze.

 

CITROËN Ë-JUMPY: STIL EN SUPERPRAKTISCH

Zonder in te leveren op het gebied van prestaties en laadvermogen voegt de nieuwe ë-Jumpy een nieuwe dimensie toe aan comfort en gebruiksgemak van de gebruiker. De Citroën ë-Jumpy is beschikbaar met een batterij van 50 of 75 kWh, goed voor een actieradius van 230 of 330 km (WLTP). Dankzij de emissievrije elektrische aandrijflijn behoren motorgeluiden en vibraties tot het verleden en kan het model probleemloos zogeheten e-zones in binnensteden binnenrijden, zonder lokale CO2-emissie.

De nieuwe Citroën ë-Jumpy is al te bestellen, voor prijzen die beginnen bij € 28.300,- excl. BTW/BPM voor de Control-uitvoering in de lengtevariant XS met 50 kWh batterij. De M versie met 75 kWh batterij is er vanaf € 36.700,- excl. BTW/BPM. Eind 2020 verschijnt tevens de 100% elektrische versie van de Jumper en in 2021 de elektrische Berlingo Van. Dat betekent dat vanaf 2021 alle lichte bedrijfswagens van Citroën worden aangeboden met elektrische aandrijving, naast de versies met efficiënte brandstofmotoren.

 

Bekijk hier de campagnevideo:

 

Top