Verwijzing in seconden
the urban collectif

THE URBAN COLLËCTIF: CITROËN, ACCOR EN JCDECAUX

Citroën, Accor en JCDecaux zijn drie in Frankrijk gevestigde bedrijven met een internationale reputatie. Ze spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van stadsbewoners over de hele wereld. Nu bundelen ze hun krachten in The Urban Collëctif om hun visie op stedelijke mobiliteit te delen.

 

“De 21e eeuw wordt de eeuw van steden.” Deze tot nadenken stemmende quote van de voormalige burgemeester van Denver, Wellington Webb, vat de evolutie van onze samenleving samen. De World Bank voorspelt dat in 2050 tweederde van de wereldbevolking in grootstedelijke gebieden woont. Overal veranderen steden en reageren ze actief op verschillende economische, sociale, maatschappelijke en milieu-uitdagingen. Dat zorgt voor nieuwe kansen om de stedelijke ruimte van morgen voor te stellen. Met deze urbanisatie biedt autonome mobiliteit een zinvolle toevoeging, zeker als het gaat om duurzame verbeteringen op gebied van levenskwaliteit en het optimaliseren van reistijden.

Het publiek en in het bijzonder lokale overheden zijn belangrijke spelers in de ontwikkeling van ‘de stad van morgen’, maar ook bedrijven spelen een grote rol bij het signaleren en ondersteunen van deze veranderingen.

The Urban Collëctif ontstond vanuit de gedeelde ambitie om een toekomst voor te stellen van autonome stedelijke mobiliteit voor iedereen. De drie bedrijven achter het collectief, Citroën, Accor en JCDecaux bieden samen meer dan 200 jaar ervaring met innovatie en delen hun expertise en kennis om zo nieuwe stedelijke belevingen te bieden.

The Urban Collëctif beleeft op woensdag 4 november 2020 zijn wereldpremière tijdens een volledig virtueel evenement: een autonome stedelijke-mobiliteitsoplossing met speciale rijbanen, voor iedereen beschikbaar en op open-source-basis.

 

Citroën: meer dan 100 in dienst van bewegingsvrijheid

Al meer dan 100 jaar lang speelt Citroën een belangrijke rol in bewegingsvrijheid. Van de legendarische Traction Avant en 2CV tot de nieuwe 100% elektrische Ami als oplossing voor stedelijke mobiliteit. Citroën heeft altijd durf en creativiteit getoond om zo de toegang tot mobiliteit te vergroten, zowel in de stad als op het platteland. In 2020 begint Citroën aan een nieuw hoofdstuk van zijn geschiedenis. Dat hoofdstuk heet ‘Ëlectric for all’ en begint met de introductie van zes nieuwe geëlektrificeerde modellen, waaronder de nieuwe ë-C4. Zo biedt het merk mobiliteit die duurzaam en voor iedereen toegankelijk is. Omdat Citroën het gewend is om de regels op te schudden was het niet meer dan logisch om deel te nemen aan het The Urban Collëctif project, waarmee een 100% elektrische en autonome oplossing voor stedelijke mobiliteit wordt geboden die zorgt voor nieuwe levenservaringen in de stad.

Vincent Cobée, CEO Citroën, zegt: “Gedreven door dezelfde waarden van innovatie, durf en service voor de klant kwamen Citroën, Accor en JCDecaux samen voor de oprichting van The Urban Collëctif. Dit innovatieve project ligt volledig in lijn met het DNA van Citroën, een merk dat al sinds 1919 mobiliteit voor iedereen toegankelijk maakt.”

 

Accor: een vanzelfsprekende uitbreiding van een verbeterde visie op gastvrijheid

Deze samenwerking past in de cultuur en het DNA van Accor, dat al meer dan 50 innovatieve ervaringen en diensten biedt die de horeca hebben veranderd. Tegelijkertijd keken we vooruit naar de veranderende behoeften en wensen van klanten. Sofitel en Pullman, twee van de merken uit het luxe en premium portfolio van Accor, komen bij dit nieuwe concept naar voren. Het doel van de Group is om deze merken ook buiten de eigen muren tot leven te brengen, in het hart van de stad, door exclusieve belevingen te bieden in samenwerking met ALL – Accor Live Limitless. Dat is de dagelijkse levensstijlmetgezel die de merken, diensten en samenwerkingen van het Accor ecosysteem omvat en verbetert.

 

Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van Accord, zegt: “We zijn verheugd om via dit innovatieve project samen te werken met Citroën en JCDecaux. Met meer dan 5.000 hotels over de hele wereld is onze Group een belangrijke speler in het lokale ecosysteem. Dat is erop gericht om nog exclusievere belevingen te bieden voor zowel reizigers als lokale inwoners en tegelijkertijd bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame steden. Het buiten de muren van onze vestigingen uitbreiden van de hotelbeleving past bij onze gedurfde en moderne visie op gastvrijheid.”

 

JCDecaux: een grote speler in stedelijke mobiliteit

Met de deelfietssystemen die vanaf 2003 werden uitgerold heeft JCDecaux het gebruik van de fiets in de stad opnieuw uitgevonden. Vandaag de dag zijn er 31.000 fietsen met zelfbedieningssysteem in 76 steden over de hele wereld, waarmee JCDecaux milieuvriendelijke mobiliteit promoot. De Group blijft iedere dag innoveren om te voldoen aan nieuwe verwachtingen van gebruikers en de evolutie van stedelijke problemen. Een voorbeeld van deze innovatie zijn de hybride zelfbedieningsfietsen die eind 2019 werden geïntroduceerd.

 

Jean-Charled Decaux, Voorzitter van de Raad van Bestuur en Co-CEO van JCDecaux, zegt: “Samenwerken met partners, zowel openbaar als privé, om zo innovatieve en handige oplossingen te ontwikkelen die het leven in de stad op een duurzame manier verbeteren, ligt volledig in lijn met de missie van JCDecaux. Als resultaat van nauwe samenwerking met Citroën en Accor symboliseert The Urban Collëctif de wens van JCDecaux om te blijven innoveren en de stedelijke mobiliteitsdiensten van de toekomst voor te stellen.”

 

Top