Verwijzing in seconden
beste_chauffeur_nieuws.jpg

BESTE CHAUFFEUR VAN NEDERLAND

Citroën-rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland. Zij reden 21% minder schade dan gemiddeld. In Friesland worden relatief de minste schades geclaimd, 24% minder dan gemiddeld. Noorderlingen lijken sowieso goede chauffeurs. Groningen en Drenthe staan namelijk op de tweede en derde plek. Dit blijkt uit onderzoek naar automerken en autoschades over 2015 van verzekeraar Generali Nederland.

FLINK GAT TUSSEN NUMMER 2 EN 3
Citroën-chauffeurs rijden de minste schade, ze worden op de voet gevolgd door Suzuki-rijders, met 20% minder schade dan het gemiddelde. Seat maakt de top-3 compleet met een schadepercentage van 14%. ‘We zijn erg trots dat onze Citroën-rijders de beste chauffeurs van Nederland zijn. Citroën heeft een behoorlijke schare fans, met een grote betrokkenheid bij het merk. En daar zijn we erg blij mee. Het is dan ook niet verrassend dat deze berijders extra zuinig zijn op hun voiture!’ aldus Anne Lobbes, woordvoerder van Citroën. Parkeerschades zijn van oudsher veel voorkomend en een bron van ergernis. Diverse voorzieningen op de auto kunnen parkeerschades voorkomen, zoals de Airbumps ® bij de Citroën C4 Cactus die de auto beschermen tegen dergelijke schade. Parkeersensoren en achteruitrijcamera zorgen ervoor dat een paar extra ‘ogen’ verschaft wordt aan de bestuurder.

JONGEREN MEESTE KANS OP SCHADE
Jongeren tot 25 jaar zijn de slechtste chauffeurs, zo blijkt uit onderzoek. Zij reden ruim 25% meer schade dan gemiddeld. De leeftijdsgroep van 56 tot en met 65 jaar rijdt de minste schade, 14% minder dan het gemiddelde.

NEDERLANDER ZUINIG OP NIEUWE AUTO
In auto’s tot en met 1 jaar oud, wordt tot 46% minder schade gereden dan gemiddeld. Zodra een auto 2 jaar oud is, gaan Nederlanders een stuk minder voorzichtig om met hun nieuwe bolide. Bestuurders van auto’s van 2 en 3 jaar oud rijden slechts 6% minder schade dan gemiddeld. Meer informatie? Alle cijfers per provincie én de onderzoeksverantwoording staan op BesteChauffeur.nl.

Top