Verwijzing in seconden
Citroen-C3-Sain-James-limited-edition-600

Nieuwe Citroën C3 Saint James Limited Edition

Ultieme expressie van French Casual Chic, gelimiteerde uitvoering met unieke details.

  • Citroën en Saint James lanceren unieke uitvoering: de C3 Saint James
  • Voortzetting van samenwerking die 2019 in Japan begon
  • Citroën en Saint James delen merkwaarden, o.a. op gebied van erfgoed en menselijke toewijding, waarbij kwaliteit, technische producten en een combinatie van chic en casual centraal staan
  • C3 Saint James limited edition gebaseerd op de Feel-uitvoering met enkele unieke in- en exterieurkenmerken
  • Orderboeken openen op 3 juni, levering start in september 2021

 

2019 markeert het begin van een menselijk avontuur en een prachtige ontmoeting gebaseerd op gemeenschappelijke waarden. Het begin van een ontmoeting tussen Citroën en Saint James: twee welbekende en eeuwenoude merken met een sterke focus op erfgoed. De ontmoeting tussen de twee merken resulteerde in eerste instantie in een unieke uitvoering van de Citroën C3 voor de Japanse markt, geproduceerd in een oplage van slechts 350 stuks. Dat smaakte naar meer.

Al sinds de eerste ontmoeting is er een hechte band ontstaan tussen Citroën en Saint James. Het modemerk ontstond in 1889 in de kustplaats Saint James. De link met de zee is duidelijk terug te zien in de collectie, aangezien het merk zich sterk focust op een 'casual chique' maritieme stijl. Het assortiment bestaat uit traditionele marinière matrozenjassen tot reeferjacks, broeken en overhemden. Comfort en hoogwaardige kwaliteit staan hoog in het vaandel, precies zoals bij Citroën ook al meer dan honderd jaar het geval is.

In navolging van het succes van de eerste samenwerking in Japan hebben Citroën en Saint James een speciale uitvoering van de C3 ontwikkeld voor de internationale markt. De nieuwe C3 Saint James limited edition wordt geleverd in Frankrijk (inclusief Franse overzeese departementen en territoria), het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Japan.

Trendy model vormt de basis
De C3 is de wereldwijde bestseller van Citroën. Van de huidige, derde generatie van het veelzijdige B-segment model zijn sinds de lancering al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Uniek aan de C3 is zijn – in dit segment – ongeëvenaarde comfort, maar ook de mate waarin klanten de auto kunnen personaliseren. In die zin vormt de C3 de perfecte basis voor een speciale, extra luxueuze en sfeervolle uitvoering in samenwerking met Saint James.

Exterieurdesign
De Citroën C3 Saint James limited edition is gebaseerd op de reeds rijk uitgeruste Feel. De speciale versie wordt gekenmerkt door het contrasterende dak in zwart of wit, gecombineerd met het White Color Pack. Het model is leverbaar in de carrosseriekleuren Elixir Red, Perla Nera Black, Steel Grey, Platinum Grey en Polar White, met uitzondering van Spring Blue. Ook kenmerkend voor de C3 Saint James zijn de 16-inch Hellix Diamond Cut lichtmetalen wielen.De C3 Saint James is direct te herkennen aan de blauwe, witte en rode daksticker, gesigneerd door Saint James. De Saint James-handtekening is ook te vinden onder de achteruitkijkspiegel op een exclusief metalen plaatje in de geest van het blauw-wit-rode patroon, geassocieerd met het beroemde Saint James-logo. De limited edition is ook voorzien van een specifieke C-stijl sticker in de kleuren van het merk Normandy, die ook bij de daksticker past.

Interieurdesign
In het interieur wordt het kleurenthema van Saint James voortgezet. Uiteraard ontbreken de Advanced Comfort-stoelen niet voor maximaal comfort. De stoelen zijn grijs gestoffeerd. Een decoratieve chevronband met het label Saint James op het bovenste deel van de rugleuning en rode stiksels boven de band doen denken aan wollen klossen (bobbins) en de kenmerkende streep van het beroemde marinière-zeemansjasje. Deze decoratieve band was ook te vinden op de elleboogstukken van Normandische truien. De zitvlakken van de stoelen en delen van het dashboard zijn afgewerkt met witte stiksels. Het interieur heeft ook een decoratieve blauwe en rode deurriem met een Saint James-drukknop op het bestuurdersportier, evenals een plaquette onder de versnellingspook met het Saint James-logo, dat onlosmakelijk verbonden is met Mont Saint-Michel.

Dagelijkse sereniteit en nuttige technologie
De Citroën C3 doet geen concessies aan het comfort aan boord, waardoor de klanten zich ‘thuis’ voelen. De C3 Saint James is uitgerust met een met leder bekleed stuurwiel( niet in combinatie met de EAT6 automatische transmissie), vier elektrisch bedienbare ramen en extra getint glas (als aanvulling op de uitrusting van de Feel). De C3 Saint James profiteert ook van alle rijhulpsystemen van Feel-uitvoering en maakt parkeren nog gemakkelijker met de toevoeging van parkeersensoren en een achteruitkijkcamera. De limited edition is leverbaar met keuze uit twaalf rijhulpsystemen en vijf connectiviteitstechnologieën, zoals Citroën Connect Nav op het 7-inch touchscreen.

Prijzen
Citroën levert de C3 Saint James limited edition alleen met de PureTech 110 benzinemotor.
Er is keuze uit twee transmissies:handgeschakeld:

PureTech 110 S&S BVM6, vanaf € 23.690 rijklaarautomaat:
PureTech 110 S&S EAT6, vanaf € 25.690 rijklaar

De orderboeken van de C3 Saint James limited edition openen op 3 juni. De levering start in september 2021.

 

Top