Verwijzing in seconden
C4_Cactus_verkiezing

C4 Cactus wint "World Car Design of the Year"

Op 2 april jl. won de Citroën C4 Cactus de prestigieuze World Car Design of the Year Award 2015 op de New York International Auto Show. Een internationale jury kent deze prijs ieder jaar toe aan de auto die met slimme innovaties en een geheel eigen stijl de gevestigde orde weet uit te dagen en grenzen durft te verleggen.

Dit jaar wist de Citroën C4 Cactus de meeste stemmen te vergaren. Het ontwerp, dat functie en vorm met elkaar verenigt, en de gedurfde stilistische statements liggen ten grondslag aan het succes van de C4 Cactus. De internationale prijs is een opsteker voor de creativiteit en de durf van Citroën's ontwerpen.

Citroën won deze prijs ook in 2006
Met het winnen van deze prijs treedt de Citroën C4 Cactus toe tot de eregalerij van illustere prijswinnaars. Zo wonnen de afgelopen jaren modellen als de BMW i3, de Jaguar F-Type, de Range Rover Evoque en de Aston Martin Rapide deze prijs.

Overigens was dit niet het eerste succes van Citroën in de elf jaar oude ‘World Car of the Year’. In 2006 won de C4 Coupé ook de design prijs, en al vier keer wist Citroën door te dringen tot de finale.

Linda Jackson, CEO van Citroën: "deze prestigieuze prijs beloont de durf en de creativiteit van het merk Citroën. De C4 Cactus belichaamt de identiteit van ons merk. De styling van Citroën is baanbrekend. Dit is wat klanten verwachten van Citroën en dit is de reden waarom we al meer dan 90 jaar zo succesvol zijn. En er zullen nog meer verrassingen komen!"

Al meer dan 30 internationale prijzen voor C4 Cactus
Deze belangrijke prijs is de nieuwste in een reeks van meer dan 30 internationale onderscheidingen die de Citroën C4 Cactus sinds de lancering mocht ontvangen. Het bijzondere model krijgt erkenning van zowel professionals en het grote publiek: al meer dan 60.000 enthousiaste klanten in Europa hebben een C4 Cactus besteld.

Top