Verwijzing in seconden
Tjerk van Lint met zijn C6

CITROËN 100 JAAR – C6 & TJERK VAN LINT

Tjerk van Lint is aanmerkelijk jonger dan het 100-jarige Citroën maar heeft toch al flink ervaring met het Franse merk. Als we hem vragen naar zijn belevenissen, meldt hij terloops dat hij nu over zijn 13e Citroën beschikt. En dat terwijl hij zijn rijbewijs nog maar 7 jaar heeft!

 

De Citroën AX heeft Tjerks hart als eerste gestolen: ‘Een AX 1.1i Harmonie uit 1996, gekocht op mijn 16e voor maar liefst 200 euro. Het AX'je was erg goed gebruikt, zat vol met deuken en ook op technisch gebied zat er werk aan. Maar dat deerde me niet, het was namelijk wel mijn eerste autootje en mijn eigen Citroën! Ik heb sindsdien altijd een enorme zwak voor de AX gehad, ooit komt er zeker weer eentje, als auto voor erbij’.

 

En dan de huidige Citroën van Tjerk: een Citroën C6. ‘Al vanaf het begin is het mijn droomauto geweest. Toen mijn vader een groene 2.7 HDiF in bezit had was ik 18 jaar oud, en toen ik voor het eerst in die auto reed dacht ik: ooit moet en zal ik zelf zo'n wagen hebben. Nu is het dus eindelijk zover! Ik heb bewust gezocht naar een handgeschakelde 2.2 HDiF, dat het de meest luxe Exclusive uitvoering is, is een leuke bijkomstigheid. De auto heeft voor mij slechts 2 eigenaren gehad en is altijd stipt onderhouden, ik ben erg blij dat ik zo'n goed exemplaar voor een nette prijs heb kunnen vinden. Het bezitten van een C6 is dus een droom die uitkomt, ik geniet er elke dag van en hoop dat nog lang te kunnen doen’!

 

De Citroën C6 is nog maar 2 maanden bij Tjerk, maar hij heeft er al ruim 3.000 kilometer mee gereden voor een vakantie en ervaart deze luxe voiture als de ideale reisauto. Naast de C6 bezit Tjerk ook een BX GTI uit 1987.

En als geld geen rol zou spelen? Dan is het antwoord volmondig: ‘De Citroën SM! Dat vind ik toch wel de ultieme Citroën, wat een prachtig ontwerp, en wat een geweldige techniek!

 

Tjerk van Lint rijdt in zijn Citroën C6

 

Deur en interieur Citroën C6

 

Neus Citroën C6

Top