Doorgaan
CITROËN Ë-JUMPY HYDROGEN
Een nog uitgebreider gamma geëlektrificeerde bedrijfsauto's
03/07/2021
De Citroën ë-Jumpy Hydrogen is de nieuwe aanwinst in het gamma elektrische bedrijfsauto's van Citroën. Een bestelwagen die de voordelen van een brandstofcel op waterstof en een elektrische aandrijflijn met een oplaadbaar accupakket combineert.
 
Met de Citroën ë-Jumpy Hydrogen heeft Citroën het meest uitgebreide gamma geëlektrificeerde bedrijfsauto's in huis, om te voldoen aan de nieuwe wensen van professionals. Vanaf 2021 zullen alle bedrijfswagenmodellen van Citroën leverbaar zijn in een geëlektrificeerde uitvoering. De 100% elektrische ë-Jumpy is nu al leverbaar en de My Ami Cargo, de ë-Berlingo Van, de ë-Jumpy Hydrogen en de ë-Jumper volgen vanaf de zomer.
 

Met het oog op de nieuwste milieu-uitdagingen en maatschappelijke belangen zet Citroën in 2021 nieuwe energiebronnen in met de Citroën ë-Jumpy Hydrogen. Een elektrische bestelwagen met een brandstofcel in combinatie met een oplaadbaar accupakket, een primeur voor het merk. De diverse componenten zijn zo in het ontwerp van de auto geïntegreerd dat het oorspronkelijke laadvermogen volledig intact blijft.
De Citroën ë-Jumpy Hydrogen heeft een actieradius van meer dan 400 km. De drie koolstofvezel waterstoftanks, met een opslagdruk van 700 bar, zijn vlak bij het accupakket onder de voorstoelen ingebouwd en kunnen in slechts 3 minuten worden gevuld. De Citroën ë-Jumpy Hydrogen wordt volledig elektrisch aangedreven. De elektriciteit wordt geleverd door de op waterstof werkende brandstofcel van 45 kW en door het accupakket van 10,5 kW die de voeding van de aandrijflijn automatisch van de brandstofcel overneemt als de waterstoftanks leeg zijn. Het accupakket wordt automatisch opgeladen met de door de brandstofcel op waterstof opgewekte elektriciteit, of door de auto met de kabel aan te sluiten op een laadpunt voor elektrische auto's.