Verwijzing in seconden
-01-CITROEN-BEDWINGT-ELEKTRISCH-DE-SAHARA

CITROËN BEDWINGT ELEKTRISCH DE SAHARA

• 100 jaar na heldhaftige Sahara-expeditie gaat Citroën wederom het avontuur aan

• Ë.PIC 2022: epische elektrische cruise door grootste woestijn ter wereld

 

Citroën gaat 100 jaar na de heldhaftige doorkruising van de Sahara opnieuw het avontuur aan. De door André Citroën ontwikkelde halfrupsvoertuigen van toen maken de spannende reis samen met gloednieuwe elektrische Citroëns. Ë.PIC, de epische elektrische cruise door de grootste woestijn ter wereld, vindt exact 100 jaar na dato plaats, van 19 december 2022 tot en met 7 januari 2023.

 

Dezelfde bestemming, dezelfde daadkracht en dezelfde ambitie… Citroën kondigt vandaag tijdens de Rétromobile 2020 aan opnieuw de Sahara te gaan doorkruisen. De avontuurlijke expeditie is niet alleen een eerbetoon aan het helfdhaftige, en wereldwijd gevolgde avontuur van toen, maar is vooral een viering van de doorbraak van de elektrische auto. Het is het doel om de historische 3.170 kilometer lange route van toen na te rijden: 200 km van Touggourt naar Ouargala, 770 km van Ouargala naar In-Salah, 800 km van In-Salah naar Silet en vervolgens 500 km van Silet naar Zaouaten. De expeditie rijdt daarna een route van zo’n 900 km van Zaouaten naar eindpunt Timbuktu.

 

Kaart Sahara met route

Elektrisch avontuur

Op 19 december 1922 startte Citroën als eerste automerk ter wereld met haar epische reis dwars door de grootste woestijn op aarde. Het materieel: 5 halfrupsvoertuigen met de klinkende namen Scarabé d’Or, Croissant d’Argent, Tortue Volante, Boeuf Aps en Chenille Rampante. André Citroën richtte in 1921 een speciale afdeling op om de 5 expeditievoertuigen te ontwikkelen, die stuk voor stuk een uithangbord waren voor de daadkracht, innovatie en know-how van het merk. 100 jaar later gaat Citroën opnieuw de uitdaging aan, met dezelfde ambitie, en nu elektrisch. Het konvooi dat in 2022 aan de start zal staan, bestaat niet alleen uit nog te introduceren elektrische modellen, maar ook uit een futuristische, emissievrij rijdende concept car. Citroën maakt daarnaast ook met trots een knipoog naar de vorige expeditie; twee replica’s van de halfrupsvoertuigen van toen, de Golden Scarab en Silver Crescent, rijden ook mee. De Golden Scarab is deze week te bewonderen op de Citroën-stand tijdens de Rétromobile 2020, één van de grootste klassiekerbeurzen van Europa.

Top