Doorgaan

CITROËN C1 ZWAAIT UIT: C3 YOU! ALS AANTREKKELIJK ALTERNATIEF

28/01/2022

De Citroën C1 gaat met pensioen. Het laatste exemplaar rolt van de band in de Tsjechische fabriek in Kolin. Het compacte model speelde een grote rol in het A-segment, maar maakt vanwege veranderingen in de markt plaats voor andere modellen. Gelukkig is er nu al een betaalbaar alternatief beschikbaar. Voor wie zoekt naar ruimte en veelzijdigheid, maar ook waarde hecht aan wendbaarheid en veel waar voor zijn geld is de Citroën C3 You! een aantrekkelijk alternatief.

Sinds 2005 zorgt de Citroën C1 voor een frisse wind in het compacte segment. In die periode heeft het model bijna 1,2 miljoen klanten voor zich gewonnen. Met zijn verleidelijke en ietwat ondeugende uitstraling, compacte afmetingen met een lengte van 3,46 meter en optimale wendbaarheid is de C1 ideaal voor het drukke stadsleven en daarbuiten.

De tweede generatie C1 die in 2014 werd geintroduceerd, voldeed aan alle verwachtingen, met keuze uit drie of vijf portieren en zelfs een elektrisch zonnedak voor de mooie zomerdagen. Met een 7-inch touchscreen met Mirror Screen bood hij bovendien alle functies van een smartphone. Ook kenmerkend waren de vele personalisatiemogelijkheden waarmee de C1 was te weerspiegelen aan zijn eigenaar. Er waren zelfs speciale uitvoeringen in samenwerking met onder andere Jean Charles de Castelbajac en het magazine ELLE.

Citroën C3 You!
Het wegvallen van de Citroën C1 opent de weg voor de Citroën C3 You! als aantrekkelijk alternatief. De Citroën C3 You! kenmerkt zich door een onderscheidend uiterlijk en is uitgerust met veel luxe opties
en moderne connectiviteit. Deze versie is gebaseerd op het uitrustingsniveau Live en biedt alles wat van een compacte auto wordt verwacht: individualiteit, gebruiksgemak, ontspanning, wendbaarheid en comfort: zowel voor korte stadsritten als lange reizen.

Tot de standaarduitrusting behoren zaken als airco, een DAB+-audiosysteem, Bluetooth, stoelverwarming voorin, verwarmbare en elektrisch inklapbare buitenspiegels, mistlampen, cruise control en Lane Departure Warning. Het exterieur valt op door de toevoeging van standaard White exterieuraccenten (sierlijsten, mistlampen en buitenspiegelkappen) en een specifieke You! C-stijl-sticker. De Citroën C3 You! combineert het praktische met het aantrekkelijke en vormt daarmee een sterk aanbod voor de prijsbewuste klant.

€ 2.300 voordeel
Dankzij de rijke uitrusting en de scherpe vanafprijs biedt de Citroën C3 You! een klantvoordeel van maar liefst € 2.300 ten opzichte van het uitrustingsniveau Live. De consumentenprijs bedraagt € 17.990 in combinatie met de PureTech 83 S&S benzinemotor met handgeschakelde versnellingsbak. Via Citroën Private Lease is de C3 You! al te rijden vanaf € 310 per maand (o.b.v. 60 maanden, 10.000 km/jaar en twaalf schadevrije jaren).