Doorgaan

CITROËN C4 EN 100% ELEKTRISCHE Ë-C4 SUCCESVOLLE INTRODUCTIE IN EUROPA

21/09/2021
De Citroën C4 en ë-C4 kwamen begin 2021 in Europa op de markt en hebben nu al een plaats veroverd in de top van het felbevochte C-segment bij de hatchbacks. De C4 en ë-C4 zijn sterke spelers in deze markt en hebben in zes maanden tijd al meer dan 30.000 Europese* klanten voor zich gewonnen.

Met de nieuwe C4 maakt Citroën dankzij de gewaagde vormgeving en het bekende comfort een sterke comeback in het segment van compacte hatchbacks. Als enige in dat segment biedt de Citroën C4 ook volledige keuzevrijheid voor de aandrijving dankzij de volledig elektrische versie. Daarmee drukt hij ook zijn stempel op de Europese verkopen van elektrische auto’s en staat hij zelfs op het podium als het gaat om het aantal verkochte elektrische compacte hatchbacks”, zegt Arnaud Ribaud, Director Sales & Marketing bij Citroën.
 
Citroën C4 succesvol aan kop in Frankrijk!
De nieuwe Citroën C4 en ë-C4 hebben zich al snel bewezen op de Franse markt.
 
  • De eerste plaats voor de particuliere verkopen bij de hatchbacks in het C-segment over de eerste helft van 2021. In juli en augustus bestendigden de C4 en ë-C4 het succes. Met een marktaandeel van 19 procent in het segment staat de nieuwe Citroën C4 boven de Volkswagen Golf op de verkoopranglijst.
  • In het algemene C-hatchbacksegment staat de nieuwe C4 over de eerste zes maanden van het jaar op de derde plaats, met een marktaandeel in het segment van 13,3 procent.
 
Fantastische prestatie in Europa
In Spanje, het land waar het model wordt geproduceerd, staat de nieuwe C4 na het eerste halfjaar van 2021 op de tweede plaats in het segment van de compacte hatchbacks. Met een marktaandeel in het segment van 9,5 procent moet hij in Spanje alleen de Toyota Corolla nog voor zich laten. In Portugal neemt de nieuwe Citroën de derde plaats in binnen het segment van de compacte hatchbacks, met een marktaandeel van bijna 12 procent.

De nieuwe Citroën C4 doet het ook bijzonder goed in Italië en België, waar hij op de zesde plaats staat in zijn segment.

Citroën ë-C4 verovert geleidelijk ook het segment van de compacte elektrische auto’s
De nieuwe ë-C4, de volledig elektrisch aangedreven versie van de C4, gaat eveneens een zonnige toekomst tegemoet. Nu al is hij goed voor 15 procent van het totale aantal C4-registraties in Europa. In Nederland is zelfs 38 procent van alle verkochte C4’s een ë-C4, in Duitsland is dat 27 procent en in het Verenigd Koninkrijk is dat 20,5 procent. In Frankrijk is de ë-C4 goed voor 10,2 procent van alle C4-registraties, een aandeel dat echter maandelijks toeneemt.

Na de eerste zes maanden op de markt stond de ë-C4 al op de derde plaats in het segment van compacte elektrische hatchbacks in Europa, met een marktaandeel in dat segment van 8 procent, net achter de Volkswagen ID.3 en de Nissan Leaf. In sommige landen heeft de Citroën ë-C4 zelfs nog betere resultaten geboekt. In Spanje heeft hij in zijn segment een marktaandeel van maar liefst 28,5 procent, in Frankrijk staat hij op de derde plaats met een aandeel van 22 procent en in Italië heeft de ë-C4 een segmentaandeel van 14,6 procent.

Een nieuw concept voor een compacte hatchback
Met hun gewaagde vormgeving belichamen de C4 en ë-C4 een nieuw concept in het segment van de compacte hatchbacks. Met zijn hoogte en assertieve uitstralinging combineert de carrosserie de elegantie en dynamiek van een hatchback met SUV-kenmerken als kracht en karakter. Het warme, moderne en hightech interieur straalt nadrukkelijk comfort uit.
De Citroën C4 en ë-C4 bieden de keuze uit drie motoriseringen. De 100 kW (136 pk) sterke elektromotor biedt met een actieradius van 350 kilometer aanzienlijke vrijheid. De Euro 6d benzinemotoren van de nieuwste generatie leveren vermogens van 73 tot 114 kW (100 tot 155 pk) en de dieselmotoren leveren 81 tot 96 kW (110 tot 130 pk).

Met de C4 en ë-C4 houdt Citroën zich aan zijn belofte op gebied van welzijn en comfort aan boord! Het rijcomfort is gegarandeerd dankzij het Progressive Hydraulic Cushions®-onderstel en de Advanced Comfort-stoelen. Het comfort is ook te danken aan de genereuze interieurrruimte, de slimme opbergmogelijkheden en het brede aanbod van technologieën, zoals de head-updisplay.