Verwijzing in seconden
nieuws_nieuwe_cs3.jpg

CITROËN MAAKT DETAILS EN PRIJZEN NIEUWE CITROËN C3 BEKEND

Amsterdam, 1 september 2016 -  Eind juni werd de Nieuwe Citroën C3 onthuld en vandaag maakt Citroën meer details bekend voor de introductie van deze auto op de Nederlandse markt. De Nieuwe Citroën C3 is een frisse en comfortabele auto geworden die qua uitrusting een nieuwe maatstaf in het B-segment brengt. De vanafprijs van de Nieuwe Citroën C3 is 13.900€ [incl. BTW/BPM], waarmee deze auto op nagenoeg hetzelfde prijsniveau wordt aangeboden als de huidige variant. 


CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën staat van oudsher bekend op het gebied van comfort. Het Citroën Advanced Comfort programma geeft een nieuwe, moderne invulling van het begrip comfort. Bij de ontwikkeling van de Nieuwe Citroën C3 stond dit programma centraal. Dat heeft niet alleen geresulteerd in een weergaloos rijcomfort maar ook in een geluidsisolatie die tot de top in het segment behoort, brede en comfortabele stoelen, een licht en aantrekkelijk interieur, grote en praktische opbergvakken, veel ruimte voor passagiers en bagage en het gebruik van zachte en warme materialen. Allemaal zaken die bijdragen aan het comfort van bestuurder en passagiers.

De Nieuwe Citroën C3 is voorzien van de laatste technologieën, die tot dusver alleen maar mogelijk waren op auto’s uit het hogere segment. Een aantal van deze zaken is zelfs standaard op alle versies van de Nieuwe C3.


ConnectedCAM Citroën
De ConnectedCAM Citroen is een Full HD-camera met een GPS, een intern geheugen van 16 GB en een speciale sensor. Hij is optioneel verkrijgbaar vanaf het uitrustingsniveau Feel en is ingebouwd in de binnenspiegel.

De camera registreert automatisch wat de bestuurder door de voorruit ziet. Er kunnen foto’s en video’s mee worden gemaakt. De met de ConnectCAM Citroën genomen foto’s en video’s kunnen worden gedeeld op sociale netwerken. Bij een aanrijding kunnen de opgeslagen beelden mede als bewijslast dienen, daar na impact de beelden van 30 sec voor de impact en 60 sec na de impact worden opgeslagen.

 

Citroën Connect Navigatie
Het nieuwe Citroën Connect Navigatie systeem dat we al kennen uit de Nieuwe Citroën Jumpy en C4 Picasso facelift is ook leverbaar op de Nieuwe Citroën C3. Dit betekent:

- 7inch capacitief touchscreen
- Real-time verkeersinformatie via TomTom Traffic met gratis updates (data via telefoon of Citroën Connect Box) 
- Adres, prijsinformatie en direct navigeren naar tankstations
- Adres en direct navigeren naar parkeergarages met real-time het aantal beschikbare parkeerplaatsen
- Weergave weerbericht op de ingestelde route
- Spraakbesturing van navigatie, telefoon en audio.

 

Lane Departure Warning System
Waarschuwt de bestuurder met behulp van een camera boven aan de voorruit door middel van een pictogram en geluidssignalen wanneer de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld. Standaard op alle versies.


Coffee Break Alert
Dit systeem, dat standaard is op alle versies, waarschuwt de bestuurder als het tijd is om de autorit even te onderbreken voor een pauze.


Dodehoekdetectie
De dodehoekdetectie geeft via een pictogram in de buitenspiegels aan of er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Dodehoekdetectie is tegen meerprijs verkrijgbaar op het uitrustingsniveau Shine.


Snelheidslimitietherkennings- en snelheidsadviessysteem
Dit systeem herkent borden met een snelheidslimiet en geeft de informatie door aan de bestuurder. Deze snelheid kan worden gebruikt als ingestelde snelheid van de cruise control/snelheidsbegrenzer. Ook dit is, inclusief de cruise control, standaard op alle versies.

Naast al deze zaken die men in dit segment niet vaak tegenkomt, zeker niet als standaarduitrusting, zijn alle versies (met uitzondering van de PureTech 68) standaard uitgerust met Hill Start Assist en is een achteruitrijcamera en Keyless Entry & Start verkrijgbaar tegen meerprijs.

 

MOTORISATIES VAN DE LAATSTE GENERATIE

De Nieuwe Citroën C3 is leverbaar met PureTech benzinemotoren en BlueHDi dieselmotoren van de laatste generatie:

- 1.2 PureTech met 68, 82 of 110pk
- 1.6 BlueHDi met 75 of 100pk

De 1.2 PureTech 110pk zal vanaf februari 2017 ook leverbaar zijn met de EAT6 6-traps automatische versnellingsbak.

Op het uitrustingsniveau Shine is het mogelijk diverse personaliseringen aan te brengen:

-   Keuze uit 9 carrosseriekleuren
-   Keuze uit drie kleuren voor het dak (zwart, wit of rood)
-   Wel of geen Airbumps®
-   Buitenspiegelkappen in de gekozen dakkleur
-   Witte kleuraccenten in de Airbumps® bij zwart en wit dak (rood bij rood dak)
-   Zwarte sierlijsten bij mistlampen vóór (wit bij wit dak en rood bij rood dak)

Ook het interieur is te personaliseren. Naast het standaardinterieur zijn er drie andere mogelijkheden:

-    Metropolitan Grey
-    Urban Red
-    Hype Colorado

De interieurambiance verschillen van elkaar door specifieke stoelbekledingen, een specifieke afwerking van de riemen aan de portierpanelen, de armsteunen en het dashboard, en de kleuraccenten.

De Nieuwe C3 is met private lease al beschikbaar vanaf €259,- per maand. Daarmee ligt het tarief duidelijk onder het tarief van de huidige C3.

De introductie bij de Nederlandse Citroën-dealers is voorzien voor november 2016, maar vanaf vandaag al is de Nieuwe Citroën C3 te bestellen. De nieuwe Citroën C3 is nu naar wens samen te stellen via de Car Configurator. Of bekijk de showroom.

Top