Verwijzing in seconden
-00-CITROEN-MET-WERELDPRIMEUR-OP-HET-AUTOSALON-BRUSSEL-2020

CITROËN MET WERELDPRIMEUR OP HET AUTOSALON BRUSSEL 2020

  • Drie primeurs in “La Maison Citroën” in hal 3
  • Wereldpremière voor C5 Aircross SUV Hybrid met tot 50km* elektrische range
  • Benelux-debuut voor Ami One Concept en SpaceTourer The Citroënist Concept

 

Citroën trapt 2020 af in stijl met een grote présence op het Autosalon van Brussel. In “La Maison Citroën” staan binnenkort drie primeurs te schitteren, samen met de overige modellen uit de brede line-up. Het grootste nieuws in Brussel is de C5 Aircross SUV Hybrid, de nieuwe ë-Comfort Class Silent Urban Vehicle met geavanceerde plug-in hybrid-technologie. Citroën neemt ook twee Benelux-primeurs mee naar de Belgische hoofdstad: de Ami One Concept én de SpaceTourer The Citroënist Concept.

 

De wereldprimeur van Citroën in Brussel is belangrijk nieuws voor Nederland omdat plug-in hybrides weer interessant zijn. De extra lage bijtellingstarieven van weleer zijn weliswaar niet meer van toepassing, maar werkgevers scherpen hun leaseregelingen steeds verder aan, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Citroën C5 Aircross SUV Hybrid is daarom met zijn emissievriendelijke aandrijflijn met een gemiddeld verbruik van 1.7l/100km* en een gemiddelde CO2-uitstoot van 39* g/km een zeer interessante auto. De deels van MRB vrijgestelde plug-in hybrid combineert alle voordelen van 100% elektrisch rijden van dagelijkse korte ritten met de veelzijdigheid en de actieradius van een schone en zuinige benzinemotor voor het afleggen van lange(re) afstanden.

C5 Aircross SUV Hybrid

 

Met zijn emissievriendelijke en geraffineerde aandrijflijn legt C5 Aircross SUV Hybrid, de eerste van een nieuwe lichting geëlektrificeerde Citroëns, de lat nóg hoger in zijn segment. Hij is daarnaast de ultieme ambassadeur van het Citroën Advanced Comfort® programma. Met zijn ingenieuze onderstel met Progressive Hydraulic Cushions®, waarop liefst twintig patenten zijn geregistreerd, strijkt hij met gemak elk slecht wegdek glad. De Advanced Comfort Seats bieden de inzittenden een ongekende zitervaring en op de tweede rij heeft C5 Aircross SUV Hybrid drie ruime, verstel-, verschuif- en neerklapbare stoelen. Naast de fluisterstille elektrische aandrijving is de stilte in het interieur te danken aan de speciale akoestische ruiten die nog minder exterieurgeluid binnenlaten.

 

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid combineert een krachtige en schone, 180 pk sterke PureTech benzinemotor met een 80 kW sterke elektrische motor en de speciale ë-EAT8-transmissie. De elektromotor wordt gevoed door een 13,2 kWh sterke Li-Ion batterij die het mogelijk maakt om tot 50* kilometer elektrisch te kunnen rijden. In hybridemodus heeft de voorwielaangedreven SUV de beschikking over een systeemvermogen van 225 pk en een maximumkoppel van 320 Nm.

 

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid is nu te bestellen. De eerste exemplaren van deze plug-in hybrid arriveren medio juli bij de Nederlandse Citroën-dealers. Hij is ook beschikbaar als zeer rijk uitgeruste en scherpe geprijsde Business Edition vanaf € 41.740**, met een lage bijtelling vanaf € 286***.

 

Brug

De nieuwe C5 Aircross SUV Hybrid is een belangrijk onderdeel van het elektrificatie-offensief van het merk en slaat een brug naar volledig elektrisch rijden. In navolging van de elektrische C-ZERO en de Berlingo (Multispace) wordt begin dit jaar de elektrische Jumper geïntroduceerd. Later dit jaar introduceert Citroën de emissievrije Jumpy, die op zijn beurt in 2021 wordt gevolgd door de elektrische New Berlingo VAN. In de loop van 2020 trekt Citroën het doek van nog meer nieuwe (deels) elektrische modellen.

Ami One Concept

Ami One: de ultieme elektrische (deel)auto voor urban mobility

Het Ami One concept, die in Brussel zijn Benelux-debuut beleeft, is een voorbode van een nieuwe elektrische (deel)auto die perfect geschikt is voor stedelijke mobiliteit. Ami One laat daarbij zien hoe comfortabel en gebruiksvriendelijk ‘urban mobility’ kan zijn. Met zijn ultracompacte formaat is hij super wendbaar én vrijwel overal te parkeren. Het ingenieuze canvas cabriodak maakt het mogelijk om nog intenser van de stad te genieten. Ook met zijn eenvoudige bediening en heerlijke stoelen voorkomt Ami One veel stads-stress. Gebruikers kunnen de (deel)auto met de smartphone ontgrendelen en door hem in de speciale houder te plaatsen, vindt automatisch een koppeling met Ami One plaats. Apps worden dan in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd en zijn via het display van de auto of met stemcommando’s te bedienen. Eenmaal aangekomen op de bestemming, kan de gebruiker Ami One in deelfunctie simpelweg achterlaten. Na het vergrendelen met de smartphone is de auto weer klaar voor een volgende gebruiker. Met zijn actieradius van 100 kilometer is Ami One klaar voor intensief stadsgebruik.

SpaceTourer The Citroënist Concept

SpaceTourer The Citroënist Concept

De derde primeur in Brussel is SpaceTourer The Citroënist Concept. De naam van deze concept car zegt alles over zijn DNA. In de geest van het Citroën Advanced Comfort® programma maakt de SpaceTourer The Citroënist Concept avontuurlijk kamperen in alle comfort mogelijk voor vrije geesten. Het slimme ontwerp biedt veel ruimte voor passagiers én hun uitrusting. Hij beschikt onder meer over een slim opslagsysteem dat speciaal is ontworpen om de Rider The Citroënist by Martone, een unieke voor Citroën ontworpen fiets, te vervoeren. SpaceTourer The Citroënist Concept is speciaal ontwikkeld voor een vrij én connected leven. Het camperconcept heeft een ruimtelijke interieurindeling en een ingenieus pop-up dak. De luxueus afgewerkte cabine van SpaceTourer The Citroënist Concept is onder meer voorzien van een praktische en volledig verbonden multimedia-unit met een groot beeldscherm. De sterke en zuinige BlueHDi-motor, die ook kan rijden op duurzame biodiesel zorgt op elk moment voor veel vermogen en trekkracht.

 

De beste basis: de Bestelauto van het Jaar 2020

SpaceTourer The Citroënist Concept heeft niet alleen alles wat een avontuurlijke kampeerder zich maar kan wensen, maar ook het beste dat Citroën Bedrijfswagens te bieden heeft. De concept car is namelijk gebaseerd op Citroën Jumpy, die onlangs nog werd uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2020. Hij won de award om zijn perfecte mix van sterke eigenschappen. Zo maakte de Jumpy bij de vakjury een uitstekende indruk op het gebied van functionaliteit, comfort, rijeigenschappen, veiligheid én uitstraling. Hij scoorde daarnaast uitstekend op het brandstofverbruik. Uit de cijfers bleek dat de Jumpy zo zuinig is, dat geen andere bestelauto meer punten op dit onderdeel scoort.

 

De drie primeurs zijn, samen met een groot aantal andere Citroëns, te bewonderen van 10 tot 19 januari op de stand in hal 3 van het Brussel Expo.

 

*) Gemeten volgens de WLTP testmethode. Voorlopige cijfers die nog kunnen wijzigen.

**) Genoemde vanafprijzen van personenauto’s, zijn consumentenadviesprijzen en zijn inclusief BTW, BPM, recyclingsbijdrage, leges en de onvermijdbare kosten rijklaarmaken. Citroën Nederland B.V. behoudt zich het recht voor zonder nadere kennisgeving wijzigingen in uitvoeringen en/of prijzen aan te brengen.

***) Fiscale bijtelling gebaseerd op fiscale waarde van € 40.900 en een inkomstenbelastingpercentage van 38,10%.

Top