Verwijzing in seconden
blog_citroeninfilm.jpg

Citroën modellen op het witte doek

We kennen allemaal fragmenten uit bekende films waarin een auto de hoofdrol speelt. Bijvoorbeeld tijdens een spectaculaire achtervolging. Ook Citroën heeft een boeiende loopbaan op het witte doek. Uit onderstaande voorbeelden blijkt dat vooral klassiekers de voorkeur genieten.

Citroën in Pink Panther films

In de Pink Panther films worden al vanaf het begin diverse Citroëns gebruikt voor opnames. Bijvoorbeeld de oranje Citroën Méhari en de Citroën CX Prestige in Curse of the Pink Panther (1983). In The Pink Panther 2 uit 2009 zien we een Citroën DS 19 Cabriolet. Inspecteur Clouseau steekt zijn liefde voor het automerk niet onder (auto)stoelen of banken.

 blog_citroeninfilm.jpg

Bron: IMCDB.org

 

Citroën 2CV in James Bond – For your eyes only

In de James Bond film For Your Eyes Only uit 1981 ontsnappen Bond en Melina Havelock de villa van Hector Gonzales in een opvallende gele Citroën 2CV. De eigenaresse van de auto met het nummerbord M –1023-A was Melina. Zij en Bond stapten in dit voertuig, omdat de Lotus Esprit van 007 zichzelf vernietigde. De klassieke Citroën 2CV werd bijna volledig verwoest tijdens de spectaculaire achtervolging. Eén van de modellen die gebruikt werd tijdens het filmen vindt men ergens in Nederland, een andere in het Conservatoire Citroën in Aulnay-sous-Bois, vlak bij Parijs. Citroën bracht rond het uitkomen van de film zelfs een speciale Citroën 2CV 007 special op de markt, met op de deuren en voorkant het 007-logo.

 blog_citroeninfilm_1.jpg

Bron: Asset1.net

 

Citroën 2CV en Citroën Méhari - Le Gendarme met Louis de Funès

De Citroën 2CV en Citroën Méhari blijken uitstekend inzetbaar voor komische scènes. Zo maakte de Franse komiek Louis de Funès de Franse politie graag belachelijk in zijn Le Gendarme-films. In deze reeks van zes slapstickfilms speelt Louis de rol van inspecteur Cruchot. Er worden diverse capriolen uitgehaald met de Citroën Méhari en ook de Citroën 2CV blijkt een ‘humoristisch eendje’, blijkt uit de deze video.

Bron: Youtube

 

Citroën Méhari in Mees Kees op Kamp

Ook in Nederland zijn we dol op de Citroën Méhari. In Mees Kees op Kamp (2013) wordt het schoolhoofd in een rode (Hopi) variant weggebracht. Deze auto was in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar en de kleur Hopi werd alleen gemaakt van 1968 tot 1969. 

blog_citroeninfilm_2.jpg

Top