Verwijzing in seconden
wk2520_Citroen_gaat_voor_prolongatie_titel_Bestelauto_van_het_Jaar

CITROËN GAAT VOOR PROLONGATIE TITEL BESTELAUTO VAN HET JAAR

• Citroën Bedrijfswagens wederom genomineerd voor titel Bestelauto van het Jaar

• Berlingo, Jumpy én Jumper makens kans op belangrijkste prijs van de Nederlandse bedrijfswagenwereld

 

Citroën Bedrijfswagens blijft ook in deze roerige tijden volop in beweging. De range van prijswinnende modellen uit de stal van Citroën groeit hard, met als belangrijkste nieuwkomer de ë-Jumpy, de volledig elektrische versie van de Bestelauto van het Jaar 2020. De emissievrij rijdende besteller komt binnenkort naar Nederland en maakt indruk met z’n range tot 330 km (WLTP) en z’n praktische inzetbaarheid.

De line-up van Citroën Bedrijfswagens biedt elke ondernemer de beste oplossingen voor hun mobiliteitsuitdagingen. En dat wordt frequent erkend door de vakjury’s van de belangrijkste awards in de business. Zo is de Citroën Jumpy verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2020, vanwege de perfecte mix van sterke eigenschappen op het gebied van functionaliteit, comfort, rijeigenschappen, veiligheid én uitstraling.

De Jumpy werd daarboven verreweg het best beoordeeld op het gebied van gebruikskosten. Zo scoorde hij volgens de vakjury ten opzichte van de concurrentie “significant beter” op brandstofverbruik én de “bijzonder gunstige leasetarieven”. Uit de cijfers bleek dat de Jumpy zo zuinig is, dat geen andere bestelauto meer punten op dit onderdeel scoort.

3 nominaties
In september wordt de volgende Bestelauto van het Jaar gekozen en de kans is groot dat titelhouder Citroën zijn titel prolongeert. De jury heeft namelijk dit jaar wederom zowel de Berlingo Van (International Van of the Year 2019), de Jumpy als de Jumper genomineerd. Naast de grote winnaar van 2020, de Jumpy, scoorden de andere twee modellen ook een top-10-positie in de vorige verkiezing. Zo werd de Jumper hoog gewaardeerd om zijn lage brandstofkosten en de hoge functionaliteit. Het komt niet vaak voor dat een bedrijfswagenmerk met het gehele gamma in de top 10 van deze verkiezing is vertegenwoordigd.

Bestelauto van het Jaar
Aan de verkiezing Bestelauto van het Jaar doen alle in Nederland leverbare gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3.500 kg mee. De vakjury, die bestaat uit specialisten van onder meer leasemaatschappijen, carrosseriebedrijven (op- en ombouw) en bestelautojournalisten, beoordeelt de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers.
 
     

Top