Verwijzing in seconden
ORIGINS-2_DSK_747x400

COLLECTOR'S EDITION "ORIGINS": 100 JAAR DURF EN INNOVATIE VAN CITROËN

Als start van de festiviteiten voor het 100-jarig bestaan van het merk onthult Citroën een exclusieve Collector's Edition voor meerdere modellen uit het gamma: C1, C3, Compacte C3 Aircross SUV, Nieuwe C4 Cactus, C-Elysée en Grand C4 SpaceTourer. Deze uitvoeringen, een eerbetoon aan 100 jaar creativiteit en durf, worden in de loop van het eerste halfjaar van 2019 leverbaar.


Deze karaktervolle, sobere en elegante Collector's Edition kenmerkt zich door een eenheid in kleuren en materialen dankzij specifieke bronskleurige accenten, een kleur die verwijst naar de tandwielen die de oorsprong vormden van het Double Chevron-logo, en de vermelding "Origins since 1919". Elk model is bovendien voorzien van moderne voorzieningen die het gebruiksgemak vergroten.

 

In 100 jaar creativiteit en durf heeft Citroën altijd zijn geschiedenis eer aan gedaan door telkens opnieuw innovatieve auto's aan te bieden. Om het 100-jarig bestaan te vieren onthult Citroën deze maand, januari 2019, de Collector's Edition "Origins" voor meerdere modellen uit het huidige gamma (afhankelijk van het verkoopland): C1, C3, Compacte C3 Aircross SUV, Nieuwe C4 Cactus, C-Elysée en C4/Grand C4 SpaceTourer. Zes kenmerkende Citroën-modellen, met een volledig eigen designtaal, waarin de innovaties van het Citroën Advanced Comfort®-programma terug te vinden zijn.

 

EEN UNIEKE PERSONALISATIE

De 6 Origins-modellen zijn direct herkenbaar aan hun specifieke designelementen:

  • Elk model is leverbaar in verschillende chique en ingetogen carrosseriekleuren: wit, zwart en grijs.
  • Ook kan worden gekozen voor een twotone-combinatie met een zwart dak (C1, C3 en Compacte C3 Aircross SUV).
  • Deze Collector's Edition is aan de buitenzijde herkenbaar aan een specifieke Origins-presentatie, met bronskleurige grafische elementen die verwijzen naar de tandwielen die aan de wieg van het merk stonden. Zo zijn deze uitvoeringen voorzien van:

  - Stickers voor de buitenspiegelkappen en de achterstijlen (uitgezonderd C-Elysée en Grand C4 SpaceTourer)

  - Een sticker op de achterklep (alle modellen)

  - Een speciale sticker midden op het dak (C3)

  - Een speciaal Color Pack Bronze bestaande uit sierlijsten rondom de mistlampen en op de Airbumps® (C3, Nieuwe C4 Cactus), sierlijsten rondom de koplampen (Compacte SUV C3 Aircross) of naafdoppen (C1)

  - Een sticker "Origins since 1919" op de voorportieren van elk model

  • Andere onderscheidende designelementen: extra getinte zijruiten achter en achterruit, en zwarte lichtmetalen velgen (behalve C-Elysée en Grand C4 SpaceTourer)

In het interieur bieden deze speciale uitvoeringen een specifieke Origins-ambiance:

  • Deze harmonieuze interieurambiance onderscheidt zich door: een gevlamd grijze stoffen stoelbekleding met goudkleurige sierstiksels en "Origins"-badge (C3, Compacte SUV C3 Aircross en Nieuwe C4 Cactus), een met kunstleder Mistral met goudkleurige sierstiksels bekleed dashboardpaneel (C3) en speciale matten voor- en achterin.

 

OPENEN VAN DE ORDERBOEKEN IN FRANKRIJK

Deze voor meerdere modellen beschikbare Collector's Edition zal internationaal worden verkocht. In Frankrijk zijn C3, Nieuwe C4 Cactus en C4/Grand C4 SpaceTourer al in de Origins-uitvoering te bestellen. C1 en Compacte C3 Aircross SUV zullen in het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar komen in deze Collector's Edition (in Frankrijk).

Een moderne comfort- en veiligheidsuitrusting die aansluit op de wensen van de klant:

  • Collector's Edition C3 Origins: deze uitvoering van de veelzijdige compacte auto van het merk is gebaseerd op de Shine-uitvoering, aangevuld met: achteruitrijcamera, Citroën Connect Box met Pack SOS & Assistance, Citroën Connect Nav op 7 inch touchscreen, elektrisch bedienbare ruiten achter, Pack Safety 2 (Active Safety Brake, Driver Attention Alert, Collision Risk Alert, grootlichtassistent en zelfdimmende binnenspiegel).
  • Collector's Edition Nieuwe C4 Cactus Origins: deze uitvoering van de ultracomfortabele gezinsauto van het merk is gebaseerd op de Feel-uitvoering, aangevuld met: Citroën Connect Box met Pack SOS & Assistance, Citroën Connect Nav op 7 inch touchscreen, Mirror Screen, elektrisch inklapbare buitenspiegels en Advanced Comfort Seats.
  • Collector's Edition Grand C4 SpaceTourer Origins: deze uitvoering van de 5- en 7-zits MPV's van het merk is gebaseerd op de Live-uitvoering, aangevuld met: middenarmsteun voor bestuurder en voorpassagier, extra steun gevende Relax-hoofdsteunen vóór, Citroën Connect Box met Pack SOS & Assistance, Citroën Connect Nav met Mirror Screen-functie, 12 inch HD-panoramascherm, leeslampjes tegen de achterzijde van de rugleuning van de voorstoelen, neerklapbare rugleuning van de voorpassagiersstoel, mistlampen vóór met statische bochtverlichting, voorstoelen met massagefunctie en elektrische lendensteunverstelling.

 

Bekijk de video "100 jaar Citroën-comfort":

Top