Verwijzing in seconden
nieuwe_citroen_cactuc_ripcurl.jpg

COMBINEER SURFEN EN AUTO’S

Uniek, relaxt en 100% outdoor. Dat is de nieuwe Citroën C4 Cactus Rip Curl. De samenwerking tussen het automerk en surfmerk Rip Curl resulteerde in een betoverende variant van de C4 Cactus zoals we die al langer kennen. Op deze speciale serie introduceert Citroën de functie Grip Control en nieuwe stijlelementen die het sportieve karakter van de auto benadrukken. De C4 Cactus Rip Curl werd gepresenteerd op de autosalon van Genève en is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016. 

Deze auto is gebaseerd op de filosofie van de echte levensgenieter. Mensen met een voorliefde voor avontuur. Wie droomt van een auto om écht overal mee te komen, zou de Rip Curl van Citroën eens moeten ervaren. De auto is technologisch goed uitgerust, biedt uitstekende rijprestaties en heeft een stoere stijl.

Surfmerk Rip Curl
Maar waar komt die filosofie nu precies vandaan? Onder andere van het merk Rip Curl, opgericht in 1969 in het Australische Torquay. En dat op slechts een paar uur rijden afstand van de legendarische surfspot ‘Cactus Bay’. Een mooiere connectie met de C4 Cactus is er niet. Brian Singer en Claw Warbrick zagen eind jaren ’60 de mogelijkheid om hun zakelijke en persoonlijke passies te combineren tot een bedrijf dat zich richt op surfplanken en wetsuits. Oorspronkelijk alleen om hun surfhobby en reizen te financieren. Maar ze werden groot. Rip Curl is momenteel zelfs marktleider in surfwetsuits en verkoopt producten wereldwijd. Ook sponsort het merk pro-surfers als wereldkampioen Tom Curren, Gabriel Medina en Mick Fanning. De zoektocht naar avontuur zie je terug in de designs van het merk en daar sluit Citroën perfect op aan. Het resultaat is terug te zien in de nieuwe auto.  

Meer over de Citroën C4 Cactus Rip Curl
We nemen je graag mee op een golf aan meer informatie over de nieuwste telg van de C4 Cactus-familie. Bekijk de video en lees meer over Grip Control, het interieur, exterieur en de zuinige motor van de C4 Cactus Rip Curl. Wist je bijvoorbeeld dat de auto over een ‘zand-stand’ beschikt waardoor je nog dichter bij de mooiste surfspots kunt komen?   

Altijd op de hoogte blijven van de introductie van een nieuw model Citroën?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!  

Top