Verwijzing in seconden
c3_news

DE NIEUWE COMPACTE SUV CITROËN C3 AIRCROSS WINT DE AUTOBEST AWARD 2018

De jury van Autobest heeft de resultaten bekendgemaakt: de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross is verkozen tot "Best Buy Car of Europe", oftewel de beste nieuwe auto die je in 2018 kunt kopen.

Sinds 2001 bekroont Autobest elk jaar de auto die de meeste stemmen van de jury krijgt. De jury, die bestaat uit 31 autojournalisten uit 31 Europese landen, beoordeelt de auto's op 13 criteria waaronder de prijs-kwaliteitverhouding, het design, het comfort en de technologieën. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de servicekwaliteit van het dealernetwerk en de verkrijgbaarheid van onderdelen bij de distributienetwerken.

Net als de Citroën C3 die de Autobest Award in 2003 won, wist de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross zich in positieve zin van zijn concurrenten te onderscheiden door zijn unieke design en robuuste maar ook verfrissende karakter. Dat heeft hem de zeventiende editie van deze onderscheiding opgeleverd.

De nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross is kenmerkend voor het nieuwe elan van Citroën en vormt een onderdeel van het internationale offensief van het merk. Sinds de introductie in oktober zijn er in Europa al meer dan 30.000 exemplaren van besteld. Hij heeft zijn kopers weten te overtuigen met zijn interieur waarin de unieke knowhow van Citroën op het gebied van ruimte, flexibiliteit en licht tot uiting komt. Zijn karakter wordt nog verder versterkt door een scala aan personaliseringsmogelijkheden, met 90 kleurcombinaties voor de carrosserie en 5 interieurambiances.


Deze "people minded" SUV is geïnspireerd op wat de klant wil en biedt daarom een ongekend ruim en flexibel interieur met een zee van licht dankzij het panoramische schuif-/kanteldak. De C3 Aircross profiteert van het Citroën Advanced Comfort®-programma, een garantie voor onovertroffen comfort en rijplezier. Zowel in de stad als daarbuiten rijdt hij bijzonder prettig. Bovendien kan hij ook op minder begaanbaar terrein uitstekend uit de voeten dankzij de Grip Control® met Hill Descent Assist. De C3 Aircross staat qua comfort en veiligheid op hoog niveau met 12 moderne rijhulpsystemen en 4 connectiviteitstechnologieën. Euro NCAP heeft hem bekroond met 5 sterren.

"Mijn felicitaties gaan uit naar Linda Jackson en haar mensen voor het winnen van de AUTOBEST AWARD 2018! Ten opzichte van zijn opponenten heeft de C3 Aircross zich bewezen als een ware kampioen, waarbij hij de jury bij deze editie van de onderscheiding heeft laten zien de beste koop te zijn van alle nieuwkomers op de automarkt. Bovendien is het opnieuw een SUV die de onderscheiding in de wacht sleept. Deze keuze bewijst dat de jury niet alleen de ontwikkelingen op de markt volgt, maar ook trends herkent zodat een echt aankoopadvies wordt geformuleerd voor toekomstige autokopers!", aldus Ilia Seliktar, voorzitter van de jury.


Met 426.000 Europese registraties in het eerste halfjaar beleeft Citroën in 2017 zijn beste verkoopjaar sinds 6 jaar, met een toename van 5,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Een jaar na de nieuwe C3, de bestseller van Citroën waarvan er sinds de introductie al meer dan 230.000 zijn verkocht, brengt Citroën met de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross een model dat alles in zich heeft om dit succes voort te zetten.

Top