Verwijzing in seconden
-00-Retromobile-2020

FRANS KLASSIEKERFEESTJE

Rétromobile - een manifestatie van historische voertuigen die sinds 1976 in Parijs georganiseerd wordt en uitgroeide tot een beurs met wereldfaam. Grote veilinghuizen organiseren rond dit evenement diverse verkopingen en ook autofabrikanten van naam maken graag van dit podium gebruik. Vorig jaar stond de grote stand van Citroën vanzelfsprekend in het teken van de honderdste verjaardag, een recordaantal van 132.000 bezoekers passeerden gedurende vijf dagen de toegangspoortjes van het Parc des Expositions - Porte de Versailles. Een evolutie van belang, wanneer we weten dat bij de eerste editie het aantal bezoekers slechts 3000 bedroeg.

 

De editie 2020 die op 5 februari zijn deuren opende was op double-chevrongebied dit maal wat ingetogener, ook al werd er aandacht aan de 50e verjaardag van de SM en GS besteed. In totaal hebben zich voor Rétromobile 2020 ruim 600 exposanten ingeschreven, over drie hallen met 72.000 m2 vloeroppervlak verdeeld.

 

Verder waren er op de beurs weer de traditionele opstellingen van Citroën-clubs te vinden en kon de liefhebber alles aanschaffen wat zijn/haar hartje begeert: van miniaturen via onderdelen, documentatie en speciale gereedschappen tot georganiseerde reizen om per klassieke DS of 2cv de wereld te gaan verkennen. Bezoekers die niet met eigen vervoer kwamen, konden van tevoren een speciale taxi boeken bij het gespecialiseerde bedrijf '4 roues sous 1 parapluie', dat uitsluitend met 2cv's rijdt. En voor velen was een lunch in de nabijgelegen 'Bistrot d'André' een belevenis. Dit eethuis is gevestigd in het pand waar in de jaren '20 en '30 een kruidenier annex café te vinden was; de plek waar arbeiders van de Citroënfabriek letterlijk 'om de hoek' hun boodschappen deden en verpozing zochten. Het is nu ingericht om de liefhebber van het merk een warm gevoel te geven: affiches, geëmailleerde dealerborden en schaalmodellen roepen alle 'Citroën'...

Retromobile 2020

Top