Doorgaan

NIEUWE CITROËN HOLIDAYS: OP MAAT GEMAAKT VOOR COMFORTABELE REIZEN

16/01/2024
  • De Citroën Holidays, onthuld tijdens de CMT in Stuttgart, is een camper die tot in de kleinste details is geoptimaliseerd voor een grenzeloos comfortabele reiservaring. Hij biedt maximaal 4 slaapplaatsen, een keuken, een uitneembare tafel, een opklapbaar dak, draaibare voorstoelen en nog veel meer handige functies.
  • Hij is ontworpen voor reizen in volledige vrijheid dankzij praktische voorzieningen voor dagelijks gebruik, een compact formaat en een nieuw stuurbekrachtigingssysteem.
  • De Citroën Holidays is afgeleid van de onlangs vernieuwde SpaceTourer. Hierdoor delen ze diverse eigenschappen met elkaar, waaronder het ruime en moderne design, de nieuwste generatie infotainment met een 10-inch touchscreen en tot 17 rijhulpsystemen voor meer veiligheid en comfort.


De Citroën Holidays wordt integraal onderdeel van het modelgamma en is dit voorjaar rechtstreeks te bestellen via het Citroën-verkoopnetwerk.

Poissy, 11 januari 2024
- Citroën versterkt haar positie in het “Van Life”-segment met de introductie van de Citroën Holidays, de camper die in de zomer van 2023 is onthuld tijdens één van de grootste Europese vakbeurzen voor vrijetijdsbesteding en reizen: de CMT in Stuttgart. Deze Citroën Holidays, vanaf het voorjaar van 2024 leverbaar via het Citroën-netwerk, biedt maximaal 4 personen de mogelijkheid om in alle vrijheid en comfort op ontdekking te gaan, dankzij een ruim en modulair interieur. Aan boord is het mogelijk om te slapen, te koken, gezellige momenten te delen en wakker te worden omringd door de mooiste landschappen. Een modern en ruimtelijk design, de nieuwste generatie rijhulpsystemen, zijn compacte formaat en eenvoudige besturing maken de Citroën Holidays een praktisch voertuig voor dagelijks gebruik, die de eigenaar de vrijheid biedt om de wereld in alle rust en comfort te ontdekken.
 

EEN THUIS VER WEG VAN HUIS

Het fenomeen ‘Van Life’ wordt steeds populairder, vooral omdat steeds meer mensen hun vakantie op een andere manier willen ervaren. In deze volledig gemeubileerde camper geniet de eigenaar niet alleen van vrijheid, maar ook van het ‘gevoel van thuis’. Hij kan niet alleen comfortabel de nacht doorbrengen in het voertuig, maar wordt ook wakker in het hart van de natuur. Met de Holidays verlegt Citroën dan ook de focus naar verantwoord en regionaal toerisme en biedt het merk eigenaars meer controle over hun reisbudget.

Om aan de verwachtingen van de markt te voldoen, is Citroën, dat veel know-how heeft op het gebied van ruime en functionele modellen die gericht zijn op gezelligheid en comfort, een partnership aangegaan met Bravia Mobil, een toonaangevend bedrijf op de ombouwmarkt. Samen brengen zij de Citroën Holidays op de markt, een gemeubileerde bestelwagen die is afgeleid van de SpaceTourer en trouw blijft aan de Citroën-filosofie om bewegingsvrijheid, gezelligheid en het comfort aan boord te bevorderen. Voor nog meer gebruiksgemak is het mogelijk om de Citroën Holidays rechtstreeks te bestellen bij alle verkooppunten van Citroën.

De Citroën Holidays is tot in de kleinste details slim ontworpen en biedt de gebruiker veel autonomie tijdens het reizen. Deze camper biedt het echte huiskamergevoel en staat garant voor unieke momenten op onverwachte plaatsen voor bestuurder en passagiers. Tegelijkertijd is het voertuig modulair ingericht om te voldoen aan de wensen van de gebruiker. Hierdoor is het mogelijk om zonder belemmeringen en in comfort te kamperen op buitengewone locaties.
 

• Het standaard uitschuifbare dak in carrosseriekleur biedt veel hoofdruimte waardoor het mogelijk is om in het interieur te staan. Daarnaast zijn er maximaal 4 slaapplaatsen beschikbaar. De bank op de tweede rij, die plaats biedt aan 2 personen, is verschuifbaar en te converteren naar een slaapvertrek van 1,15 m breed en 1,90 m lang. De bank is bovendien uitneembaar voor momenten waarop meer ruimte aan boord nodig is. Bovenin is het mogelijk om in een bed van 1,20 m breed en 1,95 m lang onder de sterrenhemel te slapen. Het komvormige matrasontwerp vraagt weinig ruimte en biedt tegelijkertijd geweldig slaapcomfort. Passagiers die onderin slapen, hebben de beschikking over een te openen achterruit zodat ook zij dicht bij de natuur kunnen slapen, terwijl de voorruit en zijruiten voorzien zijn van eenvoudig afneembare gordijnen. Ook bovenin is gedacht aan geïntegreerde zonwering en een raam om de ventilatie en het licht te regelen.

• De keuken is voorzien van een gootsteen, 2 gaspitten en een koelkast met een inhoud van 16 liter plus een uitschuifbare eettafel. Deze tafel biedt eveneens plaats aan 4 personen, onder meer dankzij de draaibare stoelen voorin. De twee schuifdeuren aan de zijkant (optioneel elektrisch te bedienen) maken het mogelijk om buiten te koken en op zonnige dagen buiten te eten: de uitschuifbare tafel is uitneembaar en kan achter de keuken worden opgesteld. Wordt de zon te fel, dan is het mogelijk om een optioneel oprolbaar zonnescherm te plaatsen in de zijrails van het voertuig. Tot slot is ook het keukenblok volledig uitneembaar waardoor het mogelijk is om midden in de natuur te koken.

• Het interieur is functioneel en praktisch. Aan de tafel is het niet alleen mogelijk om te dineren, te werken en spelletjes te spelen, hij is ook uitneembaar. Ideaal wanneer er extra ruimte aan boord nodig is. Daarnaast is de Citroën Holidays voorzien van talrijke opbergvakken om persoonlijke bezittingen in op te bergen en beschikt de camper over een watertank van 10 liter voor schoon drinkwater en een tank van 10 liter voor afvalwater. Ook is de Citroën Holidays voorzien van een douche aan de achterzijde van het voertuig, gekoppeld aan een watertank van 25 liter. Verder is het mogelijk om uitneembare toiletten in het voertuig te plaatsen.

• Het programmeerbare Webasto-verwarmingssysteem zorgt voor de optimale temperatuur aan boord van de Citroën Holidays. Met een intuïtief bedieningspaneel is het bovendien eenvoudig om de verlichting en ventilatie aan boord te controleren.

• Aan de buitenzijde is de Citroën Holidays uitgerust met een 230V-laadpunt, terwijl elektrische apparatuur in het interieur gebruikt en opgeladen kan worden met de 230V-stopcontacten, plus 2 USB-A- en USB-C-poorten. Ook is er gedacht aan een draadloze smartphonelader in de middenconsole. Verder is het mogelijk om een zonnepaneel op het dak van het voertuig te plaatsen.

• De Citroën Holidays beschikt over een trekhaakvoorbereiding.

 

 

IEDERE DAG KLAAR VOOR NIEUWE ONTDEKKINGEN

Een andere belangrijke eigenschap van de Citroën Holidays is zijn veelzijdigheid. Hij is gemaakt voor avontuur en tegelijkertijd praktisch voor dagelijks gebruik.

De geringe lengte van 4,98 m garandeert wendbaarheid en gebruiksgemak, kwaliteiten die worden benadrukt door de nieuwe elektronische stuurbekrachtiging afkomstig uit de vernieuwde SpaceTourer. Dit vervangt het elektrohydraulische systeem, waardoor het voertuig meer rijcomfort biedt en manoeuvreren eenvoudiger maakt.  Met een hoogte van 1,99 m blijven de meeste binnensteden en parkeerterreinen toegankelijk, terwijl parkeren eenvoudiger wordt met de Top Rear Vision-achteruitrijcamera en de elektronische parkeerrem. Vanwege de beperkte hoogte zijn de tolkosten in diverse landen bovendien lager.

Het keukenblok en de toiletten zijn uitneembaar, waardoor het voertuig dagelijks te gebruiken is, bijvoorbeeld voor het vervoer van 4 personen en grote goederen. De twee schuifdeuren zijn ook leverbaar in een elektrische uitvoering.

De Citroën Holidays wordt leverbaar met twee verschillende dieselmotoren: de BlueHDi 145 in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, en de BlueHDi 180 met een 8-traps automaat. Deze twee krachtige, zuinige motoren bieden de mogelijkheid om comfortabel lange afstanden af te leggen op weg naar nieuwe bestemmingen.
 

EEN COMFORTABELE REISERVARING IN STIJL

De Citroën Holidays profiteert van alle eigenschappen van de onlangs vernieuwde SpaceTourer.

Hij heeft een modern design waarin meteen de nieuwe merkidentiteit van Citroën te herkennen is, zoals het nieuwe logo en de vernieuwde lichtsignatuur aan de voorzijde. De Citroën Holidays is dan ook een camper die zowel kracht als comfort uitstraalt. Hij voelt zich thuis in de stad en is het ideale voertuig om op ontdekking te gaan. De Citroën Holidays wordt geleverd in vijf kleuren: White Kaolin, Black Perla Nera en Grey Acier. Daarnaast behoren de nieuwe lakkleuren Grey Titanium en Green Kapari tot de mogelijkheden.

In het interieur valt meteen het nieuwe dashboard op dankzij een nieuw, elegant ontwerp waarin functionaliteit centraal staat. De nadruk ligt op de technologie, onder meer dankzij het nieuwe 10-inch HD-touchscreen. Daarnaast biedt het dashboard diverse slimme opslagoplossingen en is het vernieuwde stuur uitgerust met stuurwielverwarming. De geïntegreerde bedieningselementen in het stuurwiel maken de bediening van telefonie, audio en rijhulpsystemen eenvoudig, zonder de handen van het stuur af te halen.

Omdat de klant van vandaag hoge verwachtingen heeft op het gebied van connectiviteit is de Citroën Holidays voorzien van alle moderne gemakken:

  • Een 100% digitaal 10-inch HD-instrumentenpaneel is standaard en volledig te personaliseren.
  • Het grote 10-inch HD-touchscreen van het infotainmentsysteem biedt snel toegang tot connected 3D-navigatie. De menu’s zijn eenvoudig te bedienen en bieden daarnaast snel toegang tot de voertuiginstellingen. Verder is het mogelijk om via draadloos Android Auto en Apple CarPlat toegang te krijgen tot de meest gebruikte smartphonefunctionaliteiten. Tot slot beschikt het systeem over natuurlijke stemherkenning.


Een sterk karakter, moderne technologie, stoere en unieke lijnen plus een opvallend dynamische rijervaring: de Citroën Holidays belichaamt in alles een moderne manier van reizen. Hij staat garant voor een hoog niveau van comfort en welzijn, dankzij een uitnodigend interieur, een verhoogde zitpositie en de hoogwaardige akoestiek in combinatie met optimaal rijcomfort.

De Citroën Holidays is uitgerust met 17 moderne rijhulpsystemen die bestuurder en passagiers veilig en comfortabel naar hun volgende bestemming begeleiden, waaronder Keyless Entry & Go, Hill Assist, een achteruitrijcamera met Top Rear Vision, Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functionaliteit, maar ook op veiligheid gerichte rijhulptechnologie zoals Emergency Braking met detectie van voetgangers en fietsers, Drowsy Driver Alert, Lane Assist, Collission Risk Alert, automatisch inschakelende koplampen, verkeersbordherkenning en meer…

Meer informatie volgt in het voorjaar van 2024. Dan is de Citroën Holidays ook beschikbaar om te bestellen.