Verwijzing in seconden
citroen-c4-ec4

DE NIEUWE C4, OOK ALS 100% ELEKTRISCHE Ë-C4

• Citroën zet elektrisch offensief voort en toont eerste beelden nieuwe ë-C4

• Compleet nieuwe generatie vertegenwoordigt kenmerkende Citroën-identiteit

• Krachtig silhouet markeert nieuwe fase in Citroën design

• Citroën Advanced Comfort®-programma doorontwikkeld voor ë-Comfort in elektrische voertuigen

• Onthulling nieuwe Citroën ë-C4 op 30 juni, verkoopstart in tweede helft 2020

 

Na de focus op het SUV-segment met de succesvolle lancering van de Citroën C3 Aircross SUV en C5 Aircross SUV (respectievelijk 300.000 en 200.000 verkochte voertuigen sinds de lancering in 2017), richt Citroën zich nu op de terugkeer in het C-segment. Dit segment speelt een belangrijke rol op de Europese markt met een marktaandeel van 28% in 2019. De nieuwe en karaktervolle Citroën C4 en 100% elektrische ë-C4 voldoen aan alle verwachtingen van het segment. Welke aandrijfvorm ook wordt gekozen, de nieuwe C-segmenter biedt alle kwaliteiten om voor opschudding te zorgen in het segment dat zichzelf opnieuw heeft moeten uitvinden.

 

Wilt u als eerste op de hoogte te zijn van nieuws en interessante weetjes omtrent de Citroën ë-C4 - 100% Ëlectric?

 

 

100% elektrisch, benzine en diesel

Behalve als 100% elektrische Citroën ë-C4 wordt dit compleet nieuwe model ook leverbaar als Citroën C4 met benzine- of dieselaandrijving. Zo kunnen klanten kiezen voor de aandrijfsoort die het beste bij hun behoeften past. De ë-C4 wordt het vijfde geëlektrificeerde voertuig van Citroën op de Europese markt, in navolging van de C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy en ë-SpaceTourer.

 

Wilt u op de hoogte blijven van elektrisch rijden bij Citroën?

 

 

Innovatief postuur en assertieve stijl

De Citroën ë-C4 is een nieuw ontwerpconcept in dit segment, met een unieke en stoere identiteit. Het model combineert de elegante en dynamische designelementen van een hatchback met bepaalde kenmerken van een SUV. De aerodynamische en vloeiende lijnen die kenmerkend zijn voor Citroën, worden gecombineerd met een nieuwe stijluitdrukking. Het warme en hightech interieur staat garant voor optimaal comfort en moderniteit.

 

Een nieuwe uiting van het Citroën Advanced Comfort®-programma

Als de belichaming van het Citroën Advanced Comfort®-programma tillen de nieuwe Citroën C4 en ë-C4 het comfortniveau naar een ongekend niveau: optimaal rijcomfort dankzij Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort-stoelen en een interieur met wooncomfort dankzij de riante binnenruimte en praktische functies. Een nieuwe innovatie voor de voorste passagier wordt gepresenteerd tijdens de wereldpremière. Verder zorgt het lichte interieur voor een rustgevende sfeer, terwijl de Citroën ë-C4 een nieuwe rijervaring biedt waarbij stilte en souplesse centraal staan.

 

Rijke historie van compacte auto’s

Citroën en compacte auto’s zijn een succesvolle match sinds de eerste C4 in 1928. In dit kader speelt ook de GS een grote rol in de geschiedenis van Citroën, die in 1971 werd verkozen tot ‘Car of the Year’ en dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert. Andere compacte Citroën-modellen die vermaard zijn om hun karakter, comfort en rijeigenschappen zijn de Citroën C4 uit 1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 uit 2004, C4 uit 2010 en C4 Cactus.

 

 

Top