Doorgaan

PRODUCTIESTOP CITROËN GRAND C4 SPACETOURER 

03/03/2022

Productiestop Citroën Grand C4 SpaceTourer: rijke MPV-traditie leeft voort in ë-Berlingo en C5 Aircross 

 

  • Aantrekkelijke alternatieven in de showroom na productiestop Citroën Grand C4 SpaceTourer
  • Elektrisch aangedreven ë-Berlingo en nieuwe C5 Aircross SUV zetten rijke MPV-traditie voort
  • Geen compromissen op het gebied van ruimte, flexibiliteit en veelzijdigheid
  • Citroën ë-Berlingo ook verkrijgbaar als extra ruime XL-zevenzitter
  • Citroën C5 Aircross SUV met grootste bagageruimte in zijn klasse ook als efficiënte Plug-in Hybrid
     

Amsterdam. De Citroën Grand C4 SpaceTourer gaat uit productie, maar dat betekent niet het einde van de rijke MPV-traditie van het merk. Voor liefhebbers van ruime, veelzijdige auto’s zijn er aantrekkelijke alternatieven in het huidige modellenaanbod. De elektrisch aangedreven Citroën ë-Berlingo biedt royaal ruimte aan inzittenden en hun bagage, terwijl de XL-versie zelfs plek biedt aan zeven inzittenden. Daarnaast is de nieuwe Citroën C5 Aircross SUV interessant voor een breed uiteenlopend publiek, ook voor gezinnen die houden van avontuurlijke weekendtrips en vakanties. De C5 Aircross SUV is ruim, levert krachtige prestaties en is bovendien leverbaar als efficiënte Plug-in Hybrid.


 

Citroën werkt aan de verdere verduurzaming van het modellengamma. Dat tekent zich af in de eerder dit jaar gemaakte keuze om de personenautovariant van de Berlingo louter nog als elektrisch aangedreven ë-Berlingo te leveren. De volgende stap in deze strategie is de productiestop van de zevenzits Grand C4 SpaceTourer. De orderintake is gestopt per 25 februari 2022 en er komt geen directe opvolger.

 

Met de 100% elektrische ë-Berlingo biedt Citroën klanten een toekomstgericht alternatief en krijgt de rijke MPV-traditie een duurzaam vervolg met lagere gebruikskosten en een kleinere footprint op het klimaat. Deze elektrische variant biedt de kwaliteit, ruimte en veelzijdigheid waar de Berlingo om bekend staat. Ook biedt Citroën een reeks connectiviteitsdiensten zoals ‘Charge my Car’ om de ervaring van elektrisch rijden zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Maximaal zeven zitplaatsen

De Citroën ë-Berlingo is beschikbaar in twee lengtevarianten met plek voor maximaal zeven inzittenden. Hij biedt dezelfde royale passagiersruimte als de Grand C4 SpaceTourer, drie onafhankelijk verstelbare achterstoelen, de multifunctionele Modutop®-plafondruimte en een separaat te openen achterruit. Tevens staat de ë-Berlingo garant voor aansprekende prestaties dankzij de 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en het onmiddellijk beschikbare koppel. De elektrische aandrijflijn zorgt voor een vlotte en soepele acceleratie zonder schakelmomenten, geheel vrij van geluiden en trillingen en CO2-uitstoot tijdens het rijden.

 

De ë-Berlingo heeft een 50 kWh-batterij en een actieradius tot 280 km (WLTP). Snelladen kan met een vermogen tot 100 kW, waarmee de batterij in 30 minuten tot 80% is op te laden. Via een 7,4 kW wallbox, die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd bij de gebruiker thuis, is de batterij binnen 7 uur volledig opgeladen. Dankzij het toonaangevende laadnetwerk in Nederland met een grote beschikbaarheid van laadpunten hoeven gebruikers zich ook bij langere reizen geen zorgen te maken over het opladen.

 

Citroën C5 Aircross SUV

De vernieuwde Citroën C5 Aircross SUV is een ander alternatief voor de Grand C4 SpaceTourer. Dit stijlvolle model met de uitgesproken, nieuwe designtaal van Citroën blinkt uit door zijn veelzijdige inzetbaarheid en uiterst comfortabele rijeigenschappen. De Citroën C5 Aircross SUV is bovendien de enige SUV in zijn klasse met drie individueel te verschuiven en neerklapbare zitplaatsen. Tevens is de bagageruimte de grootste in dit segment: 580 tot 720 liter voor de benzine- en dieselversies en 460 tot 600 liter voor de Plug-in Hybrid. Met neergeklapte achterbank groeit de inhoud tot 1.630 liter. Daarmee biedt de C5 Aircross SUV de praktische eigenschappen van een MPV.

 

Daarnaast verbeteren de ingenieuze Progressive Hydraulic Cushions® de verwerking van oneffenheden in het wegdek. Deze exclusieve technologie van Citroën voor de wielophanging zorgt voor een onovertroffen rijcomfort dat doet denken aan een ‘vliegend tapijt’. De Citroën C5 Aircross SUV is ook uitgerust met nieuwe generatie Citroën Advanced Comfort®-stoelen, net als de Citroën C4 en C5 X. De stoelen zijn gemaakt van zeer dicht schuim met daaromheen een 15 mm dikke schuimlaag en een constructie voor optimaal comfort.

 

Naast de 95 kW (130 pk) sterke benzine- en dieseluitvoeringen is de Citroën C5 Aircross SUV ook leverbaar als Plug-in Hybrid. Die blinkt uit door lage gebruikskosten dankzij de elektrische actieradius tot 55 km. Daarmee kan een groot deel van de dagelijkse ritten volledig elektrisch worden afgelegd, waarmee het gemiddelde brandstofverbruik zeer gunstig uitpakt. Ook is de Plug-in Hybrid de krachtigste versie in het aanbod met een systeemvermogen van 165 kW (225 pk) en een koppel van 360 Nm.

 

De Citroën ë-Berlingo is verkrijgbaar vanaf € 38.715. De vernieuwde Citroën C5 Aircross SUV, die reeds is te bestellen en in mei bij de Nederlandse Citroën-dealers arriveert, is leverbaar voor prijzen vanaf € 37.990. De Plug-in Hybrid is er vanaf € 41.490.