Doorgaan

SUBSIDIE OP EEN ELEKTRISCHE AUTO IN 2023

13/09/2022
Ook in 2023 helpt de overheid een handje als je een elektrische auto aanschaft. Als particulier kun je profiteren van een subsidie bij koop of private lease. Het subsidiebedrag voor nieuwe elektrische auto’s bedraagt € 2.950 en voor een gebruikte elektrische auto € 2.000. Aanvragen zijn vanaf 10 januari 2023 in te dienen.

Aanschaf elektrische auto met subsidie
De subsidie voor elektrische auto’s staat officieel te boek als SEPP, oftewel: Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren. De overheid heeft de SEPP in het leven geroepen om elektrisch rijden te stimuleren. Net als in voorgaande jaren is er een vast bedrag beschikbaar en worden subsidies toegekend op volgorde van binnenkomst. Als je een subsidie voor een nieuwe of gebruikte elektrische auto wil aanvragen, kun je dat dus het best zo snel mogelijk doen.
 

Nog niet alle details bekend
Op dit moment is alleen bekend dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s 2023 € 2.950 bedraagt en de subsidie op elektrische occasions € 2.000. Er is nog geen informatie over het totaal beschikbare subsidiebedrag en over de verdeling ervan over nieuwe en gebruikte modellen. Ook is nog niet bekend of er net als in het afgelopen jaar een maximum catalogusprijs van de auto van toepassing is. Zodra er updates zijn, vind je ze terug op deze website en in de nieuwsbrief.

 

Ook voor private lease
Particulieren die een elektrische auto aanschaffen, krijgen het subsidiebedrag van € 2.950 of € 2.000 op hun rekening gestort. Als je kiest voor private lease wordt het subsidiebedrag gebruikt om het maandbedrag te drukken. Bij een private leasecontract met een looptijd van 48 maanden voor een ë-C4 schaalt dat al ruim € 60 per maand.
 

Steeds meer elektrische Citroëns
De nieuwe elektrische auto subsidies komen op een moment dat het aanbod van elektrisch aangedreven modellen sterk groeit. Zo wordt de elektrische aanbod van Citroën binnenkort uitgebreid met de veelzijdige ë-C4 X. Dit nieuwe model is net als de populaire ë-C4 al vroeg in 2023 te rijden.
 

Vandaag al slim voorsorteren
Om de subsidie op een elektrische auto niet mis te lopen, kun je vandaag al actie ondernemen. Via het reserveringsformulier kun je namelijk heel eenvoudig en vrijblijvend een productieplaats bemachtigen. Door deze reservering begin januari om te zetten in een koopcontract of een private leaseovereenkomst sta je vooraan in de rij, niet alleen voor de subsidie, maar ook voor elektrisch rijden op zijn comfortabelst.