Doorgaan

SEBA SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE BEDRIJFSWAGENS

15/03/2021
Duurzame ondernemers opgelet… vanaf 15 maart 2021 kunt u gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Met deze subsidie op een elektrische bedrijfswagen wordt het voor de ondernemer zakelijk nog makkelijker om duurzaam producten te vervoeren of werkzaamheden in zero-emissie zones te verrichten.

Veel ondernemers denken dat een elektrische bedrijfswagen voor hen nog niet haalbaar is. Argumenten die vaak naar voren komen zijn hoge aanschafprijzen en een minder flexibele inzetbaarheid door bijvoorbeeld een laag elektrisch bereik en lange oplaadtijden. Die vooroordelen kunnen wat Citroën betreft in de meeste gevallen definitief opzij worden gezet. Dit omdat aan de ene kant het merk inmiddels heeft bewezen dat de range en de praktische inzetbaarheid van de nieuwste generatie elektrische auto’s en bedrijfswagens prima voor elkaar zijn. Aan de andere kant zijn de totale operationele kosten (TCO) van een elektrische auto of bedrijfswagen in de praktijk veel lager dan menigeen verwacht. In sommige gevallen zijn ze zelfs al lager dan die van een vergelijkbare diesel.

Subsidie elektrische auto voor ondernemers en lage onderhoudskosten
Voor elektrische auto’s en bedrijfswagens gelden voor ondernemers zakelijk interessante subsidies en andere financiële voordelen die van invloed zijn op het uiteindelijke kostenplaatje. Enkele voorbeelden zijn de kleinschaligheidsaftrek (KIA), de milieu-investeringsaftrek (MIA), de vrijstelling van wegenbelasting tot eind 2025 en een lager bijtellingstarief bij privégebruik. Ander belangrijke zakelijke voordelen van een elektrische auto of bedrijfswagen zijn de fors lagere onderhoudskosten. Daarnaast is het laden van een accu veel goedkoper dan het voltanken met diesel of benzine.

Wat is SEBA?
De nieuwe SEBA subsidie is een extra reden om als ondernemer serieus te kijken naar een versnelde inzet van een elektrische bedrijfswagen. Met deze regeling, die geldt voor ondernemers en non-profit instellingen, kunt u 10% van de netto catalogusprijs of 10% van de verkoopprijs zonder btw terugkrijgen, met een maximum van € 5.000 per bedrijfswagen. De gedetailleerde informatie over deze regeling, en de voorwaarden, zijn terug te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Inzicht in een subsidie voor een elektrische auto of bedrijfswagen loont
Een goed inzicht in de ontwikkelingen op het vlak van elektrische (stads)distributie loont zich op meerdere vlakken. Een bedrijfswagen is tenslotte een belangrijk middel om uw onderneming nu én in de toekomst zo effectief en efficiënt mogelijk te runnen. In de afgelopen periode zijn de verkopen van elektrische bedrijfswagens in Nederland fors gegroeid. Steeds meer ondernemers maken de overstap naar elektrisch rijden omdat ze niet alleen nu al de impact op het milieu willen verkleinen, maar ook omdat ze vooruit kijken naar de nabije toekomst met steeds meer emissievrije zones.

Zero-emissiezone voor bedrijfswagens
In het Klimaatakkoord staat dat vanaf 1 januari 2025 minimaal dertig steden in Nederland een zero-emissiezone moeten hebben ingesteld, waarin alleen nog emissievrij rijdende bedrijfswagens mogen rijden. De nieuwe SEBA subsidie is in het leven geroepen om de ambitieuze milieudoelstellingen te kunnen halen en is een goede financiële ondersteuning voor ondernemers bij het maken van de overstap op een elektrische bedrijfswagen.


Maak gebruik van SEBA subsidie voor ondernemers
Bij Citroën juichen we een zo snel mogelijke overstap op elektrisch rijden toe. Wij zijn dan ook niet voor niets al decennia lang actief op het gebied van elektrische bedrijfswagens. Inmiddels is van elk model uit ons aanbod, van compact tot groot, een volledig elektrische variant verkrijgbaar. Stuk voor stuk kunnen ze met hun hoge bereik en laadsnelheid, een uitstekende praktische inzetbaarheid en lage operationele kosten bijdragen aan een gezonde én schone business case. En met de nieuwe SEBA subsidie wordt een elektrische Ë-Berlingo, Ë-Jumpy of Ë-Jumper zakelijk gezien nóg bereikbaarder. Laat u goed informeren over de mogelijkheden. De specialisten van Citroën Bedrijfswagens helpen u graag op weg.

Klik hier voor meer informatie over alle mogelijke subsidies voor een elektrische bedrijfswagen voor ondernemers, en de zakelijke voordelen.