Verwijzing in seconden
wk3921-the-urban-collectif

The Urban Collëctif

Citroën, Accor en JCDecaux creëren stedelijke mobiliteit van morgen, autonoom en voor iedereen

  • The Urban Collëctif is een nieuw partnership van Citroën, Accor en JCDecaux, drie Franse bedrijven die wereldwijd een rol spelen in het dagelijks leven van mensen in grote steden en met een gemeenschappelijke visie op de toekomst van stedelijke mobiliteit.
  • Hun gezamenlijke ambitie is het optimaliseren van mobiliteit, zodat iedereen zijn ruimte in de stad kan claimen en daarmee de kwaliteit van leven aanzienlijk kan verbeteren.
  • Deze ambitie omvat een innovatief concept met de naam Citroën Autonomous Mobility Vision, dat een hightech en universeel mobiliteitsplatform – The Citroën Skate – combineert met drie nieuwe Pods voor diverse diensten – Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness en JCDecaux City Provider – die elk een unieke mogelijkheid bieden om steden op een nieuwe manier te ontdekken.
  • Door de toepassing van autonome, elektrische en flexibele technologie van Citroën moet dit baanbrekende concept voor stedelijke mobiliteit zorgen voor ruimte op de weg en voorzien in de toenemende behoefte van inwoners aan mobiliteit, diensten, veiligheid en welzijn in steden.
  • Dit nieuwe concept van verantwoorde en op maat gesneden stedelijke mobiliteit kent een opensourcebenadering: The Citroën Skate-platform biedt toegang voor alle door derden ontwikkelde en geschikte Pods, zodat de mobiliteit en het dienstenaanbod verder kan worden verbeterd.

Transport is een essentiële voorwaarde in ons dagelijkse leven, vooral in steden. Met hun sterke aantrekkingskracht blijft het aantal inwoners van grote steden groeien, waardoor de vervoersmogelijkheden tegen het licht moeten worden gehouden. Tegelijk heeft de coronapandemie de behoefte van inwoners aan schonere, veiligere en flexibelere vervoermiddelen, die voldoen aan de regels rond social distancing, doen toenemen. Dit heeft grote invloed op de ontwikkeling van het stedelijke landschap en slimme mobiliteitsoplossingen voor de toekomst. De ontwikkeling van autonome voertuigen kan de verstopping van steden helpen reduceren, maar deze oplossing is op de middellange termijn niet rendabel vanwege de hoge kosten van autonome rijtechnologieën. Om het mobiliteitsprobleem het hoofd te bieden hebben Citroën, Accor en JCDecaux de handen ineengeslagen en zijn een creatief partnerschap aangegaan onder de noemer The Urban Collëctif.

Gedreven door de overtuiging dat toekomstige mobiliteit veiligheid en welzijn moet bieden, creëert The Urban Collëctif een revolutionair mobiliteitsconcept dat is gebaseerd op tweehonderd jaar gebundelde ervaring met innovatie. Gebruikmakend van een opensourcemodel, onder de noemer Citroën Autonomous Mobility Vision, biedt dit concept:
-     een autonoom en elektrisch mobiliteitsplatform: The Citroën Skate
-     en zogenoemde Pods voor diverse diensten en toepassingen.

Doordat het platform is gescheiden van de mobiliteitsdiensten, biedt dit concept de gelegenheid om maximaal gebruik te maken van autonome technologie en daarbij het dienstenaanbod uit te breiden. The Citroën Skate kan alle Pods naar behoefte verplaatsen over een specifieke rijstrook en biedt daarbij ongeëvenaard comfort dankzij de expertise die Citroën in meer dan honderd jaar heeft opgebouwd.

Voor The Urban Collëctif ontworpen Pods tonen het potentieel van de opensourcebenadering door drie innovatieve en zeer uiteenlopende mobiliteitsdiensten te bieden: Sofitel En Voyage is een exclusieve urban mobility-beleving, Pullman Power Fitness een nieuwe manier om onderweg te sporten, en JCDecaux City Provider een innovatieve on-demand urban mobility-service.

Citroën onderzoekt trends op de middellange en lange termijn om te kunnen anticiperen op de behoeften van de klant. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe concept het raamwerk van stedelijke mobiliteit kan herdefiniëren: gedeeld, elektrisch en autonoom. Met de oplossing die wij samen met Accor en JCDecaux presenteren, creëren wij autonome mobiliteit voor iedereen.
Vincent Cobée, Citroën General Manager

“Wij zijn heel blij met de samenwerking met Citroën en JCDecaux voor dit innovatieve project. Met wereldwijd bijna 5.200 hotels is onze hotelgroep actief in het lokale ecosysteem en erop gericht om een nog exclusievere beleving te bieden aan zowel gasten als de lokale bevolking, én on bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame steden. Het uitbreiden van de hotelbeleving buiten de muren van onze hotels is in lijn met onze gedurfde en moderne visie op gastvrijheid.”
Sébastien Bazin, Chairman & Chief Executive Officer, Accor

Samenwerken met publieke en private partners bij de ontwikkeling van innovatieve en praktische oplossingen om het leven in steden duurzaam te verbeteren is volledig in lijn met de missie van JCDecaux. Als resultaat van de nauwe samenwerking met Citroën en Accor symboliseert The Urban Collëctif de wens van JCDecaux om te blijven innoveren en de urban mobility-diensten van de toekomst vorm te geven.” Jean-Charles Decaux, Co-Chief Executive Officer van JCDecaux

ON-DEMAND OPLOSSING OM VERSTOPPING VAN STEDEN TE REDUCEREN EN WELZIJN TE VERGROTEN

Mobiliteit – een grote uitdaging voor steden in de toekomst
Of het nu gaat om toegang tot werk, opleiding, gezondheidszorg of vrijetijdsactiviteiten: mobiliteit is een essentiële behoefte. Auto’s en (motor)fietsen die vrijheid bieden, toekomstige mobiliteit die steeds vaker gedeeld, autonoom en stedelijk zal zijn – ook over grote afstanden vanwege de toename van online kopen en thuisbezorging – en de complexiteit van files en parkeren in stadscentra – en de uitdaging om te voldoen aan eenieders vervoerbehoeften – leiden ertoe dat het begrip mobiliteit verandert.

Steden groeien continu en zijn aantrekkelijk voor wie werk, hoogwaardige diensten en een rijk cultureel en sociaal leven zoekt. De Wereldbank voorspelt dat in 2050 tweederde van de wereldbevolking in steden leeft. Hoe kunnen we binnen deze context de dagelijkse ritten verbeteren? In steeds verder groeiende steden waarin het verkeer vastloopt en het openbaar vervoer soms overvol is, loont het om nieuwe vormen van transport te verkennen. Soft mobility neemt toe en autonome mobiliteit breidt de mogelijkheden uit.

Citroën Autonomous Mobility Vision –
een nieuw model voor gedeelde autonome mobiliteit
Gezien het vorenstaande is het nodig om stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren, zodat iedereen kan genieten van de mogelijkheden die stadscentra bieden, zonder de nadelen ervan. De stad aangenamer en menselijker maken en deze beter laten doorstromen: daarvoor staat Citroën Autonomous Mobility Vision.

Het is een revolutionair open source mobility-model dat collectief is en wordt gedeeld. Het biedt autonome mobiliteit die zich aanpast aan de behoeften. Het model maakt gebruik van een vloot van The Citroën Skate transportrobots die non-stop door steden bewegen en gekoppeld zijn aan Pods die unieke belevingen bieden. The Citroën Skate is het medium dat zorgt voor mobiliteit. Met de Pod, bevestigd aan The Citroën Skate, kunnen gebruikers genieten van de dienst van hun voorkeur, wanneer ze maar willen.

De scheiding tussen The Citroën Skate en de Pods is het uitgangspunt van het concept: daarmee is flexibele en inventieve stedelijke mobiliteit mogelijk. Door een autonome en elektrische The Citroën Skate-vloot te creëren, evenals Pods die voldoen aan specifieke behoeften, zoals die van onze partners – Accor (Sofitel En Voyage en Pullman Power Fitness) en JCDecaux (JCDecaux City Provider) – wordt mobiliteit, zowel individueel als openbaar, opnieuw uitgevonden en verbeterd.

Deze technologische oplossing biedt vele gebruiksmogelijkheden en omvat een vloot van autonome, onderling verbonden voertuigen zonder bestuurder die geruisloos rijden en de doorstroming van het verkeer met minstens 35 procent verbeteren. Om dit te bereiken zijn de voertuigen ontworpen om in specifieke rijstroken te rijden en zijn ze uitgerust met level 5 autonome technologieën (autonome, bestuurderloze rijsystemen), die niet bedoeld zijn voor integratie in personenauto’s vanwege de hoge kosten. Om ervoor te zorgen dat deze mobiliteit ondanks de hoge kosten die met autonome technologieën gepaard gaan betaalbaar is, maakt het systeem gebruik van smart fleet management samen met ultraflexibele toepassingen.

THE URBAN COLLëCTIF: SAMENWERKING EN ONBEGRENSDE CREATIVITEIT

Citroën, Accor en JCDecaux, drie internationale ondernemingen met samen tweehonderd jaar ervaring op het gebied van innovatie en dienstverlening, hebben een visionair collectief opgericht: The Urban Collëctif. Deze samenwerking resulteert in een gedeelde visie op stedelijke mobiliteit die buiten de gebaande paden treedt en die reizen in de stad weer leuk maakt. Daartoe combineren de drie partners hun innovaties en ervaring op het gebied van mobiliteit, gastvrijheid en steden.

Dit geheel nieuwe mobiliteitsplatform biedt urban experiences die profiteren van de knowhow en expertise van de drie partners. Het is gebaseerd op elektrische en autonome Citroën mobiliteit – The Citroën Skate. De drie Pods illustreren het concept en het potentieel. Dat is mogelijk door de opensourcebenadering. Twee Pods zijn ontwikkeld met Accor en benadrukken twee van de luxe topmerken binnen het portfolio: Sofitel (Sofitel En Voyage) en Pullman (Pullman Power Fitness). De derde is samen met JCDecaux ontworpen: JCDecaux City Provider.

De Pods van Accor: Sofitel En Voyage en Pullman Power Fitness
Met de Sofitel En Voyage en de Pullman Power Fitness introduceert Accor, wereldwijd leidend in de hotelbranche, Pods voor “mobiele gastvrijheid in de stad”. Daarmee kunnen zowel gasten als inwoners ook buiten de hotelmuren genieten van de merkbeleving.

Met bij elkaar tweehonderd jaar ervaring op het gebied van interieurdesign en Frans automotive design resulteert dit samenwerkingsverband in innovatieve en gewaagde Pods. Tijdens de ontwikkeling met de Citroën teams werd bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de materialen, de kleuren, de afwerking en details, alsmede aan de interfaces.

Damien Perrot, Global Senior Vice-President Design van Accor: “Elke Pod is een gedurfde en moderne interpretatie van interieur- en automotive design. Hun ontwerp breekt met conventies en normen zoals die nu nog gelden, met precision engineering, topkwaliteit materialen, verfijnde details en herziene functies en applicaties.  Dankzij deze niet eerder vertoonde en qua vorm en inhoud zeer innovatieve samenwerking creëren we eindeloze mogelijkheden voor de toekomst.”

Uiteindelijk kunnen de twee Pods worden gereserveerd met de ALL-app – de Accor Live Limitless-app, de dagelijkse lifestyle-metgezel die alle merken, diensten en partnerships binnen het ecosysteem van Accor combineert en versterkt.

Steven Taylor, Chief Marketing Officer van Accor: “De presentatie van de Sofitel En Voyage- en Pullman Power Fitness Pods is het meest recente voorbeeld van onze uitgebreide gastvrijheidsstrategie. We willen onze merken steeds zichtbaarder en relevanter maken, om klaar te staan voor onze gasten, ook als zij zich niet in het hotel bevinden.”

Meer dan ooit staan merken en duurzame stedelijke mobiliteit centraal in de visie van uitgebreide gastvrijheid van Accor.

Sofitel En Voyage
Sofitel En Voyage, de eerste Pod die voortkwam uit de samenwerking tussen Accor en Citroën, is een uitnodiging om stedelijke mobiliteit opnieuw te ontdekken. Hij biedt uitzonderlijk comfort, exclusieve services en adembenemende uitzichten. Net als Sofitel, de eerste Franse luxehotelketen die internationaal werd uitgerold, reflecteert de Sofitel En Voyage Pod Franse elegantie en art-de-vivre. Op weg naar de beste restaurants, chique boutiques, het werk, treinstation of vliegveld of bij het verkennen van de stad kunnen gasten The French Way van Sofitel beleven in hun eigen tempo, op hun eigen manier, onderweg en naar behoefte.

De spectaculair ogende Sofitel En Voyage Pod is een architectonische combinatie van glas en inlegwerk, die ondanks het open karakter een intieme ambiance schept. De organische uitstraling van het houtinlegwerk, een traditioneel Frans specialisme, is gemoderniseerd met de nieuwste technologieën en high precision lasersnijders, waardoor oppervlakken ontstaan die doen denken aan Parijs, Franse meubels en haute couture. Het opmerkelijke inlegwerk versterkt op subtiele wijze de luxueuze en moderne ambiance, waarbij het licht door een systeem van screens wordt gefilterd.

Het als contrast toegepaste vlakglas biedt zicht op een verfijnd en hoogwaardig interieur dat uitnodigend en warm oogt, in oranje fluweelschakeringen van vloer tot plafond, verwijzend naar de subtiele benadering van eigentijdse luxe. Dankzij de automatische glazen schuifdeuren kunnen drie passagiers comfortabel in de Pod stappen en plaatsnemen, hun bagage past in een separaat compartiment. Een LED-strip in het interieur geeft als een lichtkrant informatie in realtime weer, bijvoorbeeld persoonlijke berichten, nieuws, weer, aankomst- en reistijden.

Alles is ontworpen met het oog op de gepersonaliseerde Sofitel-dienstverlening; er is een bar met drankjes en snacks, die bij aanraking opent als een bloem, een soundsystem, inductie-opladers en configureerbare sfeerverlichting. Als ultiem voorbeeld van de Sofitel-service kan via een touchscreen-tablet een videogesprek met een Sofitel-medewerker worden gevoerd, om bijvoorbeeld een tafel in een restaurant of kaartjes voor een theatervoorstelling te boeken.

Pullman Power Fitness
The Pullman Power Fitness Pod is de tweede Pod die voortkomt uit de samenwerking tussen Accor en Citroën. Deze Pod belichaamt de visie van Pullman Hotels & Resorts op grensverleggende fitness. In het kader van het Power Fitness-programma worden de gasten van Pullman uitgedaagd om hun prestaties naar het volgende niveau te tillen, met 24/7 groepslessen, geïntegreerde technologie en een stijlvolle en aangename omgeving. Door zichzelf te positioneren als de voornaamste hotelketen als het gaat om fitness blijft Pullman pionier.

Het Power Fitness-programma, dat wordt uitgerold over Pullmans netwerk van meer dan 140 hotels en resorts over de hele wereld, wordt op innovatieve wijze overgenomen in de Pullman Power Fitness Pod, die een moderne visie op transport etaleert: de reistijd kan nuttig worden gebruikt voor het optimaliseren van de fitnessprestaties.

De Pullman Power Fitness Pod kan de fitnessfaciliteiten van Pullman uitbreiden naar buiten: onderweg in de stad kan de inzittende bijvoorbeeld gebruikmaken van een roeiapparaat en een hometrainer. De Pullman Power Fitness Pod wordt gekenmerkt door een bijzondere glazen ‘bubbel’ met dichroïsche patronen – die het licht in twee kleuren splitsen – in de vorm van luiken, samen met iriserende tinten blauw, paars, roze en groen. De privacy van de inzittenden, die wel naar buiten kunnen kijken maar van buiten niet zichtbaar zijn, is daardoor gegarandeerd.

De futuristische en avantgardistische ambiance illustreert op perfecte wijze de symbiose van sport, muziek en licht. Een personaliseerbaar audio- en verlichtingssysteem via een LED-strip geeft een uniek effect, met drie modi inclusief drie kleuren en lichtambiances die zijn aangepast aan de gekozen oefeningen – een unieke, verfrissende ervaring voor de gebruiker. In lijn met de filosofie van Pullman moedigt een digitale coach, die op een holografisch display verschijnt, de gebruiker aan, terwijl hij ook route-informatie verstrekt en voor entertainment zorgt tijdens een cardiosessie. De bewegingsenergie van het fitnessen in de Pod zou ook gebruikt kunnen worden om de accu van The Citroën Skate op te laden.

JCDecaux City Provider
De JCDecaux City Provider is het resultaat van de samenwerking tussen Citroën en JCDecaux, de wereldleider in outdoor advertising die voorziet in praktisch en duurzaam straatmeubilair en actief is in meer dan tachtig landen. Het straatmeubilair is wereldwijd de benchmark qua innovatie, kwaliteit, vormgeving en functionaliteit. Zijn zelfservice-fietsen zorgen sinds 2003 voor een revolutie in soft mobility in steden. Met de JCDecaux City Provider blijft JCDecaux trouw aan zijn innovatiestrategie voor de duurzame verbetering van de levenskwaliteit in steden. Nu slimme steden hun opwachting maken, positioneert JCDecaux zichzelf als een van de belangrijkste spelers op dit gebied en is het bedrijf betrokken bij het ontwikkelen van de menselijkere, meer open en duurzamere smart city.

Als aanvullende service tussen openbaar en individueel vervoer biedt de JCDecaux City Provider innovatief on-demand stedelijk vervoer voor alle inwoners. Eenvoudig toegankelijk voor passagiers met bagage, met een rollator of in een rolstoel, alleen of met andere personen. De JCDecaux City Provider is een voor iedereen toegankelijke oplossing, die mobiliteit faciliteert door meer vrijheid en keuze te bieden voor het reizen in de stad. De Pod biedt zijn inzittenden de beste route naar de bestemming dankzij de slimme autonome technologie, die reistijd en afstand optimaliseert en tegelijkertijd een aangename en ontspannende beleving in de drukke stad biedt.

De JCDecaux City Provider is geïnspireerd op het straatmeubilair van JCDecaux en wordt gekenmerkt door pure vormen, een tijdloos, minimalistisch en functioneel design dat comfort en ruimte biedt. Hij combineert diverse materialen en oppervlakken om passagiers in alle comfort te vervoeren – zwart met structuur, zijdeglans aluminium, getinte ruiten en licht hout en zelfs planten.
De JCDecaux City Provider biedt twee uitnodigende ruimtes tegenover elkaar, onder een groen, beplant dak: een open ruimte, beschermd tegen weersinvloeden door een scherm, en een gesloten ruimte met helder glas en originele sfeerverlichting. Tot vijf personen kunnen zo reizen in een comfortabele en lichte omgeving, waarbij deze een perfect uitzicht hebben op de stad. De passagiers kunnen gebruikmaken van USB-aansluitingen voor het opladen van hun mobiele apparaten. Twee interactieve schermen vergroten de mobiliteitservaring met informatie en praktische diensten voor het plannen van reizen, voor culturele en toeristische activiteiten en voor het ontdekken van nieuwe hotspots in de stad. Ook zijn er suggesties voor activiteiten, waar de Pod desgewenst naartoe gaat.
Met zijn open design brengt de JCDecaux City Provider de magie van reizen in de stad terug voor iedereen.


THE CITROëN SKATE
On-board technologie voor aangenaam reizen in de stad
The Citroën Skate is een stedelijke mobiliteitsoplossing die door alle stedelijke centra kan reizen via speciale beschermde rijstroken die een vloeiende en geoptimaliseerde mobiliteit garanderen. De autonome, elektrische en via inductie oplaadbare The Citroën Skate is bijna continu, 24/7, inzetbaar en laadt zichzelf automatisch op aan speciale stations. The Citroën Skate plaatst zich onder de Pods om die in beweging te brengen en de service te activeren. The Citroën Skate is een universeel mobiliteitsplatform waarmee allerlei soorten Pods kunnen worden verplaatst, waardoor het gebruik van technologie in het dagelijks leven wordt vergroot.

The Citroën Skate is uitgerust met alle technologie die nodig is om transport- en logistieke eenheden te verplaatsen, waardoor dure apparatuur overbodig wordt en autonome rijtechnologie winstgevend wordt. Ter vergelijking: volgens de statistieken staan personenauto's 95 procent van de tijd geparkeerd, zodat die de technologie nooit ten volle kunnen benutten. Als een soort hightech skateboard bevat The Citroën Skate alle intelligentie en technologie die nodig is voor autonoom en elektrisch reizen: accu’s, een elektromotor, radar, lidar et cetera. Om de veiligheid te garanderen is de topsnelheid beperkt tot 25 of 5 km/h, afhankelijk van de omgeving. De snelheid kan worden geconfigureerd op basis van hoe de Pods worden gebruikt om zo goed mogelijk aan de vraag te voldoen.

The Citroën Skate heeft een minimale footprint: zijn lengte is 260 cm, zijn breedte 160 cm en hoogte 51 cm. Daardoor neemt hij zo min mogelijk openbare ruimte in beslag. Zijn compacte afmetingen en design maken hem tot een slimme en universele mobiliteitsoplossing.

Design maakt technologie zichtbaar
Met zijn technische patronen van de bodemplaat zoals toegepast op de 19_19 Concept benadrukt het ontwerp van The Citroën Skate de erin opgenomen technologie met echte aandacht voor detail: macro-chevrons en materialen met donkere tinten die een mat zwarte en aluminium uitstraling combineren, fungeren als een showcase voor de Pods die erbovenop zijn geplaatst. Het grote dubbele chevron logo, dat trots in het midden van The Citroën Skate is opgenomen, interpreteert het originele logo van het merk opnieuw door te spelen met structuren en materialen. Daarmee borduurt hij voort op de 19_19 Concept. Dat is een conceptauto van Citroën uit 2019, toen het merk honderd jaar bestond. Het is een visie op buitengewoon comfort en mobiliteit buiten de stad.
Geïntegreerde systemen zijn verspreid over The Citroën Skate, verborgen achter de Citroën-logo's om volledig veilig en autonoom rijden te garanderen: ze detecteren voetgangers, auto's, fietsers, scooters en obstakels op de weg. Omdat de voor- en achterkant van The Citroën Skate identiek zijn, zijn de Citroën logo's verlicht, wit aan de voorkant en rood aan de achterkant, om te voldoen aan de voorschriften en om de rijrichting aan te geven.

Om ongeëvenaard comfort te bieden tijdens het reizen en om de Pods comfortabel en zonder schokken te vervoeren, is The Citroën Skate uitgerust met beweegbare hydraulische kussens. Citroën Advanced Comfort®-logo's herinneren eraan dat Citroën synoniem is voor comfort, ongeacht het type voertuig.

Goodyear-wielen
De wielen, die revolutionair zijn qua concept en ontwerp, zijn ontwikkeld door Goodyear. Samen met Citroën ontwierpen zij ook de spectaculaire en buitengewoon grote wielen op de 19_19 Concept. Voor The Citroën Skate ontwikkelde Goodyear in alle richtingen beweegbare Eagle 360-wielen, bestaande uit bolvormige banden met de gevleugelde Goodyear voet en het logo. Ze bevatten kleine elektromotoren en geven de robot volledige 360° bewegingsvrijheid, zodat hij net als een computermuis in elke richting kan bewegen, in stilstand kan omdraaien en ook in de kleinste ruimtes uit de voeten kan.

OPEN SOURCE: OP WEG NAAR EEN ONEINDIG AANTAL PODS VOOR UITEENLOPENDE DOELEINDEN

Behalve de Pods, die zijn ontworpen als onderdeel van The Urban Collëctif, zijn nog andere diensten denkbaar. Dankzij de scheiding tussen The Citroën Skate en de Pod is er ruimte voor creatieve toepassingen en nieuwe visies op individueel en openbaar vervoer. Om die werkelijkheid te laten worden, zijn partnerschappen mogelijk die ver buiten de grenzen van de auto-industrie reiken. Met de technologie van The Citroën Skate is alles mogelijk: dankzij de opensourcebenadering, waardoor elke derde partij een Pod kan ontwikkelen die geschikt is voor de technische specificaties van The Citroën Skate. Wat hun behoeften ook zijn: lokale autoriteiten, ambtenaren en bedrijven kunnen profiteren van de technologie van The Citroën Skate door hun eigen pods te ontwikkelen, voor personenvervoer, diensten of consumptiegoederen, in de openbare en de particuliere ruimte, zoals luchthavens, fabrieken en congrescentra.

Citroën Autonomous Mobility Vision biedt een breed scala aan flexibele en betaalbare diensten. Lokale overheden die elektrische en autonome openbare diensten willen introduceren om het stadscentrum te ontlasten, zouden de bedrijfskosten kunnen verlagen met behulp van een The Citroën Skate-vloot. Er kunnen ook tal van openbare diensten bij betrokken worden die diverse aspecten van het dagelijks leven van de burgers bestrijken, waaronder vervoer, gezondheid en afval. Met een The Citroën Skate-vloot kunnen lokale autoriteiten pieken in de vervoersvraag beter opvangen en tijdens de daluren on-demand vervoer aanbieden, samen met veilige, geluidsvrije reismogelijkheden 's nachts. The Citroën Skate-vloot biedt nieuwe mogelijkheden voor mobiele, lokale en persoonlijke openbare diensten en kan worden gebruikt voor de medische praktijk, voor voedseldistributie, als foodtrucks en in de beveiliging. Kunstmatige intelligentie biedt de mogelijkheid om te voorspellen waar en wanneer deze Pods moeten worden ingezet afhankelijk van buitenevenementen of individuele voorkeuren.

Als antwoord op de grote uitdagingen van onze tijd biedt The Urban Collëctif een innovatieve en duurzame oplossing voor stedelijke mobiliteit die het leven in de stad aangenamer en eenvoudiger maakt.

TECHNISCHE GEGEVENS

THE CITROëN SKATE
Lengte: 2.600 mm
Breedte: 1.600 mm
Hoogte: 510 mm
Topsnelheid: 25 km/h
Automatisch opladen via inductie

SOFITEL EN VOYAGE
Lengte: 3.160 mm
Breedte: 1.800 mm
Hoogte: 1.963 mm

PULLMAN POWER FITNESS
Lengte: 3.257 mm
Breedte: 1.700 mm
Hoogte: 1.825 mm

JCDECAUX CITY PROVIDER
Lengte: 3.006 mm
Breedte: 1.654 mm
Hoogte: 2.516 mm

Top