Doorgaan

VANAF 2025 BPM OP BEDRIJFSWAGENS EN ZERO-EMISSIEZONES

Kom nu in actie en wees de stappen voor

29/09/2023

Vanaf 2025 gelden voor bedrijfswagens de volgende veranderingen:

  • Het BPM voordeel voor grijs kenteken wordt per 1 januari 2025 opgeheven. Dat betekent dat u als ondernemer BPM gaat betalen voor bestelwagens met diesel- én benzinemotoren.
  •  Vanaf 1 januari worden de zero-emissiezones van kracht. Veel Nederlandse gemeenten stellen per die datum de emissievrije zones voor stadscentra in.

 

Betalen van BPM

Vanaf 1 januari 2025 gaat u als ondernemer ook BPM (Belasting Personenauto’s en Motorijwielen) betalen voor uw bestelwagen(s). De vrijstelling voor grijs kenteken vervalt en dat heeft enorme financiële gevolgen: per gram C02 wordt een bedrijfsauto € 66,91 euro duurder, wat neerkomt op een prijsverhoging van zo’n € 12.000 euro voor een gemiddelde bedrijfswagen!

Profiteer nu nog van de vrijstelling

Als u nu een nieuwe Citroen bedrijfswagen aanschaft, profiteert u nog van de bestaande vrijstelling. Zo voorkomt u extra kosten. Maar u profiteert ook van een lagere CO2-uitstoot (waarmee u tot 2030 in de bestaande milieuzones kunt rijden) en de nieuwste technologie en veiligheidssystemen. Kom daarom in actie en profiteer nu van onze interessante aanbiedingen om uw bedrijfswagen te vervangen door een nieuwe.

Zero Emissie Stadslogistiek (ZES)

Op 1 januari 2025 sluiten 29 Nederlandse gemeenten zich aan bij Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dit betekent dat hun stadskern alleen nog emissievrij óf met een schone benzine- of diesel van maximaal 5 jaar oud bevoorraad mag worden. Concreet houdt dit in dat bedrijfsauto’s met een Euro 5-norm geweigerd worden vanaf 2027 en bedrijfswagens met Euro 6-norm vanaf 2028. Alle Citroën bestelauto’s voldoen aan de eisen voor Euro 6.

Op de site van ZES leest u waar de zones komen, vanaf wanneer ze ingaan, voor wie ze gelden en hoe ondernemers zich het beste kunnen voorbereiden op de komst van de ZE-zones.

Blijf in de stad met Citroën

De instelling van de zero-emissiezones heeft grote gevolgen voor het transport binnen ten minste 30 steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Als u als ondernemer actief bent in steden, dan is het verstandig om nu de overstap naar elektrisch te maken en te investeren in een elektrische ë-Berlingo, ë-Jumpy, ë-Jumper of helemaal toekomstbestendig: de revolutionaire ë-Jumpy Hydrogen op waterstof. Stap ook over op een milieuvriendelijke bedrijfswagen van Citroën en ga emissievrij op weg naar 2030.  

Tip:

Met de knop Inruilen berekent u meteen de inruilwaarde van uw bedrijfsauto. Heeft u meerdere bedrijfswagens, dan kunt u zelfs de totale waarde laten bepalen. Neemt u vooral ook contact op met de Citroën Bedrijfswagen adviseur voor een aantrekkelijke offerte.