Verwijzing in seconden
Stickers: 3 vormen, 3 kleuren

NIEUWE STICKERS

3 VORMEN, 3 KLEUREN

Het onderscheid tussen de brandstoffen wordt aangegeven met een symbool in combinatie met een kleur:

  • Benzinebrandstoffen zijn te herkennen aan een cirkelvormig symbool met daarin de naam van de brandstof
  • Dieselbrandstoffen zijn te herkennen aan een vierkant symbool
  • Gasvormige brandstoffen zijn te herkennen aan een ruitvormig symbool.

Voor benzine worden koude kleuren (turquoise of groen), voor diesel warme kleuren (geel of oranje) en voor gas een blauwe kleur gebruikt.

DE NIEUWE NAMEN VAN DE BRANDSTOFFEN

Dankzij de nieuwe namen kunnen automobilisten gemakkelijker zien welke brandstof geschikt is voor hun auto.

BENZINE

Benzine

Rijdt u in een benzineauto? De naam van benzinebrandstoffen begint met de letter E, gevolgd door een cijfer dat het maximaal toegestane gehalte aan biobrandstof ethanol aangeeft.

Loodvrije benzine RON 95 of 98 wordt E5, omdat deze tot 5% bio-ethanol bevat. Loodvrije E10 RON 95 blijft E10 en superethanol wordt E85.

DIESEL

Diesel

Hebt u een dieselauto? De naam van dieselbrandstoffen begint met de letter B, gevolgd door een cijfer dat het maximaal toegestane gehalte aan biobrandstof aangeeft. Deze biobrandstof wordt geproduceerd op basis van plantaardige of dierlijke oliën.

Standaarddiesel krijgt de naam B7 en de nieuwe diesel die tot 10% aan biobrandstof kan bevatten wordt B10 genoemd. Daarnaast is er de synthetische diesel XLT.

GASVORMIGE BRANDSTOFFEN

Gasvormige brandstoffen

De namen van gasvormige brandstoffen verschillen volledig van elkaar: waterstof krijgt als naam de afkorting H2, terwijl alle andere gasvormige brandstoffen als naam de Engelse afkorting krijgen.

LPG blijft dus LPG, gecomprimeerd aardgas wordt CNG genoemd en vloeibaar aardgas wordt LNG genoemd.

CITROËN EN DE NIEUWE BRANDSTOFNAMEN

Deze nieuwe symbolen zijn bij tankstations aangegeven. Geleidelijk worden ze ook opgenomen in de boorddocumentatie en vermeld op de binnenkant van de brandstofvulklep van al onze in Europa nieuw verkochte auto's.

Top