Verwijzing in seconden

Verkoopvoorwaarden van Citroën

Bij de aanschaf van een nieuwe auto krijgt u te maken met een aantal bijkomende kosten. Uiteraard wilt u graag vooraf weten welke dit zijn. Daarom zetten we ze voor u op een rij.

 

Leges

Wanneer u uw nieuwe auto op uw naam laat zetten, ontvangt u een kentekenbewijs en een overschrijvingsbewijs, ten teken dat u de wettige eigenaar bent. Hiervoor betaalt u een vast bedrag à € 51,10 aan leges aan de overheid. Deze leges is vrijgesteld van BTW.

 

Recyclingsbijdrage

De recyclingsbijdrage van € 35 (incl. BTW) is wettelijk verplicht en komt ten goede aan Auto Recycling Nederland (ARN). Deze organisatie is opgericht door de autobranche om auto’s aan het eind van hun levensduur zoveel mogelijk duurzaam te verwerken en te recyclen.

 

Kosten rijklaar maken

Voor de daadwerkelijke aflevering van uw nieuwe Citroën zal de Citroën-dealer deze volledig rijklaar maken. Zo kunt u direct en onbezorgd genieten van uw nieuwe auto. Onder deze werkzaamheden vallen:

  • het transport van de fabriek naar de dealer;
  • deconserveren;
  • een uitgebreide nul-beurt;
  • een uitgebreide poetsbeurt van binnen en buiten;
  • een lifehammer.

De kosten van het rijklaar maken verschillen per model en zijn terug te vinden in de prijslijsten. Deze kunt u eenvoudig downloaden via het brochureformulier. Kies hier het model van uw keuze en klik op de pdf van de prijslijst.

 

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de aanname dat het voertuig uiterlijk op 30 juni 2020 wordt geleverd en geregistreerd. Per 1 juli 2020 zal de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen ("BPM") een wijziging ondergaan. Indien de levering en registratie van een voertuig plaatsvindt na 30 juni 2020 kan dit tot gevolg hebben dat de consumentprijs anders wordt, vanwege BPM-tariefwijzigingen. Wij stellen alles in het werk om vanaf 1 juli 2020 de juiste prijzen op te website te tonen. Vraag uw Citroën dealer altijd naar de laatste (prijs)informatie.

Top