Verwijzing in seconden
1800x681_Citroen_Cactus_M_Cinemascopejpg.jpg

Cactus M

Free Your Mind!

De concept car CACTUS M is een moderne interpretatie van het idee waaruit de Méhari is ontstaan. Het idee van comfort, plezier en vrijheid, dat altijd centraal staat voor CITROËN. De concept car CACTUS M voelt zich op zijn gemak op alle soorten terrein en in alle situaties en roept een gevoel op van vrijheid, plezier en ontsnappen aan het alledaagse.

Een crossover voor op het strand

Outdoor-look

De CITROËN C4 Cactus heeft al een avontuurlijk karakter, maar het design van de concept car CACTUS M doet daar nog een schepje bovenop. Met zijn rechtopstaande voorruit, de vergrote bodemvrijheid en de grotere wielen is het een onvervalste vrijbuiter.

Luchtig

Door de twee lange portieren oogt de CITROËN CACTUS M compact. Deze deuren zijn uit één stuk gemaakt van gegoten kunststof, het zogenoemde monobloc concept. Hierdoor zijn ze praktisch in het gebruik. De functionaliteit van de Airbumps is in deze portieren ingebouwd.

Geen dak!

De op de surfwereld geïnspireerde CITROËN CACTUS M heeft geen dak en middenstijlen. Het is een volledig open auto. De rolbeugel en de voorruitstijlen zijn met echt hout bekleed, in de stijl van klassieke surfplanken.

De Cactus M, een knipoog naar de Méhari

Het karakter en de sterke persoonlijkheid van de concept car CACTUS M zijn geïnspireerd op de legendarische Méhari uit 1968, een praktische open auto met een mediterraans karakter. Strand, zand, zout en water zijn elementen waaraan de meeste auto's beter niet blootgesteld kunnen worden. De CACTUS M is daarentegen speciaal ontworpen voor een dergelijke omgeving, zodat de inzittenden volop van de vrijheid kunnen genieten.

Een kleurrijk interieur

De stoelbekleding van met in felle kleuren uitgevoerde jersey bedekt neopreenschuim benadrukt het zomerse karakter van het interieur en de levenslust die de CACTUS M uitstraalt. Deze bekleding laat bovendien geen water door en droogt snel op.

Praktische opbergmogelijkheden

De inzittenden beschikken over verschillende goed toegankelijke en praktische opbergmogelijkheden. De portieren zijn voorzien van grote bakken met een opbergnet en de bagageruimte is gemakkelijk van buitenaf bereikbaar.

Met de CACTUS M op avontuur

C4-Cactus-M-Interior

De concept car CACTUS M is ontworpen als dé droomauto voor avonturiers. Met zijn technologieën en innovaties verzet hij de bakens die worden gevormd door weersomstandigheden, infrastructuur en terrein. 

Grip Control

465x262_5.jpg

De CITROËN CACTUS M combineert Grip Control met Tall & Narrow-wielen. Daardoor is hij extra wendbaar en weet hij uitstekend raad met lastige soorten terrein en steile hellingen. Dit tractiecontrolesysteem past zich continu aan de omstandigheden aan om in alle situaties een optimale tractie te garanderen.

Een tweepersoons tent!

465x262-Tente.jpg

De CACTUS M kan worden getransformeerd tot een volwaardige tweepersoons slaapplaats om het avontuur nog een extra dimensie te geven. Slapen onder de sterrenhemel of beschermd tegen de elementen, het kan allebei: de dakkap kan worden verlengd tot een opblaastent die met hetzelfde systeem als het tweepersoonsbed wordt opgeblazen.

Top