Verwijzing in seconden
1800x681-Hypnos.jpg

HYPNOS concept car


HYPNOS

CREATIVITEIT EN TECHNOLOGIE

De Hypnos is een elegante en bijzondere cross-over. Deze personenauto is een combinatie van 'créative technologie' met opmerkelijke presaties én een groot milieubewustzijn, zonder concessies te doen aan het rijplezier.

INNOVATIEVE, ELEGANTE CARROSSERIELIJNEN

De Hypnos straalt elegantie en kracht uit met sportieve en gewelfde lijnen, met:

- geprononceerde wielkasten
- een strak gelijnde motorkap
- een hoge taillelijn.

Het gestroomlijnde uiterlijk van de Hypnos komt door de sprankelende diepgrijze kleur extra tot zijn recht. De intensiteit van de kleur varieert met de lichtval.

Citroën Hypnos concept car - Innovatieve, elegante carrosserielijnen

INNOVATIEF ONTWERP

Toegankelijkheid

concept-car-citroen-hypnos-02

Tegengesteld opengaande portieren vergemakkelijken het instappen en de grote achterklep maakt de bagageruimte optimaal toegankelijk. Hierdoor is de Hypnos ook bijzonder praktisch als reiswagen.

Interieur

Citroën Hypnos concept car - Interieur

De concept car beschikt over vier zitplaatsen met een massagefunctie voor de rug en lendenen. Hiervoor is de bekleding voorzien van een groot aantal opblaasbare prismavormige cellen die spiraalvormig zijn gerangschikt.

EEN CREATIEF INTERIEUR

Citroën Hypnos concept car - Een creatief interieur

In het interieur zijn alle kleuren van de regenboog toegepast, waardoor een groot contrast ontstaat met de diepgrijze carrosserie.
De luxe materialen voor het interieur, zoals leder en geborsteld aluminium, creëren een comfortabele sfeer en geven de Hypnos een exclusieve uistraling.

EEN WARE RIJSENSATIE

Boostfunctie

747x322-concept-car-citroen-hypnos-fonction-boost.4955.74

Als de bestuurder het gaspedaal diep intrapt, zorgt de boostfunctie ervoor dat het koppel van de verbrandingsmotor wordt verhoogd met behulp van de elektromotor. De Hypnos kan in 9,4 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en legt vanuit stilstand 1.000 meter af in 31 seconden.

Hydraulisch veersysteem

747x322-concept-car-citroen-hypnos-suspension-hydraulique.4957.74

De Hypnos beschikt over een hydraulisch veersysteem van de derde generatie. Naast bijzonder veel comfort, biedt deze techniek ook een voorbeeldig weggedrag.

4x4

Citroën Hypnos concept car - 4x4

Bij weinig grip of onder zware omstandigheden wordt met behulp van de achterin geplaatste elektromotor overgeschakeld op vierwielaandrijving. Dit zorgt voor meer tractie waardoor de capaciteiten van de Hypnos onder alle omstandigheden optimaal tot hun recht komen.

DIESELHYBRIDETECHNOLOGIE

In de Hypnos wordt een 200 pk sterke 2,0 l HDi-dieselmotor (FAP) slim gecombineerd met een elektronisch gestuurde zesversnellingsbak en een boven de achteras geplaatste elektromotor die 50 pk levert.

Zero Emission Vehicle

Citroën Hypnos concept car - Zero Emission Vehicle

Dankzij deze dieselhybridetechnologie ontziet de Hypnos het milieu. Dit geldt vooral als de auto in de stad 100% elektrisch rijdt in de ZEV-stand (Zero Emission Vehicle).

Stop & Start

Citroën Hypnos concept car - Stop&Start

De Hypnos beschikt ook over een krachtig Stop&Start-systeem dat de verbrandingsmotor uitschakelt als de auto stilstaat, bijvoorbeeld in een file. Het gecombineerde verbruik bedraagt 4,5 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 120 g/km.

Top