Verwijzing in seconden
1800x681_12-v2.jpg

LACOSTE concept car


CITROËN LACOSTE

SPONTAAN, ONTSPANNEN, GERAFFINEERD

Met de pure, ongecompliceerde maar geraffineerde Lacoste zet Citroën een nieuwe stap in de richting van de auto van de toekomst. Een auto die een einde moet maken aan “meer is beter”, de heersende gedachte in de autowereld.

TWEE MERKEN, ÉÉN VISIE

Citroën en Lacoste, twee merken, één visie: een visie die wordt gekenmerkt door durf, creativiteit en optimisme.
Deze concept car is onmiskenbaar Citroën en typisch Lacoste, en bevindt zich op het snijvlak van auto, mode en sport. Elementen hiervan vindt u overal in de auto terug.

Citroën Lacoste concept car - Twee merken, één visie

Carrosserielijnen

Citroën Lacoste concept car - Carrosserielijnen

Het onconventionele en sportieve uiterlijk, dat zowel stijlvol en sober als elegant en ongedwongen is, kenmerkt zich door een hoge taillelijn, geprononceerde wielkasten en de zeer korte overhang voor en achter. De wielen zijn zo ver mogelijk op de hoeken geplaatst en voorzien van velgen in golfbalstijl.

Toegevoegde Realiteit

Citroën Lacoste concept car - Toegevoegde Realiteit

Deze auto brengt op zijn eigen manier het moderne concept van de 'Toegevoegde Realiteit' in de praktijk. Hierbij wordt de wereld op een andere manier ervaren, alsof de zintuigen zijn aangescherpt.

ADEQUATE PRESTATIES

De Citroën Lacoste concept car heeft geen grote motor nodig om een bijzonder rij-ervaring te bieden.
Hij is voorzien van een soepele, zuinige en milieuvriendelijke driecilindermotor die uitstekend berekend is op een auto van dit formaat.
Deze motor past perfect bij de benadering van de Citroën Lacoste concept car waarbij alles teruggebracht is tot de essentie.

750x423-lacoste-performance.jpg

RESPECTVOL DESIGN

750x423-T-Shaped-Roof-Lacoste

Niet alleen uit de keuze van de motor, maar ook uit de keuzes die zijn gemaakt bij het ontwerp blijkt het respect voor het milieu.
Ondanks de brede banden respecteert de auto de natuur in plaats van deze te willen bedwingen.
Het rijplezier zit 'm in het spelen met de elementen.

OVERVLOEDIG, SYMPATHIEK INTERIEURDESIGN

In het interieur ligt de nadruk op natuurlijke kleuren, zoals wit en donkerblauw, met heldergele accenten. Het past uitstekend bij het eenvoudige, elegante en sympathieke karakter van de auto.

Toegankelijkheid

737x414_16.jpg

Instappen gaat moeiteloos. Er zijn namelijk geen portieren maar brede uitsparingen die perfect bij het carrosserieontwerp passen.

Opbergmogelijkheden

Citroën Lacoste concept car - Opbergmogelijkheden

Voor extra reiscomfort is het interieur voorzien van een groot aantal opbergruimtes die onopvallend zijn weggewerkt aan de zijkanten van het dashboard en in de twee banken. De banken zijn bekleed met een witte katoenen stof die doet denken aan de beroemde poloshirts van Lacoste.

Citroën Lacoste concept car - Dashboard

Om rijinformatie weer te geven verandert het dashboardpaneel in een scherm met grote pixels. Achter het eenvoudige uiterlijk gaan de modernste technieken schuil.

Citroën Lacoste concept car - Koplampen

De koplampen zijn weggewerkt in de donkerblauwe carrosserie. Daardoor zijn ze bijna onzichtbaar als ze niet zijn ingeschakeld. Als de verlichting aan is, geeft het een sprookjesachtigs effect.

Top