Verwijzing in seconden
1800x681_concept-car-citroen-revolte

REVOLTE concept car


REVOLTE

CHARMANT, BAANBREKEND EN VERLEIDELIJK

De Revolte is een compacte, uitermate stijlvolle stadsauto. Hij combineert luxe met een vleugje brutaliteit en is met zijn plug-in hybride aandrijflijn voorbereid op de toekomst.

VORMGEVING IN OPTIMA FORMA

Citroën Revolte concept car - Vormgeving in optima forma

Het moderne karakter van de Revolte komt tot uitdrukking in de uitdagende vormgeving, geïnspireerd een illustere voorganger: de 2CV. Maar eigenzinnig als de REVOLTE is, neemt hij niets klakkeloos van de 2CV over. De Citroën Revolte is ontworpen vanuit een compleet andere invalshoek.

DYNAMISCHE LIJNEN

Met zijn krachtige lijnen, compacte afmetingen en gewelfde flanken wijkt de Revolte af van de gangbare normen voor luxe auto's. De eigentijdse vormgeving geeft de uitstraling van een auto uit het topsegment. De compacte Revolte is overduidelijk levendig, reageert snel en staat laag en stevig op zijn wielen, waardoor hij voorbereid is op de uitdagingen van de stad.

Citroën Revolte concept car - Dynamische lijnen

GEWAAGD ONTWERP

Citroën Revolte concept car - Gewaagd ontwerp

Het ontwerp van de Revolte maakt korte metten met het algemene beeld van een luxe auto. De concept car verbaast met zijn moderne vorm en bijzondere kleur - intens, stralend paars.
Met zijn geprononceerde wielkasten, bolle dak en gewelfde flanken ziet de Revolte er gespierd uit, als een roofdier klaar om aan te vallen.

EEN LUXE INTERIEUR

3 loungesfeer

Citroën Revolte concept car - 3 zitplaatsen in loungesfeer

Het ontwerp van de Revolte is met zijn originele en aparte vormen uniek voor dit soort auto's.
In het interieur bevinden zich drie zitplaatsen die een loungesfeer creëren en eerder doen denken aan een huiskamer in plaats van een auto.

Canapé

Citroën Revolte concept car - Canapé

De ruimte voor de passagiers bestaat uit een moderne canapé die volledig aansluit op de achterzijde en doorloopt naar voren, waar zich normaal de voorpassagiersstoel bevindt. De achterpassagier op die plaats kan de benen strekken en genieten van de gezellige, luxe ambiance.

GEWAAGDE KLEUREN EN MATERIALEN

Citroën Revolte concept car - Gewaagde kleuren en materialen

De tegengesteld opengaande portieren van de Revolte vergemakkelijken de instap en onthullen een veelkleurig interieur vergelijkbaar met een beautycase vanwege:
- zwart doorgestikt leder,
- dik karmijnrood velours,
- glanzend aluminium.
Er is dus geen plaats meer voor traditionele materialen als hout en ingetogen kleuren: de sfeer in het interieur van de Revolte is zowel gewaagd als luxueus.

INTELLIGENTE TECHNOLOGIEËN

De Citroën REVOLTE kiest voor een nieuwe benadering die liefhebbers van luxe bijzonder zal aanspreken.

Touchscreen

Citroën Revolte concept car - Touchscreen

Het touchscreen in het interieur wordt omgeven door kristalhelder licht. Het intens rode kristallicht projecteert het touchscreen letterlijk het interieur in. En via openingen bij het touchscreen wordt ook de lucht in het interieur gerecirculeerd.

Achterbank

Citroën Revolte concept car - Achterbank

De stijlvolle en elegante achterbank van de Revolte is niet alleen geweldig vorgmgeven, maar biedt ook plaats aan de accu's.

Dak

Citroën Revolte concept car - Dak

Het dak van de auto is bedekt met zonnecellen om de energie te leveren voor de comfortfuncties, zelfs wanneer de auto stilstaat. Daardoor raken de accu's niet leeg.

Transparante omlijsting

Citroën Revolte concept car - Dak

Aan de voorzijde vallen vooral de bolle omlijstingen op die de welving van de grille benadrukken. De omlijsting is transparant en voorzien van achtergrondverlichting, waardoor de chevrons in de spotlights staan.

EEN MODERNE ACTIEVELING

Het eigentijdse, geraffineerde karakter van de Revolte komt ook terug in de plug-in hybride aandrijflijn met de volgende kenmerken:
- een traditionele verbrandingsmotor met een kleine cilinderinhoud, gecombineerd met een elektromotor. Beide kunnen rechtstreeks de wielen aandrijven;
- mogelijkheid om in de 100% elektrische ZEV-stand (Zero Emission Vehicle) te rijden, dus zonder CO2-uitstoot;
- een laadfunctie voor de accu's die de elektromotor voeden.

Citroën Revolte concept car - Een moderne actieveling
Top